Keulen

Keulen ligt niet ver bij de Belgische en Nederlandse grens vandaan. Dat maakt dat deze stad makkelijk te bezoeken is voor één dag. Ga je een camperreis maken door Duitsland of ben je van plan door Duitsland heen te reizen naar de volgende bestemming? Dan is Keulen een prima startpunt voor deze reis. In ca. 2,5 uur (vanuit Utrecht) sta je, zowel met de auto als het openbaar vervoer, op de Köln Hauptbahnhof. 

DE DOM VAN KEULEN 

De Dom van Keulen kan je niet missen als je door deze stad loopt. Deze mooie kerk trekt jaarlijks ontzettend veel bezoekers en men zegt dat dit de meest bezochte toeristische attractie is van Duitsland. Het is daarnaast ook onderdeel van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt de Dom van Keulen ook beklimmen, namelijk; de zuidelijke toren van dit imposante bouwwerk, welke 157 meter hoog is. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de stad en de omgeving. Het kost je ongeveer een half uurtje om de toren te beklimmen. 

BEZOEK AAN DE ALTSTADT EN HOHENZOLLERNBRÜCKE 

Uiteraard heeft Keulen ook een oud stadscentrum, waar je heerlijk kunt eten. Een echte aanrader is om een wandeling te maken van ca. 20 minuten vanuit de Dom, langs de Rijn, naar het oude stadscentrum oftewel ‘Altstadt’. 

De wandeling begint bij Hohenzollenbrücke. Dit is een drukke spoorbrug met een prachtig uitzicht over de rivier. Kom je met de trein aan in Keulen? Dan rijdt je eerst de brug over voordat je aankomt bij Köln Hauptbahnhof. Uiteraard is het ook mogelijk om over de brug te lopen en kom je langs de bekende sloten aan de hekken. We kennen allemaal de ‘Slotjesbrug’ in Parijs, waar we tegenwoordig geen sloten meer aan vast mogen maken. In Keulen kan men nog wél een slot hangen aan de hekken naast de spoorlijn. Hiermee kunnen twee geliefden de liefde bevestigen en het sleuteltje in de rivier gooien. Het brengt wel een uitdaging met zich mee, want een leeg plekje is er moeilijk te vinden tegenwoordig. 

Naast lekker eten, kom je in de Altstadt ook de Grote Sint-Martinuskerk en het stadhuis aan de Alter Markt tegen. 

Ben je ook zo gek op chocolade? Dan raden we je aan om een bezoek te brengen aan het Imhoff-Schokoladenmuseum. Naast informatie over de geschiedenis en productie van chocolade, kun je natuurlijk ook even proeven. Mmm… 

EEN CAMPER HUREN IN KEULEN 

In Keulen zit een locatie waar je de camper kunt ophalen. Je kunt makkelijk met het openbaar vervoer naar deze stad reizen en vanaf de Hauptbahnhof ben je in ca. 40 minuten bij de verhuurder en kan de camperreis beginnen. Ben je op zoek naar een camping dichtbij de binnenstad? Dan zijn er genoeg mogelijkheden! 
Niet ver van Keulen vandaan ligt Düsseldorf. Een stad welke ook het bezoeken waard is! 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties