Berchtesgaden

BEZIENSWAARDIGHEDEN IN BERCHTESGADEN

In het Zuid-Oosten van Duitsland ligt het plaatsje Berchtesgaden. Dit gedeelte van Duitsland wordt gezien als de mooiste vakantieregio door alle bergtoppen, heldere meren, pittoreske dorpjes en verschillende kloven welke zijn te bezoeken. De echte wandelaars onder ons kunnen hier hun hartje ophalen! 

WANDELEN IN NATIONAAL PARK BERCHTESGADEN 

In het Nationaal Park van Berchtesgaden ligt één van de hoogste bergen van Duitsland, namelijk; Watzmann (ca. 2700 meter hoog). Het gebied hier omheen is uitermate geschikt voor mooie wandelingen door dit park. Je kunt gaan voor een korte wandeling tot aan langere dagtrips. 

Een bekende wandeling door het Nationaal Park van Berchtesgaden is de Wimbachklamm. Dit is een kloof welke gelegen is tussen Watzmann en Hockhalter, vlakbij het plaatsje Ramsau. De kloof is niet heel erg lang/diep, maar is met name smal en zeker de moeite waard om doorheen te lopen. Vanaf de parkeerplaats waar je je camper kunt parkeren, is het ca. 15 minuten lopen naar het beginpunt van de kloof. Langs de doorgaande wegen staat de kloof goed aangegeven op grote borden. Niet te missen dus! Halverwege de route dien je ‘entreemunten’ te kopen om de kloof in te kunnen. De route door de kloof heeft goed begaanbare wandelpaden (niet geschikt voor buggy’s en/of rolstoelen) en je kunt er zelfs nog voor kiezen om verder te lopen tot aan het Wimbachschloss. Dit was vroeger een jachthuis, maar tegenwoordig kan je hier van een lunch genieten in het restaurant. De wandeling naar Wimbachschloss duurt ruim één uur, enkele tocht. Kies je ervoor om alleen door Wimbachklamm te wandelen, dan ben je binnen één uur weer terug bij de camper. Heb je nog geen genoeg gekregen van het bezoeken van een kloof en wil je nog meer mooie natuur bezoeken, dan raden we je ook de Almbachklamm aan, nabij de Königssee. 

Ben je op zoek naar een mooie wandeling welke ook geschikt is voor kinderen? Dan kun je een wandeling overwegen bij Hintersee en in het Zauberwald. De route is namelijk vlak en niet te lang. Wil je ook nog met een bootje over de Hintersee varen? Ook dat is mogelijk! Bijvoorbeeld met een roeiboot of waterfiets. 

Indien je na deze wandeling een rammelende buik gekregen hebt, dan kun je heerlijke Beierse gerechten eten in één van de restaurants aan de Hintersee of in het Ziebenwald. 

KÖNIGSSEE

Dit meer ligt direct tegen de grens van Oostenrijk en als je toch in de buurt bent, dan raden we je aan om een bezoekje te brengen. Het is een trekpleister voor toeristen en daardoor kan het al snel druk zijn. Wees dus op tijd om de drukte voor te zijn. 
Je kan maar vanuit één kan het meer bereiken met de camper en dat is bij het dorpje Schönau am Königssee. Heb je zin om nabij de Königssee een wandeling te maken, dan raden we je aan om de boot te nemen naar Salet. Je wandelt dan via de Obersee naar de Röthbachwaterval. Let op; vanaf het startpunt is het een makkelijk wandelpad, maar deze wordt uitdagender naarmate je verder wandelt. 

ZOUTMIJN SALZBERGWERK 

Tref je wat minder weer aan, dan kun je je ook nog prima vermaken in dit mooie gebied. Denk bijvoorbeeld aan de zoutmijn Salzbergwerk. Je kunt een tour boeken met een Nederlandstalige audioguide of de rondleiding in het Duits volgen. Om je kleding te beschermen, krijg je hier een overall aan en wordt je met een treintje naar de zoutmijn gebracht. Vervolgens ga je via ‘glijbanen’ de zoutmijn in. Voor kinderen dus hartstikke leuk om op deze manier een zoutmijn te bezoeken en ook nog eens bijzonder leerzaam! 

KEHLSTEINHAUS 

Klonk Berchtesgaden je al bekend in de oren? Wellicht dat je hier eerder van gehoord hebt, doordat hier het zogenaamde ‘Adelaarsnest’ van Hitler gevestigd is. Kehlsteinhaus is het voormalige theehuis van Hitler en ligt op de Obersalzberg. Nu is het niets meer dan een restaurant, met een mooi uitzicht op de Königssee. 

Vanaf een camping aan de voet van Obersalzberg in Berchtesgaden kun je het ‘Adelaarsnest’ al zien liggen. Je kunt het gangenstelsel van de Nazi’s en de restanten van Hitler’s woning ‘Berghof’ nog bezoeken. De camper parkeer je bij het ‘Documentatiecentrum’ en vervolgens pak je één van de bussen, welke vertrekken naar Kehlsteinhaus. Je kunt namelijk niet zelf naar boven rijden, daar is de weg te smal voor. 

Ben je niet direct geïnteresseerd in de historie van dit gebied? Niet getreurd, het uitzicht vanaf deze berg is echt fenomenaal en de moeite waard om toch een bezoekje te brengen! 

WATZMANN THERME

Na al dat wandelen en genieten van de omgeving, kun je nog even tijd nemen om het Watzmann Therme te bezoeken. Uiteraard ook wanneer het even wat minder weer is, is dit een mooie gelegenheid om even helemaal te ontspannen. Er is een buitenbad met uitzicht op de bergen. Daar wordt je toch helemaal ‘zen’ van? 

CAMPERREIS BERCHTESGADEN

Berchtesgaden is een groot natuurgebied, waar genoeg te beleven is en uitstekend te bereizen met de camper. Sla dit mooie gebied dan ook niet over tijdens je camperreis. Combineer een bezoek aan Berchtesgaden bijvoorbeeld met een bezoek aan Salzburg (Oostenrijk). Vanuit Nederland is het ca. 900 kilometer rijden naar Berchtesgaden, maar kun je er uiteraard ook voor kiezen om een tussenstop te nemen in München of Garmisch-Partenkirchen. 

We geven je enkele campingsuggesties om een idee te krijgen van de mogelijkheden die er zijn in de omgeving: 

Camping Allweglehen in Berchtesgaden 
Camping Mühlleiten en Camping Garfenlehen in Schönau am Königssee 
Camping Winkl-Landthal in Bischofswiesen 
Camping Simonhof in Ramsau 
Camping Staufeneck in Piding 

 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties