Düsseldorf

Düsseldorf is een stad die gemakkelijk te voet te verkennen is. Haal je camper op en parkeer deze in de buurt van de stad op een camping om vervolgens de stad te gaan verkennen. Laten we je wat meer vertellen over deze levendige stad!

ALTSTADT DÜSSELDORF

De benaming van dit gedeelte van de stad zegt eigenlijk al genoeg: 'Altstadt', oftewel het oudste gedeelte van de stad. Dit gebied heeft veel bijzondere bezienswaardigheden te bieden, zoals het stadhuis (Rathaus), de Lambertus Basiliek, het Maritiem Museum in de kasteeltoren, en talloze restaurants en winkels. Voor cafés en restaurants kun je het beste naar de Bolkerstrasse gaan, een lange straat vol met eetgelegenheden. Dit is waar Düsseldorf bekend om staat! Als je op zoek bent naar nieuwe kleding of graag wilt winkelen, dan zijn de Kapunzinergasse, Flinger Strasse, Mittelstrasse, Wallstrasse, Schadowstrasse en Königsallee de beste plekken om te bezoeken. Genoeg keuze dus!

RUÏNE VAN KAISERPFALZ

De ruïne ligt langs twee belangrijke handelsroutes aan de Rijn en was lange tijd het onderkomen van verschillende keizers. Het was zelfs een tijd in handen van Nederland. Tegenwoordig maakt het deel uit van Kaiserwerth. Hoewel de stenen van de ruïne vroeger werden gebruikt voor dijken en andere gebouwen, wordt het overgebleven deel nu beschouwd als een prachtig stukje geschiedenis. Het is de moeite waard om even een bezoekje te brengen terwijl je er toch bent.

RIJNOVERPROMENADE

Dit gedeelte van de stad wordt ook wel het kloppende hart van Düsseldorf genoemd. Het is geliefd bij iedereen die een bezoek brengt aan Düsseldorf, vooral in de zomer wanneer de terrassen vol zitten en de rondvaartboten voorbij varen. Als het mooi weer is, is dit deel van de stad zeker de moeite waard om te bezoeken.

RHEINTURM

Dit gebouw doet ons een beetje denken aan onze Euromast (ongeveer 180 meter hoog) en de Space Needle in Seattle (ongeveer 184 meter hoog), maar de Rheinturm is maar liefst 240 meter hoog! Oorspronkelijk is het een radio- en televisietoren en het is een herkenbaar symbool van de stad. Je kunt de toren bezoeken en genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Overweeg een bezoek in de avond, bijvoorbeeld om te dineren, zodat je kunt genieten van de schitterende lichtjes van de stad. Het panoramische uitzicht zal je zeker verbazen.

EEN CAMPER HUREN IN DÜSSELDORF

Nu hoor ik je denken; “Als ik deze stad wil bezoeken, waar laat ik dan de camper?” Daar hebben wij natuurlijk over nagedacht. Zo heb je bijvoorbeeld Campingplatz Unterbacher See/Nord. Campings liggen ca. 5 kilometer vanaf de stad Düsseldorf en binnen ongeveer 30 minuten sta je door middel van het openbaar vervoer midden in het oude stadsgedeelte. Uiteraard kun je ook een taxi nemen richting het centrum. Düsseldorf is een ontzettend leuke stad om de camperreis te beginnen om vervolgens door te reizen naar Keulen of zelfs naar Neurenberg. Wil je nog niet overnachten op een camping nabij deze stad? Dan kun je ook overwegen om voorafgaand aan de camperreis in de stad te verblijven, om na dit stadsbezoek de camper op te halen bij de verhuurder.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties