Parijs

De stad van de liefde, Parijs! Deze stad staat natuurlijk bekend om de bekende Notre-Dame en de Eiffeltoren, maar het heeft je nog veel meer te bieden. Wanneer je met de camper door Frankrijk reist, mag je deze bruisende stad niet missen. Parijs wordt in tweeën gesplitst door de rivier de Seine. Naast deze bekende rivier, telt de stad 20 arrondissementen en elk arrondissement heeft zijn eigen karakter. Jaarlijks trekken ca. 15 miljoen toeristen naar deze lichtstad, dus verwacht niet dat je de enige toerist zult zijn. We vertellen je graag wat meer over la ville de l’amour, Paris!

DE EIFFELTOREN 

Het symbool van Parijs is toch wel de Eiffeltoren. Je kunt hier niet omheen wanneer je door deze stad reist. Deze enorme toren is maar liefst 324 meter hoog en is ontworpen door de ingenieur Gustave Eiffel en uiteindelijk gebouwd in 1887 tot en met 1989. Het heeft drie jaar geduurd, voordat het gebouw helemaal af was. Hoe romantisch is de avondverlichting waarbij op bepaalde tijdstippen de lichtjes gaan flikkeren? Precies! Als kers op de taart kun je het gebouw ook bezoeken. We adviseren je om online entreekaartjes te kopen, zodat je de lange wachtrij over kunt slaan. Wanneer je de Eiffeltoren bezoekt, laat de camper dan staan op de camping en neem de metro naar metrostation Bir-Hakeim.  

NOTRE-DAME

Wie kent de Disney film ‘De klokkenluider van de Notre Dame’ nu niet? Waarbij Quasimodo het bijzondere figuur speelt en daadwerkelijk woont in de Notre-Dame. Enfin, het is de beroemdste kathedraal van Frankrijk en gelegen op het Île de la Cité, een eiland(je) in de Seine. Napoleon kroonde zichzelf tot keizer in deze kathedraal en daarnaast bevinden zich drie relikwieën in dit gebouw, welke afkomstig zouden zijn van de kruisiging van Christus. 
Laat je camper staan op de stadscamping en stap uit bij metrostation Cité of Châlet! 

LOUVRE

Wanneer je eens het wereldberoemde schilderij ‘Mona Lisa’ van Leonardo da Vinci wilt bewonderen, dan kan dat in het Louvre. Het gebouw is een voormalig koninklijk paleis en wordt nu gebruikt als één van de grootste kunstmusea ter wereld. Zeer herkenbaar door de vorm van het museum. Het is namelijk een piramide/driehoek van glas.
Tickets kun je het beste voorafgaand aan je bezoek online bestellen, zodat je ook hier weer de lange wachtrijen over kunt slaan. De verfilming van ‘De Davinci Code’ is deels ook opgenomen in dit bekende gebouw. 
 

AVENUE DES CHAMPS-ÉLYSÉES

Deze boog is gebouwd in opdracht van Napoleon. Helaas heeft Napoleon er zelf niet van kunnen genieten, want het gebouw is pas in 1836 voltooid. Dit was na de dood van Napoleon. Wanneer je Arc de Triomphe op wilt, dan is dat mogelijk via de trappen en heb je een prachtig uitzicht over het plein en de Champs-Élysées. 

MONTMARTRE & SACRE COEUR

Montmartre is een wijk welke in het noorden van Parijs gelegen is. Het is een kunstenaarswijk waar bekende kunstenaars hebben gewoond zoals Picasso, Dega en Renoir. Wanneer je Place du Tertre bezoekt ga je nog lokale kunstenaars terug vinden welke heerlijk in alle rust aan het werk zijn. Basilique du Sacré-Coeur is ook gelegen in deze wijk en meer dan een bezoek waard. De basiliek ligt op een heuvel en het geeft je een fantastisch uitzicht over Parijs. We adviseren je om de camper, zoals gebruikelijk in Parijs, op de camping te laten staan en de metro te pakken naar metrostation Anvers. 

DISNEYLAND PARIJS

Wanneer je een camperreis maakt met kinderen, kan een bezoek aan Disneyland Parijs niet ontbreken. Je bent er immers in de buurt. Het pretpark is leuk voor jong en oud en is op ca. 32 kilometer van de stad gelegen. Om zowel Disneyland Parijs Park te kunnen bezoeken als het Walt Disney Studios Park, raden we je aan om twee volle dagen uit te trekken voor een bezoek. Zo voorkom je teleurstellingen en weet je zeker dat je de favoriete attracties zelf kunt gaan beleven! 

De camper kan makkelijk geparkeerd worden op de parkeerplaatsen bij het pretpark. Campers zijn hier toegestaan. 

CAMPERREIS PARIJS 

Parijs is perfect centraal gelegen, waardoor je vrij snel bij de kastelen van Versailles en Fontainebleau bent. Daarnaast kun je ook makkelijk een uitstapje maken naar de champagne steden Reims en Châlons-en-Champagne in de Champagne-Ardenne streek. Het binnenland van Normandië bereik je binnen ongeveer twee uur rijden.

Wanneer je denkt dat het onmogelijk is om met de camper nabij Parijs te overnachten, dan heb je het echt mis! Er zijn namelijk tal van mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan Camping de Paris/Bois de Boulogne. Deze camping is gelegen in het 16e arrondissement aan de Seine en is het gehele jaar geopend. De pendelbus brengt je in een paar minuten naar metro Porte Maillot. Daarnaast sta je met de camper in ca. 45 minuten voor het beroemde Disneyland Parijs.

Genoeg redenen om Parijs dus zeker niet over te slaan tijdens je camperreis door Frankrijk!


 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties