Bezienswaardigheden - Argentinië

Travelhome | Camper huren Argentinië

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardighedenNatuurparkenSteden
Filters toepassen
1 / 3
>
Buenos Aires is niet alleen de hoofdstad van Argentinië, het is ook de stad waar kroonprinses Máxima opgegroeid is, Evita Perron leefde, de Dwaze Moeders zochten naar hun verloren dochters, de tango ontstaan is en waar de voetballegende Diego Maradonna zijn talent heeft ontwikkeld. Als je Buenos Aires binnen komt, waan je je af en toe in het Parijs van rond het jaar 1900. Dit kan deels verklaard worden doordat de stad is gebouwd met een plattegrond van Parijs als voorbeeld. De stad heeft meer dan 10 miljoen inwoners, verdeeld over 40 wijken (zogenaamde barrios). Iedere wijk heeft zijn eigen karakter behouden. Zo kun je de uitbundige Zuid-Italiaanse cultuur proeven in de volkswijk La Boca. De wijk Palermo is daarentegen een echte Argentijnse familiewijk, waar jong en oud zich vermaken in het park van bijna 400 hectare groot. Buenos Aires is een stad die bruist. Zeven dagen per week uiten de Argentijnen hun emoties in de Tango. Vol passie dansen ze de café’s van Buenos Aires vol. Om te genieten van de Tango in een authentieke sfeer, kun je het beste naar Calle Necochea gaan. Buenos Aires lijkt nooit te slapen, aangezien je om 3 uur ’s nachts nog een film zou kunnen bekijken in de bioscoop en om 6 uur ’s nachts op de boulevard Avenida Corrientes nog een kiosk, café of winkel zou kunnen bezoeken. Na een bruisende nacht van dans, muziek, eten en drinken, kun je met het openbaar vervoer terug naar de camping of hotel reizen. Het openbaar vervoer rijdt er namelijk de hele nacht. Overdag zijn er vele hoogtepunten die je gezien moet hebben. Zo is de Plaza de Maya (plein van de Dwaze Moeders) erg indrukwekkend. De beweging Dwaze Moeders is ontstaan toen omstreeks 1981 de groep moeders bij de autoriteiten opheldering ging vragen over hun vermiste kinderen. Doordat ze niet werden ontvangen, gingen ze zwijgend op het plein lopen. Ze kwamen iedere week terug gedurende 25 jaar om in stilte te protesteren. In 2006 zijn zij hiermee gestopt omdat er geen hoop meer is op het terugzien van hun kinderen. Een ander hoogtepunt is de Casa Rosada, het roze geverfde paleis van de president, waar Evita Peron het volk regelmatig vanaf haar balkon toesprak. Daarnaast zijn de bewoners van Argentinië heel trots op het Teatro Colón. Dit operagebouw behoort tot de grootste ter wereld. Je kunt overnachten in de provincie Buenos Aires in de plaats Miramar op de camping El Durazno.
Lees verder…
El Bolsón heeft in ieder seizoen iets te bieden. In de winter kun je genieten van de mooie sneeuwgebieden en heb je de gelegenheid om te skiën. De lente brengt je een explosie van de meest uiteenlopende planten, bloemen, struiken etc. en in de zomer kun je je hier vermaken met de meest gevarieerde buitenactiviteiten als vissen, zwemmen, wandelen, fietsen, paardrijden, River raften, klimmen en noem het maar op. El Bolsón wordt omgeven door aardig wat landbouwgebied. Hier kun je kennis maken met vele lokale Argentijnse producten, zoals fruitproducten.
Lees verder…
El Calafate is een toeristenoord, gelegen aan de zuidelijke oever van het Argentinomeer. Vanuit El Calafate maken toeristen daguitstappen naar de gletsjers in het Nationaal park Los Glaciares.
Lees verder…
Esquel is de hoofdstad van het Los Alerces National Park in de provincie Chubut. Esquel wordt omgeven door de bergen La Zeta, La Cruz, Cerro 21 en La Hoya. La Hoya is bekend vanwege haar mooie skiresort en wordt door zowel Argentijnen als toeristen veel bezocht. Verder is the Old Patagonian Express (La Trochita) een bekende trein die je een leuke rit kan bezorgen. De oude stoomtrein brengt je namelijk naar een aantal mooie (inheemse) dorpjes waar je musea kunt bezoeken en/of lokale producten kunt ontdekken. Uiteraard leer je zo ook de echte Argentijnse cultuur kennen. Een erg leuke ervaring die absoluut aan te raden is.
Lees verder…
De Iguazú watervallen worden door velen benoemd als de meest spectaculaire watervallen ter wereld. De watervallen zijn gelegen midden in een tropisch oerwoud op het drielandenpunt van Argentinië, Brazilië en Paraguay. Het bestaat uit circa 250 tot 300 watervallen, afhankelijk van de stroming van de Iguazu rivier. Je kunt je voorstellen dat het een adembenemend gezicht is om de watermassa van de 2,7 kilometer brede watervallen naar beneden te zien denderen. Indien je dit spektakel van dichterbij wilt aanschouwen, kun je een boottripje maken door de mist en nevel van de watervallen. Rondom de watervallen vindt je een uitgestrekt nationaal park; het National Park Iguazú. Bij volle maan is het park ook ’s avonds geopend. Het is een aanrader om de Iguazú Falls ook een keer 's avonds te bezoeken, aangezien het licht van de maan dan een magisch schouwspel verzorgt.
Lees verder…
Dit prachtige nationale park in de buurt van San Martín de los Andes, nodigt je uit voor tal van leuke buitenactiviteiten zoals fietsen, paardrijden, wandelen, zwemmen of kanoën bij de meren, en in de winter natuurlijk skiën. Rust zal je zeker vinden in deze prachtige omgeving. De bergen doen bijna Zwitsers aan, maar wanneer je de schattige boetiekjes, winkeltjes, restaurants en cafés tegenkomt, weet je weer dat je je in Argentinië bevindt. Argentinië kent vele specialiteiten, zo ook in de omgeving van het Lanin National Park. Probeer eens een lekkere verse zalm of forel óf één van de heerlijke stukken handgemaakte chocolade.
Lees verder…
Dit Nationale park werd opgericht vanwege de bescherming van de patagonským met cipressen en andere vegetatie die typisch zijn voor de Patagonische Andes. In het park staan bomen van duizenden jaren oud en zijn daarom zeker een bezichtiging waard. Naast alle prachtige vegetatie vind je in dit park ook meren, rivieren en pittoreske dorpjes. Het park heeft een aantal mooie routes die je kunt afleggen en daarnaast is een leuke wandeling een echte aanrader.
Lees verder…
In het nationale park Los Glaciares, in het gebied Patagonië, ligt de beroemde Perito Moreno gletsjer. Dit is één van de werelderfgoederen van UNESCO. Je vindt hier bergen, meren, bossen en enorme gletsjers. Vanaf de houten wandelpanden tegenover de gletsjer zie je de kracht van moeder natuur. De bewegende ijsmassa van 70 meter hoog en 4 kilometer breed is een spectaculair aanzicht, per dag schuift het ijs namelijk 1 tot 2 meter verder. Dit kan waargenomen worden door het gekraak van de over elkaar schuivende ijsbrokken enerzijds, anderzijds breken op regelmatige tijdstippen grote ijsbrokken van de gletsjer af die dan met veel lawaai in het Argentinomeer vallen. Tevens is in het park het westen van de Andes te vinden, geheel bedolven onder sneeuw en ijs. Aan de oostkant van het park liggen de Patagonische steppe. Een bezoek aan het Nationaal park Los Glaciares zal je ongetwijfeld ervaren als indrukwekkend, spectaculair en adembenemend mooi.
Lees verder…
1 / 3
>