Manitoulin Island

Dit grote zoetwater eiland bevindt zich in de provincie Ontario in het oosten van Canada. Het eiland is gelegen in het gigantisch meer Lake Huron. Ook het schiereiland Bruce Peninsula is gelegen in dit meer. Op dit veelzijdige eiland kun je prachtige wandelingen maken en genieten van de waterrijke natuur.

BEZIENSWAARDIGHEDEN MANITOULIN ISLAND 

Manitoulin Island staat bekend om de mooie natuur én het grote indianenreservaat op het eiland.

In Kagawong, in het noorden van Manitoulin Island vind je de prachtige wandeling naar Bridal Veil Falls. Ze zijn te bereiken via een wandelpad en een trap. Deze watervallen hebben hun naam te danken aan de sluiervormige afdaling die zij maken. Je kunt er ook lekker zwemmen! Ben je op zoek naar een avontuurlijke wandeling? Neem dan de Cup and Saucer Trail, deze prachtige route leidt je door grotten, tunnels en uiteindelijk op een klif met uitzicht over het eiland en de Georgian Bay; prachtig! Trek goede wandelschoenen aan want het terrein varieert behoorlijk.

In het oosten vind je Wikwemikong Unceded Indian Reserve. In dit indianenreservaat kun je begeleide wandeltochten en kanotochten maken. Het is een van de grootste indianengemeenschappen van Canada. 

 Een bezoekje aan Misery Bay Provincial Park mag je tijdens jouw camperreis niet overslaan. Het park staat bekend om de platte rotsen langs de kust van Lake Huron. Je kunt er wandelen én bijzondere vogels spotten.

JOUW CAMPERREIS DOOR OOST-CANADA 

Wil je Manitoulin Island bezoeken? Start jouw reis dan in Toronto en reis via andere leuke bezienswaardigheden zoals Blue Mountains, Sauble Falls en Bruce Peninsula. Vervolgens kun je verder reizen via Killarney naar Algonquin.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties