Toronto

Toronto wordt ook wel het New York van Canada genoemd. Deze bijnaam wordt vooral duidelijk in het bruisende stadshart op Dundas Square die veel weg heeft van Times Square. Grote shopping malls zoals het Eaton Centre liggen midden in de stad, hier kun je eindeloos winkelen en leuke souvenirs kopen.

BEZIENSWAARDIGHEDEN TORONTO 

Een bezoek aan de CN Tower is een must, dit was lange tijd de hoogste, vrijstaande toren ter wereld. Je kunt hier op verschillende niveaus genieten van prachtige uitzichten over Toronto en omgeving en op een glazen vloer genieten (of bij hoogtevrees juist niet!) van het uitzicht onder je voeten op 114 verdiepingen hoog! Het is een aanrader om deze toren te bezoeken vlak voor zonsondergang, hierdoor zie je de stad in (letterlijk) twee verschillende daglichten. 

Het oude, industriële gedeelte van de stad, het Distillery District, geeft een goed beeld van Toronto jaren geleden. Overal in de stad is te genieten van de ligging aan het water. Een mooi uitzicht op de skyline vind je vanaf (de ferry naar) de Toronto Islands.

Naast de spectaculaire uitzichten en het winkelen kun je in Toronto ook cultuur snuiven. Bezoek een van de vele musea of dierentuinen. Zo is er bijvoorbeeld het Royal Ontario Museum waar je ontzettend veel kunt bekijken, van mineralen tot Aziatische kunst, het museum is erg groot en met een bezoek aan dit museum ben je zeker een hele dag zoet. 

In de avond is het leuk om, als er een wedstrijd is, naar het Rogers Center (naast de CN Tower) te gaan om een sportwedstrijd bij te wonen. Ook als je niets van de sport begrijpt is alleen de sfeer al ontzettend leuk!

JOUW CAMPERREIS DOOR OOST-CANADA 

Toronto is een perfect startpunt voor uw camperreis door Oost-Canada. Vanaf hier kunt u alle kanten op. Bezoek de nabij gelegen Niagara Falls, reis richting Algonquin National Park of rijdt richting de steden Ottawa en Montreal.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties