Suomenlinna

Wanneer je tijdens de camperreis door Finland Helsinki bezoekt, neem dan ook de ferry of de waterbus naar Suomenlinna. Suomenlinna is een bijzonder Europees militair bouwwerk, welke in 1911 aan de UNESO werelderfgoedlijst is toegevoegd. Suomnelinna is een reeks van 200 gebouwen en telt 6 kilometer aan verdedigingsmuren.

GESCHIEDENIS

Het fort is in 1748 gebouwd op zes eilanden door circa 6,500 Finse en Zweedse soldaten om de Finnen te beschermen tegen de invloed van de Russen. Het fort is gebouwd onder regime van de Zweden en ging bij de naam Sveaborg (Fort van Zweden in het Zweeds). Toen Finland werd overgenomen door de Russen werden er barakken bijgebouwd voor ong. 250 soldaten en werd het fort Vapiori genoemd. Het fort raakte in verval en liep schade op vanwege een bombardement. 

Pas jaren na de onafhankelijk van Finland (1918), tijdens de Finse burgeroorlog, kwam het fort in het bezit van Finland. Het fort droeg de naam Suomenlinna (Fort van Finland in het Fins). Nu is het een toeristisch attractie en wonen er circa 800 mensen en werken er circa 400 mensen.

BEZOEK

Van het noorden naar het zuiden van Suomenlinna loopt een blauwe route van 1,5 kilometer welke je langs alle bezienswaardigheden van het fort brengt. Informatieborden langs de route geven je meer informatie over de bezienswaardigheden waaronder de Kings’ Gate. Je kunt er ook voor kiezen om onder leiding van een gids het fort te verkennen. De gids vertelt je onder andere over de geschiedenis van het fort en de Finse geschiedenis. Je zult tijdens deze rondleiding ook een bezoek brengen aan het oudste opererende droogdok van Europa, welke nog altijd gebruikt wordt voor het repareren van houten zeilschepen. 

MUSEA

Suomenlinna telt zes musea waaronder het Suomenlinna museum, over de bouw van het fort en de gevechten op locatie. Mocht je aan de informatieborden langs de blauwe route niet voldoende hebben of je wilt je verdiepen in het fort, is een bezoek aan het Suomenlinna museum aan te raden. Het meeste bekende museum is op Suomenlinna is de onderzeeboot Vessiko. De onderzeeboot is ingezet tijdens verschillende oorlogen en is sinds 1973 open voor publiek. Vessiko is de enige onderzeeboot welke niet vernietigd is na het vredesverdrag van 1947, het vredesverdrag verbood Finland om onderzeeboten te hebben. Het speelgoedmuseum is hier de vreemde eend in de bijt, het museum stelt verschillende poppen, teddy beren en ander speelgoed van de 19e eeuw en begin 20e eeuw tentoon. 

CAMPER

Wie Helsinki bezoekt, kan Suomenlinna niet overslaan! Dit fort is vanuit het Marktplein in Helsinki met de ferry of waterboot te bezoeken. Een tochtje met de Ferry naar Suomenlinna duurt circa 15 tot 20 minuten en biedt je een prachtig uitzicht op Helsinki. Je kunt overnachten op de stadscamping in Helsinki. Na een bezoek aan Helsinki en Suomenlinna, kan je de camperreis door Finland vervolgen.
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties