Praktische Info - Ierland

Ontdek je met

Sophie

Manon

Eten & Drinken in Ierland

Eten van goede kwaliteit is belangrijk voor de Ieren en ze eten dan ook veel biologische en verse producten. Ook eten de Ieren veel vlees en vis. Vooral de verse vis die je bij veel kustplaatsen kunt bestellen is een aanrader. 

TYPSICH IERS ETEN

Wanneer je echt iets traditioneel Iers wil eten, kies dan voor een lekkere Irish Stew. Deze stoofpot wordt veelal gemaakt met rund- of lamsvlees, aardappelen, uien en wortelen. Heerlijk om op te warmen na een frisse wandeling.

 

Een ander stevig Iers gerecht is de Dublin Coddle. Dit is de Dublin variant van de stoofpot en bestaat uit saucijs, bacon, ui en aardappel. Uiteraard moet je hier een keer een glas Guinness bij proeven. Voor de Ieren een perfecte combinatie.

 

De Ieren hebben ook enkele bekende dranken zoals het al genoemde Guinness bier, de Irish Coffee en uiteraard de Irish Whiskey.

PRIJZEN UIT ETEN IN IERLAND

Het prettige is dat je in Ierland heerlijk uit eten kunt gaan voor een schappelijke prijs. De prijzen in restaurants zijn vergelijkbaar met die in Nederland maar wanneer je een hapje gaat eten in de pub ben je vaak redelijk voordelig uit.