Argentinië

Travelhome | Camper huren Argentinië

EEN CAMPERREIS DOOR ARGENTINIË

Patagonië wordt soms gezien als een apart land, maar het hoort toch echt bij Argentinië en Chili. Perito Moreno is één van de bekendste gletsjers ter wereld. Het kan soms even duren, maar wanneer je geduld hebt zul je beloond worden met een groot stuk ijs dat in het meer valt. Reken er maar op dat je nat wordt! Je hoort de gletsjer altijd bewegen, een soort onweer. Dit bijzondere geluid zul je nooit meer vergeten.
Combineer camperhuur vanuit Chili met een bezoek aan Argentinië.

TANGO DANSEN IN BUENOS AIRES

Dé dans van de liefde! In Buenos Aires kun je op vele plaatsen genieten van deze dans. In San Telmo wordt er op de zondagse markt op straat gedanst, in La Boca word je uitgenodigd om deze dans te dansen en in het oudste café van Buenos Aires, genaamd Tortoni, kun je een typische Tango zien en ondertussen lekker een hapje eten. Genoeg mogelijkheden om deze gepassioneerde dans te ontdekken!

ARGENTIJNSE EN CHILEENSE WIJN

Rondom Mendoza ligt hét wijngebied van Argentinië. De rode wijn genaamd Malbec komt uit deze regio en is zeer geliefd in heel Argentinië. Een lekkere Argentijnse steak met een heerlijk glas rode Malbec is een leuke en vooral lekkere manier om de dag mee af te sluiten.
Ook in Chili vind je veel toonaangevende wijngebieden. Ten zuiden van Santiago ligt tussen de kust en de Andes het bekende Central Valley, waar je heerlijke wijnen kunt proeven!

MATE

Mate is het nationale drankje van Argentinië; zoals wij koffie of thee drinken, drinken zij Mate. Je ziet de Argentijnen de hele dag lopen met een speciale Mate kalebas met daarin een pijpje. Het kruid dat hiervoor gebruikt wordt heet Yerba. Samen met gekookt water drinken ze dit op. Voor sommige mensen kan het wat bitter zijn, met een beetje melk is dit zo opgelost! Aarzel niet om het een keer te proberen wanneer het je wordt aangeboden. De Argentijnen zijn zeer sociaal en je ziet ze dit ook onderling delen. Vooral in de ochtenden zie je oudere mannen op de hoeken van de straat genieten van hun heerlijke Mate.

EEN WOORDJE ARGENTIJNS:

In Argentinië wordt Spaans gesproken. Nu is dit Spaans niet het Spaans wat je kent uit Spanje. Argentijnen hebben hun eigen taaltje Spaans. Deze taal is ontstaan door de vele Spaanse en Italiaanse immigranten die hun geluk in Argentinië kwamen zoeken.

Hieronder veelgebruikte woorden:
Claro/listo/dale: Ja/oke
Che: Hey/beginnend woord om een zin te beginnen.
¡Que lindo!: Argentijnen zijn heel positief ingesteld, bij alles gebruiken ze deze uitdrukking.
Cortado: Een espresso met een scheutje melk.
Lomo: Een biefstuk.
Milonga: Een tango met een snelle beat.
Asado: Argentijnse barbecue

Camperreis op maat

Laat onze reisexperts een camperreis op maat voor je samenstellen!
Je ontvangt binnen enkele dagen vrijblijvend een uitgebreide offerte.
Ja, stuur mij een gratis offerte!