Campings Buenos Aires

Buenos Aires is niet alleen de hoofdstad van Argentinië het is ook de stad waar kroonprinses Máxima opgegroeid is Evita Perron leefde de Dwaze Moeders zochten naar hun verloren dochters de tango ontstaan is en waar de voetballegende Diego Maradonna zijn talent heeft ontwikkeld.

Als u Buenos Aires binnen komt waant u zich af en toe in het Parijs van rond het jaar 1900. Dit kan deels verklaard worden doordat de stad is gebouwd met een plattegrond van Parijs als voorbeeld.

De stad heeft meer dan 10 miljoen inwoners verdeelt over 40 wijken (zogenaamde barrios). Iedere wijk heeft zijn eigen karakter behouden. Zo kunt u de uitbundige Zuid-Italiaanse cultuur proeven in de volkswijk La Boca. De wijk Palermo is daarentegen een echte Argentijnse familiewijk waar jong en oud zich vermaken in het park van bijna 400 hectare groot.

Buenos Aires is een stad die bruist. Zeven dagen per week uitten de Argentijnen hun emoties in de Tango. Vol passie dansen ze de café’s van Buenos Aires vol. Om te genieten van de Tango in een authentieke sfeer kunt u het beste naar Calle Necochea gaan.
Buenos Aires lijkt nooit te slapen aangezien u om 3 uur ’s nachts nog een film zou kunnen bekijken in de bioscoop en om 6 uur ’s nachts op de boulevard Avenida Corrientes nog een kiosk café of winkel zou kunnen bezoeken. Na een bruisende nacht van dans muziek eten en drinken kunt u met het openbaar vervoer terug naar uw camping of hotel reizen. Het openbaar vervoer rijdt er namelijk de hele nacht.

Overdag zijn er vele hoogtepunten die u gezien moet hebben. Zo is de Plaza de Maya (plein van de Dwaze Moeders) erg indrukwekkend. De beweging Dwaze Moeders is ontstaan toen omstreeks 1981 de groep moeders bij de autoriteiten opheldering ging vragen over hun vermiste kinderen. Doordat ze niet werden ontvangen gingen ze zwijgend op het plein lopen. Ze kwamen iedere week terug gedurende 25 jaar om in stilte te protesteren. In 2006 zijn zij hiermee gestopt omdat er geen hoop meer is op het terugzien van hun kinderen.

Een ander hoogtepunt is de Casa Rosada het roze geverfde paleis van de president waar Evita Peron het volk regelmatig vanaf haar balkon toesprak. Daarnaast zijn de bewoners van Argentinië heel trots op het Teatro Colón. Dit operagebouw behoort tot de grootste ter wereld.

U kunt overnachten in de provincie Buenos Aires in de plaats Miramar op de camping El Durazno.


Campings El Bolsón

El Bolsón heeft in ieder seizoen iets te bieden. In de winter kunt u genieten van de mooie sneeuwgebieden en heeft u de gelegenheid om te skiën. De lente brengt u een explosie van de meest uiteenlopende planten bloemen struiken etc. en in de zomer kunt u zich hier vermaken met de meest gevarieerde buitenactiviteiten als vissen zwemmen wandelen fietsen paardrijden River raften klimmen en noem het maar op.


Campings El Calafate

El Calafate is een toeristenoord gelegen aan de zuidelijke oever van het Argentinomeer. Vanuit El Calafate maken toeristen daguitstappen naar de gletsjers in het Nationaal park Los Glaciares.


Campings Esquel

Esquel is de hoofdstad van het Los Alerces National Park in de provincie Chubut. Esquel wordt omgeven door de bergen La Zeta La Cruz Cerro 21 en La Hoya. La Hoya is bekend vanwege haar mooie skiresort en wordt door zowel Argentijnen als toeristen veel bezocht.
Verder is the Old Patagonian Express (La Trochita) een bekende trein die u een leuke rit kan bezorgen. De oude stoomtrein brengt u namelijk naar een aantal mooie (inheemse) dorpjes waar u musea kunt bezoeken en/of lokale producten kunt ontdekken. Uiteraard leert u zo ook de echte Argentijnse cultuur kennen. Een erg leuke ervaring die absoluut aan te raden is.


Campings Iguazú watervallen

De Iguazú watervallen worden door velen benoemd als de meest spectaculaire watervallen ter wereld. De watervallen zijn gelegen midden in een tropisch oerwoud op het drielandenpunt van Argentinië Brazilië en Paraguay. Het bestaat uit circa 250 tot 300 watervallen afhankelijk van de stroming van de Iguazu rivier. U kunt zich misschien wel voorstellen dat het een adembenemend gezicht is om de watermassa van de 2,7 kilometer brede watervallen naar beneden te zien denderen. Indien u dit spektakel van dichterbij wilt aanschouwen kunt u een boottripje maken door de mist en nevel van de watervallen. Rondom de watervallen vindt u een uitgestrekt nationaal park; het National Park Iguazú. Bij volle maan is het park ook ’s avonds geopend. Het is een aanrader om de Iguazú Falls ook een keer 's avonds te bezoeken aangezien het licht van de maan dan een magisch schouwspel verzorgt.

Vlakbij het stadje Puerto Iguazú kunt u overnachten op de camping El Viejo Americano. Deze camping beschikt onder meer over een reastaurant en zwembad.


Campings Lanin National Park

Dit prachtige nationale park in de buurt van San Martín de los Andes nodigt u uit voor tal van leuke buitenactiviteiten zoals fietsen paardrijden wandelen zwemmen of kanoën bij de meren en in de winter natuurlijk skiën.
Rust zult u zeker vinden in deze prachtige omgeving. De bergen doen bijna Zwitsers aan maar wanneer u de schattige boetiekjes winkeltjes restaurants en cafés tegenkomt weet u weer dat u zich in Argentinië bevindt. Argentinië kent vele specialiteiten zo ook in de omgeving van het Lanin National Park. Probeert u eens een lekkere verse zalm of forel óf één van de heerlijke stukken handgemaakte chocolade.


Campings Los Alerces National Park

Dit Nationale park werd opgericht vanwege de bescherming van de patagonským met cipressen en andere vegetatie die typisch zijn voor de Patagonische Andes. In het park staan bomen van duizenden jaren oud en zijn daarom zeker een bezichtiging waard.
Naast alle prachtige vegetatie vindt u in dit park ook meren rivieren en pittoreske dorpjes. Het park heeft een aantal mooie routes die u kunt afleggen en daarnaast is een leuke wandeling een echte aanrader.


Campings Mendoza

ls u ooit Argentijnse wijn heeft geproefd is de kans zeer groot dat deze uit één van de vele wijnhuizen in Mendoza komt. In deze stad kunt u de vele wijnhuizen bezoeken en genieten van een wijnproeverij. Hetgeen deze stad ook zo bijzonder maakt is de ligging. De stad ligt namelijk aan de voet van de Andes. Genietend van een glas Argentijnse wijn kunt u het indrukwekkende decor van de hoogste berg van Zuid-Amerika aanschouwen. Deze berg heet de Acancagua en is maar liefst 6960 meter hoog. De witte bergtoppen geven een bijzonder contrast aan de in zonnestralen gehulde stad. Naast ontspanning heeft u ook genoeg mogelijkheden om inspanningen te verrichten. Zo zijn er hier uitstekende faciliteiten voor raften skiën bergbeklimmen paardrijden en kajakken.

U kunt hier met de camper overnachten op camping Suizo in Mendoza.


Campings Nationaal Park Los Glaciares

In het Nationaal Park Los Glaciares in het gebied Patagonië ligt de beroemde Perito Moreno gletsjer. Dit is één van de werelderfgoederen van UNESCO. U vindt hier bergen meren bossen en enorme gletsjers. Vanaf de houten wandelpanden tegenover de gletsjer ziet u de kracht van moeder natuur. De bewegende ijsmassa van 70 meter hoog en 4 kilometer breed is een spectaculair aanzicht per dag schuift het ijs namelijk 1 tot 2 meter verder. Dit kan waargenomen worden door het gekraak van de over elkaar schuivende ijsbrokken enerzijds anderzijds breken op regelmatige tijdstippen grote ijsbrokken van de gletsjer af die dan met veel lawaai in het Argentinomeer vallen.


Campings Natuurpark Ischigualasto en Talampaya

Dit zijn twee aaneengesloten natuurparken in het midden van Argentinië. In het natuurpark Talampaya bevindt u zich in een gebied waar de dinosauriërs miljoenen jaren geleden leefden.  Parkwachters kunnen u begeleiden op een 40 kilometer lange rondvaart die naar een 200 miljoen jaar vroegere dinosauriërwereld teruggaat. Na afloop kunt u de diversie fossielen uit het Trias tijdperk (245-208 miljoen jaar geleden) bekijken in het museum.
Het natuurpark Ischigualasto staat ook wel bekend als Valle de la Luna. De droge vlaktes in combinatie met bijzondere rotsformaties zorgen voor een spectaculair maanlandschap.

U kunt in het park Talampaya met de camper overnachten.


Campings Peninsula Valdes

Peninsula Valdes is een schiereiland dat zich bevindt in Patagonië. Het bijzondere aan dit schiereiland is het gevarieerde dierenleven. Zo kan het voorkomen dat er plots een kolonie pinguïns  aan u voorbij loopt. Ook flamingo’s robben en zeeleeuwen komen op dit eiland veel voor. De vele beschutte baaien van dit schiereiland maken het een aantrekkelijke omgeving voor walvissen zeeolifanten orka’s en dolfijnen. Via een boottocht kunt u ze allemaal van zeer dichtbij bekijken. U kunt dit het beste doen in de periode tussen maart en september.

U kunt het beste overnachten op de camping Municipal in Puerto Piramidas. Puerto Piramidas ligt vlakbij Peninsula Valdes.


Campings Puerto Madryn

Puerto Madryn is erg geliefd onder toeristen. De omgeving herbergt een geweldige flora en fauna die u ongetwijfeld zult waarderen. Puerto Madryn ligt aan de voet van de Patagonische Meseta een hoogvlakte die afloopt naar de Golfo Nuevo. Ten noorden van de Golfo Nuevo ligt schiereiland Valdés een wereldberoemd natuurreservaat dat al jaren op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO staat.


Campings Quebrada de Humahuaca

Quebrada de Humahuaca is een prachtig natuurgebied wat zich uitstrekt over een lengte van 155 kilometer. Het bijzondere aan dit gebied is de zichtbare sporen die de natuur heeft achtergelaten. Zo heeft honderdduizenden jaren erosie van water en wind gezorgd voor een prachtig ruw en kleurrijk landschap. Het is dan ook zeer indrukwekkend om dit vanaf de valleien en hoge passen te aanschouwen. U kunt hier op diverse plaatsen ruïnes bezoeken van vroegere nederzettingen en forten.

U kunt hier kamperen op camping La Reliquia in het plaatsje Purmamarca.


Campings Rio Gallegos

Rio Gallegos is een leuke stad in de provincie Santa Cruz. De stad wordt ingesloten door de riviervalleien en het Patagonische land. Veel mensen reizen dan ook vanaf Rio Gallegos door naar Patagonie.
Het stadje heeft een aantal leuke pieren die u kunt bewandelen en daarnaast is het centrum van Rio Gallegos de moeite waard om even te bezoeken. In en om de stad vindt u veel lokale Argentijnse producten zoals vis schapenvlees wol en leer.


Campings Salta

Salta ligt in het noorden van Argentinië en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het is een stad met een rijk verleden wat terug te zien is in de architectuur. Het pittoreske koloniale centrum is nog net zo als vroeger wat in combinatie met de omringende bergtoppen voor een bijzondere sfeer zorgt. Wanneer u een wandeling maakt door de schilderachtige straatjes van Salta waant u zich in de tijd van de Spaanse veroveraars. Ook kunt u net buiten de stad Salta te paard over de dorre en rose kleurige bergen trekken een activiteit die een bijzonder gevoel van vrijheid naar boven kan brengen.


Campings San Carlos de Bariloche

Aan de oever van Lake Nahuel Huapi ligt San Carlos de Bariloche. Argentinië kent vele specialiteiten zo ook in San Carlos de Bariloche. Probeert u vooral eens de heerlijke handgemaakte chocolade.
Topattractie van deze omgeving is uiteraard de mooie natuur het Nationale Nahuel Huapi-park. Daarnaast zijn er in en om de stad nog een aantal andere leuke bezienswaardigheden waaronder het Patagonia-museum en de chocoladefabrieken. Ook kunt u zich vermaken met Indiaanse kunstwerken.


Campings San Martín de los Andes

Gelegen in een prachtige bergachtige omgeving en omringd door tal van heldere mooie meren ligt het rustige bergstadje San Martín de los Andes. Genieten van de natuur doet u hier zeker en het is een heerlijk wandelgebied. In elk seizoen kunt u zich hier prima vermaken. De meeste gebouwen zijn van hout gemaakt wat het stadje een aparte charme geeft.


Campings Tierra del Fuego

Ushuaia is de meest zuidelijke plaats van Zuid-Amerika en ligt in het nationale park Tierra del Fuego ook wel Vuurland genaamd. Dit eiland heeft af en toe wat weg van het landschap in Noorwegen. U komt prachtige meren tegen en een gevarieerd dierenleven. Vanuit Ushuaia kunt u met de boot door het Beagle kanaal varen. Dit is de zeestraat tussen Zuid-Amerika en Antartica. In Ushuaia bevindt u zich op het meest zuidelijk bewoonbare puntje van de wereld.


Campings Trelew

Trelew is een oud stadje aan de oostkust van Argentinië. Het stadje heeft een klein maar gezellig centrum en kent leuke straatjes waar u de Argentijnse cultuur kunt opsnuiven.
Vanaf Trelew kunt u gemakkelijk naar Punta Tombo het grootste pinguïn reservaat van Zuid-Amerika. Daarnaast kunt u de stad uiteraard altijd ontvluchten om te genieten van de nabijgelegen prachtige Argentijnse natuur.


Campings Villa la Angostura en de Zeven Meren

Gelegen tussen twee mooie nationale parken (Arrayanes en Nahuel Huapi) bevindt zich het plaatsje Villa la Angostura. Één van de bekendste attracties van deze omgeving is de Zeven Meren weg die u kunt rijden. Het ene naar het andere meer vindt u tussen de bergen. Een prachtige ervaring wat betreft natuurschoon.
Daarnaast vindt u in dit gebied een mooi skiresort wat in de winter erg geliefd is.


Vind uw vakantie
Klanttevredenheid

Travelhome wordt door haar klanten beoordeeld met een 8.3

(Gebaseerd op 676 beoordelingen)