Bayerische Wald

Het oudst beschermde natuurgebied van Duitsland is het Beierse Woud oftewel Bayerische Wald. Dit woud ligt aan de grens van Duitsland en Tsjechië, rechts gelegen van de steden Nürnberg en München. Bezoek je deze steden, mis dan dit bijzondere natuurgebied niet tijdens de camperreis voor het maken van de meest fantastische foto’s!  

RACHELSEE EN URWALD MITTELSTEIGHÜTTE

Het woud doet mysterieus aan en je kunt er prachtig wandelen over de wandelpaden die hier speciaal voor zijn aangelegd. Je loopt via een korte route naar het Rachelmeer (Rachelsee). Het is een prachtig meer met een weerspiegeling van alle naaldenbomen die hier te vinden zijn. 

Tussen de Weidhütte en Glashütte ligt het wandelgebied Steinberg. Hier kom je hoge bergen, smalle kloven en rotsspleten tegen. Wanneer je het steile pad naar boven volgt, kom je uit bij een panoramisch uitzicht over de boomkruinen. Het Beierse Woud ligt tegen het Tsjechische nationale park ‘Sumava’ aan. Wil je je camperreis dus uitbreiden met een bezoek aan Tsjechië, dan is dat vanuit dit gebied zeker een mogelijkheid. 

WILD SPOTTEN IN BAYERISCHE WALD

Het Bayerische Wald is een beschermd natuurgebied waar je wolven, beren, lynxen, otters en uilen kunt tegenkomen. De bruine beer, wolf en de lynx zijn hier wat makkelijker op de foto vast te leggen dan in andere natuurgebieden. Vergeet natuurlijk niet om de juiste afstand te bewaren, want het blijven wilde dieren in een natuurlijke leefomgeving. 

CAMPERREIS IN HET BAYERISCHE WALD 

In het Beierse Woud zijn verschillende campings te vinden. Je kunt hier optimaal genieten met je camper bijvoorbeeld aan de rivier ‘Schwarzer Regen’ oftewel ‘Zwarte Regen’. Sommige campings hebben zelfs mogelijkheden tot openbaar vervoer vanuit de camping naar het omliggende gebied, zodat je de camper lekker kunt laten staan op de camping. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties