Algonquin

Het Algonquin Provincial Park is een beschermd natuurgebied in de provincie Ontario. De grootte van het park en de relatief korte afstand tot de steden Toronto en Ottawa, maakt Algonquin één van de populairste parken in de provincie.

BEZIENSWAARDIGHEDEN ALGONQUIN PROVINCIAL PARK 

Er is ontzettend veel te doen in dit enorme bosrijke park. Je kunt gaan wandelen, kanoën, hiken, raften, klimmen en meer. Je kunt een van de groepstochten reserveren of een privetour doen met een gids. De keuze is aan jou.

Er zijn verschillende soorten wildlife die je kunt tegenkomen wanneer u dit park bezoekt; beren, elanden, wolven, herten en bevers. Let goed op want er kan zo een beer of eland de weg oversteken!

Er zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld in het park, maar wanneer je écht het park wilt leren kennen, kun je dit het beste te water doen. In de omgeving van het Canoe Lake zijn er verschillende mogelijkheden om boten en kano's te huren. Ook is het mogelijk om een georganiseerde boottocht te maken over de meren van Algonquin.

Wandel bijvoorbeeld langs het Beaver Pond Trail, je vindt hier prachtige drassige landschappen, dammen en holletjes gemaakt door bevers. Als je geluk hebt zie je misschien een échte bever. Of bewandel de Spruce Bog Boardwalk, via een 'boardwalk' kom je gemakkelijk langs allerlei mooie plekjes, deze route is erg prettig indien je met kinderen reist. 

JOUW CAMPERREIS DOOR OOST-CANADA 

Wanneer je Algonquin wilt bezoeken kun je jouw reis beginnen in Toronto. Je kunt hierna ook Huntsville, Renfrew en Ottawa bezoeken en jouw camperreis door Oost-Canada vervolgen.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties