Ottawa

Ottawa is de officiële hoofdstad van Canada en bevindt zich nét over de grens van de provincie Ontario. Deze stad biedt veel cultuur. Het Rideau Canal wordt in de winter gebruikt als schaatsbaan en in de zomer kun je hier varen met een bootje. Naast deze leuke activiteiten kun je uiteraard ook van alles bekijken in de stad.

BEZIENSWAARDIGHEDEN OTTAWA 

In Ottawa is de Britse invloed vooral duidelijk te zien op Parliament Hill. Hier kun je in de zomer genieten van een mooie videoshow die op de gebouwen wordt geprojecteerd. Deze gaat over de geschiedenis van het land. Een van de beste musea in Canada is hier te vinden, het Museum of Civilization. In vier verdiepingen leer je hier over de First People in Canada, de geschiedenis met de Vikings en bekende Canadezen uit de geschiedenis.

Ga ook bijvoorbeeld naar het Canadian War Museum of bezoek de National Gallery of Canada als je geinteresseerd bent in kunst. Het Canada Aviation and Space Museum biedt alles op het gebied van vliegtuigen.

Wilt je in een korte tijd veel van de stad zien? Neem dan een van de vele stadstours. Zo zijn er boottochten, sightseeing tours, fietstochten of gewoon een wandeltour. Met een stadstour gaat er een gids met je mee, zij kunnen veel leuke feitjes en weetjes vertellen over de stad, de geschiedenis en de omgeving. Erg leuk wanneer je de tijd hebt om een gehele dag in Ottawa te besteden.

JOUW CAMPERREIS DOOR OOST-CANADA

Haal jouw camper op in Montreal en reis via Ottawa richting vele bezienswaardigheden en leuke steden. Bezoek bijvoorbeeld Algonquin Provincial Park, Killarney of Manitoulin Island. Lever de camper in Toronto weer in, nadat je nog een bezoek heeft gebracht aan de prachtige Niagara Falls.

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties