Versailles

Het paleis van Versailles is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Frankrijk. Het is een bezienswaardigheid welke ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Niet onterecht, want het is een prachtig kasteel welke je zeker bezocht moet hebben als je je camperreis start vanuit Parijs! 

GESCHIEDENIS VAN VERSAILLES 

Het paleis van Versailles ligt ongeveer 15 kilometer buiten Parijs en is perfect voor een uitstapje wanneer je de camper op hebt gehaald. In 1631 liet Louis XIII het gebouw herbouwen en werd de basis gelegd voor het paleis wat je nu kunt bezoeken. In 1634 kon het dan ook eindelijk bewoond worden. In de loop der jaren is het paleis steeds meer uitgebreid en ook telkens verbouwd. Het kasteel is een tijdje buiten gebruik geweest en geopend als attractie, maar vanaf 1830 is het opnieuw in gebruik genomen door Louis-Philippe. Later heeft Napoleon III het paleis ook nog gebruikt voor feesten en politieke doeleinden.

PALEIZEN EN TUINEN VAN VERSAILLES 

Wanneer we gaan kijken wat de grootte is van de grond van het paleis, dan kunnen we wel concluderen dat een ontzettend groot oppervlakte betreft. Het is maar liefst 1070 hectares groot namelijk! Er staat naast het kasteel van Versailles nog twee kleinere paleizen, een kanaal, een boerderij en een aantal tuinen. Op het hoogtepunt kon deze plek 5000 mensen onderdak bieden.

In de grote tuinen van het paleis zijn enorme groene vlaktes te zien, maar de grootste bezienswaardigheid van de tuinen zijn toch wel de fonteinen. Breng je een bezoek op één van de ‘fonteindagen’ dan kun je een show verwachten waarbij de fontein gesynchroniseerd is met muziek.

Wanneer je de geschiedenis van het paleis kent of een enorme fan bent van paleizen, dan is een bezoek aan Versailles meer dan de moeite waard. Je krijgt hier prachtige ruimtes te zien en daarnaast zijn de tuinen ook erg mooi aangelegd.

Tickets koop je online om wachtrijen te voorkomen, maar het is uiteraard ook mogelijk om ter plaatse nog entreekaarten te bemachtigen. Je kunt een gedeelte van het paleis bezoeken of juist het gehele paleis. Alles is mogelijk! 

PARKEREN VERSAILLES  

Wanneer je de camper wilt parkeren nabij het paleis, dan is dat geen enkel probleem. De parkeerplaats is ruim opgezet. Houd er wel rekening mee dat het verkeer richting het paleis druk kan zijn. Reken hier dus wat extra reistijd voor. 

CAMPINGS NABIJ VERSAILLES

Nabij Versailles liggen er enkele campings, zodat je makkelijk met de camper kunt overnachten in de buurt van het paleis. Niets zo fijn dan na het ophalen van de camper rustig het paleis kunnen bezoeken en in de avond maar enkele kilometers te hoeven rijden naar de plaats van bestemming. Camping Huttopia in Versailles is een mooi voorbeeld van een camping waar je prima kunt overnachten. Het is op 5 minuten rijden gelegen van het paleis en op 20 minuten van de Eiffeltoren in Parijs vandaan. Een mooie bijkomstigheid is dat je bij de receptie van de camping ook tickets kunt aanschaffen voor de entree voor het paleis.

Breng je een bezoek aan Versailles aan het einde van je reis, dan is het zelfs mogelijk om op deze camping nog een wasje te draaien. Ideaal! 

Parijs is natuurlijk een prachtig punt om de camperreis te starten en om op deze manier ook een bezoekje te kunnen brengen aan Versailles. Door middel van een camperreis kun je vervolgens nog alle kanten op in Frankrijk. Denk aan de Cote d’Azur of reis door naar Normandië

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties