Dortmund

Deze stad is de grootste stad in het Ruhrgebied, wat nu gezien kan worden als een hightech-productiestad. Helaas zijn er geen historische gebouwen meer over, nadat in de Tweede Wereldoorlog grote delen van de stad zijn platgebombardeerd. 
Buiten de grenzen van Duitsland zal men Dortmund kennen van het fenomeen; Borussia Dortmund, de voetbalclub. Het Signal Iduna Park is op wedstrijddagen indrukwekkend door het lawaai wat er uit het stadion klinkt. Ben je zelf een voetbalfanaat of zijn de kinderen helemaal fan van de voetbalwereld? Boek dan zeker een tour door dit imposante stadion! 

WESTFALENPARK 

Het park is een betaalde groene ruimte van ca. 70 hectare met een groot aantal kleine attracties waar je je een middag mee bezig kunt houden. Dit groene stuk van de stad ligt net buiten het stadscentrum, maar met het openbaar vervoer is het park prima te bereiken. Wat is er te zien en te doen? Er zijn meerdere vijvers, bloementuinen en grote picknick-velden. Vergeet ook niet het 220 meter hoge Fernsehturm te bezoeken. Vanuit hier heb je namelijk een mooi uitzicht over het park en de omgeving hiervan. 

CAMPER 

Indien je van plan bent om met de camper door Duitsland te gaan reizen, dan kun je overwegen om in Dortmund de camper ophalen en hier één nacht te overnachten alvorens je de camperreis vervolgt. Een mooi gelegen camping nabij Dortmund is Camping Hohensyburg, welke gelegen is aan een bosrand en het stuwmeer Hengstee-Sey. 
Dortmund is geen ontzettend indrukwekkende stad om lang te verblijven, maar een perfecte locatie om hier de camperreis te starten en door te reizen naar Eifel (het Eifelgebied). 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties