Frankrijk

Ontdek je met

Helmi

Tabitha

Karlijn

EEN CAMPERREIS DOOR FRANKRIJK 

'Leven als een God in Frankrijk'.  Zo voel je je als je met je camper door het prachtige Franse landschap trekt, met kleurrijke weides vol wilde bloemen, met statige zonnebloemen die zo fier naar het zonlicht reiken, de paarse lavendelvelden die aan je voorbij trekken en de bloemige geur die door je open raampje naar binnen komt gegleden. De wijndomeinen bij de imposante chateaus of  historische boerderijen met gevulde wijnvaten voor de deur. De boomgaarden vol rijp fruit, klaar om geplukt te worden nodigen uit voor een lunchpauze. Een nieuwsgierige koe kijkt je onderzoekend na wanneer je voorbij het weiland rijdt.

Toerend langs de landweggetjes met mystieke bossen, kleine beekjes om te pootjebaden of stromende rivieren die het land doorsnijden. In de schattige Franse dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan ben je in een andere wereld beland.  De druk babbelende dametjes voor de plaatselijke bakkerij met een warm dampend stokbrood onder de arm spreken tot de verbeelding en de oude baasjes die voor het lokale café aan een pastis nippen en kijken hoe hun gebochelde vrienden jeu de boules aan het spelen zijn ademen rust uit. Op een markt koop je heerlijk vers fruit en andere lokale lekkernijen. 

PER CAMPER OVER DE ROUTE SOLEIL

En zelfs als je over de lange saaie route du soleil rijdt richting het zuiden naar tropische oorden, blauwe zee, witte stranden en palmbomen heb je de zon al in je kop ook al ligt het asfalt van de snelweg nog wel even voor je. De file neem je gewoon op de koop toe. Jij hebt geen last van slecht onderhouden sanitaire voorzieningen op de rustplaatsen onderweg want je hebt je eigen toilet aan boord. Een heerlijk kopje koffie zet je zelf en sabbelend aan een lekker fris ijsje uit je eigen vriesvak en luisterend naar een gezellige Franse chanson via de speakers lacht het leven je toe. 

EEN CAMPERREIS DOOR FRANKRIJK

Maar waar ga je nu naartoe in dat veelzijdige Frankrijk? Niet te warm, een wat ruigere zee, al het lekkers uit diezelfde zee, vele dorpjes en activiteiten zijn te vinden in Bretagne. In de Dordogne ga je op kastelentocht, struin je door oude dorpjes en over plaatselijke markten en kun je bijna overal een kano huren. Of ga je voor geschiedenis in Normandië? De geschiedenis is hier prima te combineren met een fijne wandel- of fietsvakantie en uitrusten aan het strand.

 

Veel mensen trekken met hun huurcamper naar het zuiden van Frankrijk. Raampje open en lekker toeren langs de zee waarbij je stopt in zonnige oorden als Nice, Fréjus en natuurlijk Saint-Tropez. Langs de hele kust liggen de fijnste stranden, vaak met brede boulevards waar je in de avond op jacht kunt naar souvenirtjes op de markt.

CAMPINGS IN FRANKRIJK

Ook campings zijn er voldoende te vinden en zijn over het hele land verspreid. Je kunt natuurlijk nog steeds op de bonnefooi gaan maar het is niet onverstandig vooraf te kijken wat je zoekt in een camping. Sommige campings zijn enorm en lijken bijna een klein dorpje. Hier heb je vaak verschillende restaurants, een winkeltje en zwembaden met glijbanen. Helaas kan het bij deze campings ook wel zo zijn dat de staanplaatsen wat kleiner uitvallen. 

 

Een fijne site om campings te vergelijken is die van ANWB camping, hier kun je zoeken op grootte van de camping, faciliteiten etc. Maak vast een globaal plan en reserveer eventueel je plaats vast zodat je verzekerd bent van een plekje.

CAMPER HUREN FRANKRIJK

Op dit moment bieden wij camperhuur aan vanuit Nantes, Lyon en Parijs. Je kunt naar deze steden vliegen en we bieden ook leuke pakketreizen aan waarbij je met de trein naar Parijs gaat. Ook kun je vanuit Nederland, of net over de grens in Duitsland, een camper huren en dan zelf met de camper naar Frankrijk rijden. Je mag met de camper de grens over en dus kun je ook verschillende landen combineren. Reis bijvoorbeeld naar het zuiden van Frankrijk en steek dan de grens over een bezoek aan Barcelona. Of maak een leuke roadtrip door heel Europa, het kan allemaal!

 

 

 

Reisexpert Helmi vertelt:

"Met de camper naar Frankrijk, ideaal om dit prachtige en zeer diverse land te ontdekken. Een kampeerbestemming bij uitstek. Van de ruige westkust tot aan de tropische zuidkust. Met de camper rij je door het mooie en afwisselende binnenland; met de met wijngaarden en bloemenvelden bekleedde heuvellandschappen die overgaan in hoge bergen en canyons. Ik heb verschillende rondreizen door Frankrijk gemaakt. Vorig jaar hebben we de Ardèche ontdekt. Indrukwekkende ruige natuur verstrengeld met Middeleeuwse authentieke Franse dorpjes. Wat een waanzinnig mooie camperbestemming!"

Camperreis op maat

Laat onze reisexperts een camperreis op maat voor je samenstellen!
Je ontvangt binnen enkele dagen vrijblijvend een uitgebreide offerte.
Ja, stuur mij een gratis offerte!