Ierland

Ontdek je met

Sophie

Manon

EEN CAMPERREIS DOOR IERLAND

Roepen de uitgestrekte weiden, prachtige hoge kliffen van Moher en het bruisende Dublin jou ook? Bezoek dan het schitterende Ierland met de camper! Het land biedt je niet alleen uitzichten op bijzondere landschappen, maar kan je meenemen door een reis terug in de tijd. De vele oude ruïnes van kathedralen en kastelen die er soms spookachtig bij staan, vertellen de verhalen uit het verleden al bijna zonder ook maar een woord te zeggen. En een camperreis brengt je dichterbij dit alles dan ooit tevoren. 

Naast het indrukwekkende verleden van het land, is ook de moderne cultuur er een die een diepe indruk achterlaat. Denk aan de feestelijke pubs met de bijbehorende muziekcultuur (met of zonder typische Doedelzak), unieke feestdagen zoals St Patricks day of de culinaire hoogstandjes in de vele vissersdorpjes. Kriebelt het bij jou al om te gaan?

Let goed op als je wil reizen naar Noord-Ierland vanuit Ierland of v.v., want er kunnen in beide gebieden andere regels gelden. Het is in principe een grensovergang naar/van een ander land binnen/buiten de EU. Het is daarom altijd verstandig om na te kijken of je bepaalde reisdocumenten moet hebben of een aparte verzekering voor de camper.
 

DUBLIN EN BELFAST

Je reis begint in Dublin of Belfast, waar je wellicht na een stadsbezoek, je camper op kunt halen. Dublin is de hoofdstad van Ierland en heeft voor stellen en gezinnen heel veel diverse belevenissen in petto. Houd je van architectuur, dan staat een bezoek aan Dublin Castle en de Trinity bieb op jouw lijf geschreven. Ben je meer van de feestjes en de drankjes, dan staat er voor jou zeker een tour door de Guinnessfabriek, Jamsson distillerij of een bezoek aan de wijk Temple Bar op de planning. Ben je met de kids op pad? Ga dan een stuk fietsen met ze of bezoek de Dublin Zoo, leuk voor jong en oud!
Belfast heeft een hele andere sfeer dan Dublin. Vooral door de lange oorlogen die de stad hebben getekend, is Belfast pas heel laat tot bloei gekomen. Er is daarom ook erg veel te leren over de indrukwekkende geschiedenis. Zo kun je een Black Taxi tour doen met een privé Chauffeur waarbij je veel leert door middel van muurschilderingen in de stad of bezoek het Titanic Museum en wandel door de kajuiten en langs de bouwplaats van dit beroemde schip.

ANTRIM COAST

Een van de prachtigste gebieden in (Noord-)Ierland is de Noordkust, ook wel de Atrim Coast genoemd. Aan deze ruige kustlijn en in het nabije binnenland zijn heel veel diverse bezienswaardigheden te zien op korte afstand van elkaar. Zo kun je prachtige wandelingen maken bij de Giant’s Causeway, een stuk van de kustlijn die bestaat uit 40.000 basaltrotsen, of wandel over de touwbrug bij Carrick-a-rede met een fantastisch uitzicht op de blauwe zee en steile kliffen. Voor de reiziger die van bijzondere verhalen houdt, zijn Dunluce Castle en de Dark Hedges Road een must. En wat is er nou fijner dan aan het einde van de dag nog even een échte Ierse whisky te drinken in de oudste distilleerderij van de wereld? Daarvoor kun je terecht bij de Old Bushmills.

CLIFFS OF MOHER

Aan de westkust van Ierland duikt het landschap verticaal zo’n 200 meter naar beneden de Atlantische oceaan in. Dit resulteert in misschien wel de meest bekende bezienswaardigheid van Ierland; de kliffen van Moher. De kalkstenen kliffen strekken zich uit over 8 km lengte en stralen een zekere macht uit. Er zijn verschillende manieren om de kliffen te ontdekken. Er zijn diverse uitkijkpunten, je kunt wandelingen langs de kust maken en je kunt een boottocht langs de kliffen maken. Vooral de zonsondergangen zijn hier prachtig.

CAMPER HUREN IERLAND

Wil je een camper huren vanuit Ierland? Super leuk, wij helpen je graag bij het organiseren! Je kunt er voor kiezen om een camper te huren vanuit Dublin of Belfast, tevens je aankomst- en / of vertreklocaties. Beide steden zijn erg leuk om te bezoeken, dus overweeg ook eens om wat langer in deze steden te blijven voordat je je camper gaat ophalen. Voor een reis met een rustig tempo, raden we je aan om minimaal 2 weken te gaan. We werken samen met diverse camperverhuurders in deze steden. Alle verhuurders staan geclassificeerd als ‘goed’ en er zijn kleine campertjes voor 2 personen tot grote campers voor 6 personen.
 

Reisexpert Sophie vertelt:

"Ierland is een fantastische bestemming om per camper te gaan ontdekken. Het is lekker dichtbij, heeft bruisende steden, een boeiende geschiedenis en prachtige kustlijnen. De uitgestrekte en unieke landschappen zorgen voor perfecte locaties waar je kunt overnachten met je camper. Zie jij jezelf ook al staan bij de kliffen van Moher of rondrijden op de Ring of Kerry?"

Camperreis op maat

Laat onze reisexperts een camperreis op maat voor je samenstellen!
Je ontvangt binnen enkele dagen vrijblijvend een uitgebreide offerte.

Ja, stuur mij een gratis offerte!