Cote d'Azur

Mondaine badplaatsen, zonnig weer en prachtige zandstranden, de Côte d’Azur is de Franse kustlijn waar je een heerlijke strandvakantie kunt beleven en ondertussen van het luxe Franse leven kunt genieten. Maar naast deze relaxte manier van vakantie vieren valt er nog genoeg moois te ontdekken.

SAINT-TROPEZ

De meest mondaine badplaats aan de Côte d’Azur is zonder twijfel Saint-Tropez! Hier is het zien en gezien worden in de haven, waar de meest indrukwekkende jachten liggen en luxe auto’s rondrijden. Slenter ook eens door het oude centrum, door de smalle straatjes en langs de mooie pleintjes en ontdek ook de lieflijke kant van Saint-Tropez. Je kunt ook aanschuiven op een terras en genieten van heerlijk verse vis!

NICE

Nice is de grootste stad aan de Cote d’Azur en een heerlijke plaats aan de kust. Je kunt er fijn wandelen over de 'Promenade des Anglais'. Deze boulevard dankt zijn naam aan de eerste toeristen welke naar Nice kwamen, uit Engeland. Je kunt af en toe pauzeren op de kenmerkende blauwe bankjes die er staan en even heerlijk staren over de Middellandse Zee. 

Nice heeft nog veel meer te bieden. Zo is er ook een sfeervolle bloemenmarkt waar niet alleen bloemen maar ook vis, kruiden en zelfs schilderijen verkocht worden. Het is een ontzettend kleurrijk geheel. De bloemenmarkt is dagelijks, behalve op maandag, dan wordt er plaats gemaakt voor de antiekmarkt. De markten duren meestal tot een uur of 13:00 in de middag. Daarna wordt het, vooral in de zomermaanden, te warm. In de middag kun je dan aan de Cours Saleya heerlijk eten en drinken op de vele terrasjes. 

Voor een fantastisch uitzicht over de stad en de omgeving kun je naar de top van Colline du Château. Bij de ruïnes van een oud kasteel liggen prachtige botanische tuinen. Na een flinke klim geniet je van het fenomenale uitzicht en kun je bij helder weer zelfs Cannes zien liggen.  

CANNES

Peperdure jachten in de haven, het Palais du Festivals en de beroemde Boulevard de La Croisette, Cannes ademt luxe en jetset. De stad van het beroemde filmfestival is een must tijdens je camperreis. 

Je kunt je vergapen aan de luxe winkels, de schepen in de haven en de pracht en praal bij het Palais du Festivals. Vergeet dan ook niet te gaan kijken bij de handafdrukken van de vele beroemdheden op het plein voor het gebouw.

Zoek je wat meer authenticiteit dan kun je ook heerlijk wandelen door Le Suquet, het oudste gedeelte van de stad. Het is gelegen op een heuvel vlakbij de oude haven. Je vindt hier vele authentieke smalle straatjes en kunt hier uren ronddwalen. Aan de Rue Saint Antoine kun je heerlijk bijkomen bij een van de gezellige barretjes en restaurantjes.

Vanaf Cannes kun je met de boot in 10 minuten naar de Lérins eilanden. Van de 4 eilanden kun je er 2 bezoeken. Er zijn prachtige bossen en een aantal mooie historische gebouwen te zien. Op Sainte-Marguerite bezoek je het Fort Royal. Dit was ooit een gevangenis en is nu geopend voor publiek. Op het eiland Saint-Honorat ligt de abdij van Lérins een historisch klooster waar men zich nog steeds kan terugtrekken tijdens een retraite.  

LA ROUTE DES CRETES

La Routes des Cretes... een 17 kilometer lange kustweg die over de hoogste rotsen van Frankrijk loopt van Cassis naar La Ciotat. Af en toe lijkt het net of je met je camper door een maanlandschap rijdt. Maak een stop bij de Grande Tête. De hoogste rots van de Côte d’Azur! Dit is, met zijn 399 meter hoogte, een indrukwekkende verschijning. 

ANTIBES

Antibes is een minder bekende stad aan de Côte d’Azur maar ook zeker de moeite waard. Je vindt hier een prachtige oude binnenstad en een mooie jachthaven. Antibes heeft volgens velen de mooiste stranden van de regio.

In het Chateau Grimaldi kun je een bezoek brengen aan het Musée Picasso Antibes. Dit museum is in zijn geheel gewijd aan Picasso. Je kunt er veel van zijn werken bewonderen. En het prachtige uitzicht over Antibes vanaf het kasteel krijg je op de koop toe! Wil je nog meer kunstschatten bewonderen? Loop dan La Route des Peintres door de stad en bewonder de afbeeldingen van schilderijen van Picasso en Monet op de locaties waar ze ook echt gemaakt zijn.

MONACO

Dit Vorstendom behoort ook tot het gebied Côte d’Azur. Het wordt bijna geheel omsloten door Frankrijk en ligt aan de voet van de 573 meter hoge rots Tête de Chien. Na Vaticaanstad is Monaco de kleinste onafhankelijke staat van de wereld en het is de op één na dichtstbevolkte stad van de wereld. Monaco is geen Schengenland en daarmee ook geen onderdeel van de Europese Unie. Dit is de regen dan Monaco ook wel het belastingparadijs genoemd wordt. 

De bekendste wijk van Monaco is Monte Carlo met daarin gelegen één van de beroemdste casino’s ter wereld. Het is een indrukwekkend gebouw omringd door tuinen en met een prachtig terras van waaruit je zelfs Italië kunt zien liggen.

In de wijk Monaco Ville kun een bezoek brengen aan de kathedraal en het prinselijk paleis, het Palais Princier. De troonzaal en de kapel zijn geopend voor bezoekers  en in de zuidelijke vleugel is een museum gevestigd waar ook een sok en een zakdoek van Napoleon worden bewaard. Elke dag rond het middaguur is de wisseling van de wacht. Het duurt slechts een paar minuten maar is een echte toeristische trekpleister.
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties