Hamburg

Hamburg is een wereldstad met een grote haven. Immens groot! Daarnaast is de stad één groot openluchtmuseum. Het indrukwekkende stadhuis is het middelpunt van twee stadsdelen ‘Neustadt’ en ‘Altstadt’. Indien je met de camper door Duitsland reist, mag je Hamburg niet overslaan. Overweeg zeker om twee of drie nachten te verblijven nabij de stad. 

GESCHIEDENIS VAN HAMBURG

De stad is in de oorlog zwaar getroffen, maar de historische gebouwen staan nog steeds overeind en overal is er informatie te vinden over deze indrukwekkende geschiedenis. Om een goede indruk te krijgen van deze periode in de geschiedenis van Hamburg is, door een bunkerrondleiding te boeken naar de Hamburger Unterwelten. 

ELBSTRAND EN WOHLERS PARK OF PLANTEN UND BLOMEN

Je verwacht het niet, maar Hamburg is uitermate geschikt om de rust op te zoeken aan het strand. Er zijn fijne Beachclubs, bijvoorbeeld StrandPauli, en Biergärtens te vinden en met ca. 11 kilometer Elbstrand is er altijd wel een plekje te vinden. Tijdens een campervakantie kun je kamperen met de camper pal aan de Elbe. Boek bijvoorbeeld een nachtje op Camping Elbe! 

Naast strand is er in Hamburg ook veel groen te vinden. Ontsnap even aan de stad en duik een park in! Maak een wandeling in het Wohlers Park of Planten und Blomen, waar in de avond de Wasserlichtspiele plaats vindt. Dit is een fonteinen-licht show begeleid met klassieke muziek. 

EEN CAMPER HUREN IN HAMBURG 

In Hamburg kun je de camper ophalen bij de verhuurder en vanuit deze stad kun je je camperreis beginnen. Een goed excuus dus om direct Hamburg zelf ook te verkennen. Er zijn genoeg mogelijkheden rondom de stad. Je kunt er voor kiezen om de camper te plaatsen op een camping nabij de stad. Je kunt dan met het openbaar vervoer of een Über (privé taxi)/taxi naar het centrum van Hamburg reizen. Ben je van plan om bijvoorbeeld ook Berlijn te bezoeken met de camper? Dan is Hamburg ook een mooie bestemming om de camperreis te beginnen! 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties