Huntsville

Huntsville is het grootste dorpje van de regio Muskoka in de provincie Ontario. Het dorp ligt nabij Algonquin National Park en is hierdoor een doorreis bestemming voor vele toeristen die dit beroemde park in Oost-Canada bezoeken tijdens hun camperreis. In Huntsville zelf is er ook genoeg te beleven. Zo kun je hier mooie wandelingen maken of het dorpje verkennen.

BEZIENSWAARDIGHEDEN HUNTSVILLE 

Je kunt verschillende activiteiten ondernemen in Huntsville, bezoek bijvoorbeeld de Sugarbush Hill Maple Farm. Canada staat bekend om zijn Maple Syrup, in Nederlandse taal bekend als Ahornsiroop. Deze siroop wordt getapt uit de maple tree en vervolgens zoeter gemaakt met suiker, hierdoor krijgt de siroop een caramel smaak. Canadezen en Amerikanen gebruiken vaak Maple Syrup als smaakmaker voor over wafels en pannenkoeken, maar het wordt ook gebruikt in bijvoorbeeld yoghurt of bij vlees.

Ga je liever een dagje wandelen? Bezoek dan het Arrowhead Provincial Park. Je kunt hier prachtige wandelingen maken, maar naast de mooie routes die je hier kunt lopen, kun je ook verschillende activiteiten ondernemen. Zo kun je gaan kanoën, zwemmen en in de winter kun je hier zelfs skiën en langlaufen! In het Arrowhead Provincial Park kun je ook allerlei wilde dieren tegen komen, zoals eekhoorntjes, gieren, arenden, herten en meer!

En andere route die je kunt bewandelen is naar Lions Lookout, vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het dorp. Je loopt een heuvel omhoog en vanaf hier kun je prachtige foto's maken, vergeet dus niet je camera mee te nemen. Tijdens de herfst heb je een prachtig uitzicht op de okergekleurde bomen, erg bijzonder! Neem wat te eten mee en ga lekker picknicken in de open natuur.

JOUW CAMPERREIS DOOR OOST-CANADA 

Begin jouw reis in Toronto en bezoek op weg naar Algonquin dit leuke dorp. Nadat je hier een bezoek hebt gebracht kun je bijvoorbeeld doorrijden via Renfrew en Ottawa naar Montreal.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties