Duitsland

Ontdek je met

Joyce

Manon

EEN CAMPER HUREN IN DUITSLAND

Denk je aan Duitsland, dan denk je al snel aan de Bratwurst, het Oktoberfest en uiteraard het voetbal. Maar Duitsland heeft veel meer te bieden dan dat: het is namelijk óók het land van de vele sprookjesachtige kastelen, prachtige rotskloven en hoge bergen. Het land van pittoreske dorpjes, wijngaarden en bossen.

Duitsland is een perfecte bestemming om met de camper te ontdekken. Er zijn ontzettend veel campings, die vaak midden in de natuur of juist dichtbij een bezienswaardigheid liggen. Huur een camper en rijd naar de Moezelstreek, waar je nipt van een lokaal wijntje. Vanaf je campingplaats kijk je uit over de meanderende Moezel en talloze wijngaarden. Of trek met je huurcamper de Beierse Alpen in het zuidoosten van Duitsland in en bewonder imposante bergketens en weides vol koeien. Avontuurlijk aangelegd? Laat je huurcamper dan achter op de camping en trek stevige stappers aan: dit gebied leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen. Bewonder het uitgestrekte landschap van boven en kijk of je tientallen meters boven de grond je camper nog kunt spotten. Om je heen hoor je niks anders dan het gerinkel van koeienbellen en het geluid van fluitende vogels.

 

Waar je ook op camperreis gaat in Duitsland: je zult verrast worden. Dit land heeft veel meer te bieden dan je misschien denkt. 

OP REIS DOOR DUITSLAND MET EEN HUURCAMPER

Is het idee aan een camperreis door Duitsland nieuw voor jou? Misschien ben je al vaker met de camper op pad geweest, maar heb je nog nooit een camperreis door Duitsland gemaakt. Geen zorgen: wij helpen je graag bij het plannen van je trip. Wij weten de mooiste plekjes in Duitsland te vinden en combineren deze met een of een grensoversteek naar bijvoorbeeld Zwitserland, Oostenrijk of Italië. De mogelijkheden zijn eindeloos, waardoor we jouw camperreis door Duitsland precies zo kunnen inrichten als jij voor ogen hebt. Wil je graag eens een camperreis maken door dit buurland zonder een eigen camper aan te hoeven schaffen? Kijk dan eens bij onze pakketreizen naar Duitsland of vraag een offerte aan voor een camperreis door Duitsland op maat.

MUST SEES TIJDENS JOUW CAMPERREIS IN DUITSLAND

Wanneer je een camper huurt en door Duitsland op camperreis gaat, zul je versteld staan van de natuur. Bergen, rivieren, wijngaarden, bossen, (blauwe) meren, kloven en rotsen, watervallen en stranden: Duitsland heeft het allemaal. Bezoek Nationaal Park Berchtesgaden waar je één van de hoogste bergen van Duitsland kunt zien en waar je heerlijk kunt wandelen. Hike bijvoorbeeld naar het beruchte Kehlsteinhaus, dat ook wel bekend staat als het Adelaarsnest. Dit op een berg gelegen machtscentrum diende tijdens de Tweede Wereldoorlog als huisvesting voor Hitler. Tegenwoordig is in het Kehlsteinhaus een restaurant gevestigd en kun je er koffiedrinken terwijl je geniet van een fenomenaal uitzicht over de omgeving.

 

Over wandelen gesproken… De Partnachklamm nabij Garmisch-Partenkirchen hoort ook zeker op jouw to do-lijstje tijdens jouw camperreis door Duitsland. Deze klamm is een goed voorbeeld van de ruigere natuur waarover Duitsland beschikt. Hike door de 700-meter lange kloof langs rotswanden van wel 80 meter hoog en bewonder het kolkende gletsjerwater.

 

Bezoek tijdens je camperreis door Duitsland ook eens één van de vele bekende sprookjesachtige kastelen zoals Slot NeuschwansteinSlot Hohenschwangau of bijvoorbeeld Burg Hohenzollern. Je waant je even in een Disney-film! 

 

Ben je een echte dierliefhebber? Dan raden we je aan om een bezoek te brengen aan het ‘Bayerische Wald’ oftewel het Beierse Woud. In dit eerste nationaalpark van Duitsland, kun je goed wild spotten. Laat je huurcamper achter op de camping of een parkeerplaats en maak een mooie wandeling tijdens het krieken van de dag of wanneer de schemer invalt. De kans dat je dieren tegenkomt, is op die momenten het grootst. Pas wel een beetje op: het Beierse Woud is het natuurlijke habitat van de wolf, de Europse lynx en zelfs de bruine beer!  


Kortom: huur jij een camper in Duitsland, dan zul je je geen moment vervelen. Tijdens jouw camperreis in het land van onze oosterburen, is er genoeg te doen voor jong en oud. Ga wandelen, bezoek gezellige pittoreske dorpjes en keizersteden, proef typisch Duitse gerechten en maak kennis met de gastvrije bevolking. De diverse natuur en interessante cultuur maken Duitsland een droombestemming heel dicht bij huis.

CAMPER HUREN IN DUITSLAND

Huur jij een camper viaTravelhome? Wij werken met bekende verhuurders samen. Jouw huurcamper haal je op in bijvoorbeeld Aachen, Keulen, Frankfurt, BerlijnHamburg, Bremen, Osnabrück, DortmundDüsseldorf en München. Keuze genoeg voor het ophalen- en inleveren van de camper. Huurcampers zijn beschikbaar van 2 tot maximaal 6 personen. Er is altijd een campertype dat bij jou past: aan de hand van jouw wensen kijken we samen welk type camper het meest geschikt is voor jouw reisgezelschap. Heb je vragen over het huren van een camper in Duitsland of wil je graag een camper huren en heb je hulp nodig bij het samenstellen van jouw reis? Neem dan contact op met onze reisexperts of vraag vrijblijvend een reisvoorstel op maat aan. Wie weet zit jij eerder dan je denkt aan de Schnitzel of Schweinebraten!

 

Reisexpert Manon vertelt:

'Als kind vond ik het maar niks om op vakantie naar Duitsland te gaan: waarom moest ik mee wandelen op deze suffe bestemming, terwijl al mijn klasgenootjes van de zon genoten in Frankrijk en Spanje? Die mening werd snel bijgesteld: zelfs in mijn jonge jaren maakte het land van onze oosterburen een enorme indruk op me. Duitsland is dan ook alles behalve suf: de glooiende Eifel, de schilderachtige Moezelstreek, de imposante Beierse Alpen… Ik kom overal even graag en geniet met volle teugen van de prachtige natuur, de interessante historie en de heerlijke Duitse specialiteiten. Mijn mooiste Duitsland-ervaring? De kampeertrip die ik in 2020 maakte langs de 450 km lange Deutsche Alpenstrasse. Deze route wordt met recht de mooiste van Duitsland genoemd! Je kunt wel stellen dat Duitsland mijn hart veroverd heeft. Stel jij het jouwe ook open voor deze schitterende bestemming?'

Camperreis op maat

Laat onze reisexperts een camperreis op maat voor je samenstellen!
Je ontvangt binnen enkele dagen vrijblijvend een uitgebreide offerte.
Ja, stuur mij een gratis offerte!