Slot Neuschwanstein

Het doet ons denken aan de kastelen van verschillende Disney-films en nu kun jij een kasteel bezoeken wat er ook echt op lijkt. Een leuk weetje is dat Walt Disney een bezoek gebracht heeft aan dit kasteel om inspiratie op te doen voor het kasteel van Doornroosje! 

GESCHIEDENIS SLOT NEUSCHWANSTEIN

In 1869 werd het kasteel gebouwd voor Koning Ludwig II in Hohenschwangau. Hij liet het kasteel bouwen om zich terug te kunnen trekken uit de bewoonde wereld. In het kasteel wordt veelvuldig de zwaan (Schwan) afgebeeld en dit dier staat symbool voor zuiverheid en voor de graven van Schwangau. Het slot heeft meer dan 200 kamers, maar er zijn slechts 15 kamers helemaal afgewerkt. De derde en vierde verdieping worden met name bezocht door toeristen, aangezien hier de voornaamste vertrekken van de Koning te vinden zijn. 

RONDLEIDING SLOT NEUSCHWANSTEIN

Je kunt het kasteel alleen bezoeken met een gids en het is niet mogelijk om zelf rond te dwalen. Een tour met gids duurt ongeveer 30 minuten en na afloop van de tour kun je nog een ‘Multivision Show’ bekijken over de koning en de geschiedenis van het kasteel. 
Het kasteel is ontzettend populair bij toeristen en dat betekent dat we je aanraden om op tijd tickets te reserveren voor een bezoek (via internet). Boek je géén tour van tevoren dan kunnen de wachttijden oplopen tot ca. 2 tot 3 uur en rond lunchtijd zijn vaak de tickets van deze dag al helemaal uitverkocht. 

Verblijf je in München en wil je graag het slot een bezoek brengen? Dat is uiteraard ook een mogelijkheid. Er worden dagtrips aangeboden vanuit München naar Neuschwanstein. De meeste tours worden aangeboden waarbij je het kasteel niet ingaat. Je kunt deze tour wel ‘upgraden’ naar een tour waarbij je ook de binnenkant kunt bekijken. 

Fotograferen en filmen in het kasteel is helaas niet toegestaan en daarnaast mogen er geen rugzakken, kinderwagens en kinderdragers mee naar binnen. Deze kun je achter laten in de camper of in de bagagekluizen (alleen voor kleine bagage). 

PARKEREN EN KAMPEREN MET DE CAMPER NABIJ SLOT NEUSCHWANSTEIN

Het parkeren van de camper is niet toegestaan nabij het kasteel, maar je kunt de camper parkeren in het nabij gelegen dorpje Hohenschwangau. Wanneer je de Alpsestrasse invoert in je navigatie, kom je vanzelf de borden voor de parkeerplaatsen tegen. 

Vanaf de parkeerplaats heb je meerdere mogelijkheden: 

1. Je kunt het kasteel te voet bereiken. Het kasteel ligt namelijk 1,5 kilometer bergop vanaf de parkeerplaats. Het is een wandeling van ca. 40 minuten; 
2. Via een shuttlebus, welke vertrekken vanaf P4 (Alpsee), kun je naar boven gebracht worden. Let er wel op dat het in het hoogseizoen druk kan zijn met langere wachttijden. Het ticket is te koop bij de buschauffeur en er zijn geen vaste vertrektijden. Je wordt afgezet bij de Marienbrücke op ongeveer 500 meter afstand van het kasteel. 

MARIENBRÜCKE EN TEGELBERGBAHN

Naast het kasteel zijn er nog andere interessante bezienswaardigheden in de buurt. Neem bijvoorbeeld de Marienbrücke. Deze brug heeft een fantastisch uitzicht op Slot Neuschwanstein en wordt ook wel de Pöllat brug genoemd. De brug loopt namelijk over de Pölat kloof. Je bevindt je op ca. 500 meter van het kasteel en vanaf dit punt kun je ontzettend mooie foto’s maken van dit droomkasteel! 

De Tegelbergbahn neemt je in de zomer mee naar de bergtop om het prachtige uitzicht over Allgäu en de Tiroler Alpen te aanschouwen. De top van de Zugspitze is vanuit dit uitkijkpunt goed te zien. In de winter is dit een belangrijk skigebied. Op de website van de Tegelbergbahn kun je precies zien welke routes er open zijn en daarnaast welke horeca gelegenheden je kunt bezoeken. 

KAMPEREN MET DE CAMPER NABIJ SLOT NEUSCHWANSTEIN

In de buurt van verschillende kastelen, waaronder Slot Neuschwanstein, ligt Camping Bannwaldsee. Deze camping is geschikt om met de camper te verblijven en is gelegen aan een meer/recreatieplas. Een prima uitvalsbasis om te overnachten wanneer je dit gebied wilt verkennen. Bezoek Slot Neuschwanstein en de andere bekende kastelen in combinatie met München tijdens je camperreis! 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties