Slot Hohenschwangau

Niet ver van Slot Neuschwanstein vandaan, ligt Schloss Hohenschwangau. Samen met Slot Neuschwanstein zijn dit de twee kastelen in het Beierse Hohenschwangau. We raden je aan om een dagje uit te trekken om beiden kastelen te bezoeken tijdens je camperreis

KENMERKEN SCHLOSS HOHENSCHWANGAU

Het kasteel is iets minder bekend dan Slot Neuschwanstein, maar is absoluut een aanrader naast Neuschwanstein. Het kasteel kent zijn eigen schoonheid en geschiedenis. 

De vier markante hoektorens en de muren met kantelen geven het kasteel een middeleeuws uiterlijk. De inrichting van het kasteel kent 90 muurschilderingen van o.a. Moritz von Schwind en Ludwig Lindenschmit. Veel bezoekers slaan dit kasteel over, nadat Slot Neuschwanstein bezocht hebben, maar wij raden je aan om dat juist niet te doen. Je gaat zien dat dit kasteel een stuk rustiger is, dan Slot Neuschwanstein

BEREIKBAARHEID SLOT HOHENSCHWANGAU 

Zoals ook het geval is bij Slot Neuschwanstein, kan je niet parkeren bij dit kasteel en parkeer je wat verder van het kasteel vandaan. Vanaf de parkeerplaats loop je in ongeveer 20 minuten bergop naar het slot. De camper kun je dus prima kwijt op de parkeerplaats nabij het kasteel.

 

KAMPEREN BIJ SLOT HOHENSCHWANGAU

In de buurt van verschillende kastelen, waaronder Slot Hohenschwangau, ligt Camping Banwaldsee. Deze camping is geschikt om met de camper te verblijven en is gelegen aan een meer/recreatieplas. Een prima uitvalsbasis om te overnachten wanneer je dit gebied wilt verkennen. Bezoek Slot Hohenschwangau en de andere bekende kastelen in combinatie met München tijdens je camperreis! 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties