Belfast

Het levendige Belfast is de hoofdstad Noord-Ierland en behoort officieel tot Groot-Brittannië. Het mooie aan Belfast is dat het een enorme bloei doormaakt en dat komt vooral door de jonge inwoners met een vooruitstrevende blik. Meer dan de helft van de inwoners is namelijk 35 jaar of jonger! Let goed op als je deze stad en / of Noord-Ierland wil bezoeken, want er kunnen hier andere regels gelden. Het is in principe een grensovergang naar/van een ander land binnen/buiten de EU. Het is daarom altijd verstandig om na te kijken of je bepaalde reisdocumenten moet hebben of een aparte verzekering voor de camper.

DE STAD VERKENNEN

De beste manier om Belfast te ontdekken is door een tour te boeken bij Black Taxi Tour. Je rijdt dan met een enthousiaste privé chauffeur door de stad en onderweg vertelt hij je over de geschiedenis, tradities van Belfast en geeft hij interessante weetjes. Tijdens de tour kom je langs de vele muurschilderingen die Belfast rijk is en je leert heel veel over deze stad die zo ontzettend veel heeft meegemaakt. Het centrum van Belfast is niet heel groot en bezienswaardigheden liggen niet ver uit elkaar. Dit maakt de stad perfect om het met de fiets of benenwagen te verkennen. Zo ben je bijvoorbeeld vanuit de Botanische tuinen en het Ulster Museum in slechts een kwartiertje fietsen bij het beroemde Titanic Museum en je komt onderweg nog veel meer tegen!

BELFAST CITY HALL & St ANNE’S CATHEDRAL 

Het stadhuis van Belfast is zeker een bezoek waard vanwege zijn bijzondere architectuur. De bouw van het stadhuis is afgerond in 1906 en is echt typisch Brits. Na een bezoekje aan de City Hall, kun je even lekker shoppen bij het nabije Donegall Place, hét shopgebied in Belast waarbij sommige winkelgevels in dezelfde stijl zijn gebouwd als de City Hall. Op vrijdag-, zaterdag- en zondagochtend heb je op de St George’s Market ontzettend veel kraampjes waar je van alles kunt kopen en de lokale cultuur goed in je op kunt nemen. Ze verkopen verschillende dingen van etenswaren en antiek tot handgemaakte souvenirs, maar men komt hier vooral de spectaculaire lokale gerechten en snacks die worden verkocht.

Hier vlakbij staat de prachtige St Anne’s Cathedral, een kathedraal welke in het begin van de 19 eeuw is gebouwd. Het loont zeker om even binnen een kijkje te nemen. Op de kathedraal zul je een hele lange naald zien staan, de zogenoemde ‘Spire of Hope’. Samen met de Spire of Hope in Dublin, staan deze symbool voor de hoop op vrede, welke in Ierland schaars is geweest in het verleden.

TITANIC MUSEUM

Iedereen kent het verhaal van de Titanic en heeft ongetwijfeld de film gezien over het verhaal van deze wereldberoemde boot. De Titanic vertrok voor zijn eerste (en laatste) reis vanuit Belfast en het schip met haar verhaal heeft daarom een speciaal plaatsje in het hart van de stad. Er is een museum over het schip gevestigd in een heel bijzonder gebouw aan de over van de Lagan rivier. Het gebouw ziet er uit als de boeg van de Titanic en is 6 verdiepingen hoog, net als het schip. Meerdere delen van het schip zijn hier nagebouwd, zoals kajuiten en lounges en de beroemde grote trap en er zijn een onderwater bioscoop en veel interactieve tentoonstellingen. Je kunt ook het Thompson Dry Dock bekijken waar het schip gebouwd is. Dan pas zul je merken hoe immens groot dit schip geweest is! We raden je aan om vooraf tickets te reserveren. 

ODYSSEY

Aan de oever van de rivier Lagan zijn inmiddels een hoop moderne gebouwen geplaatst en deze wijk heeft daarom ook weer een hele andere uitstraling dan het oude centrum. Als je hier bent, breng dan vooral een bezoek aan Odyssey waar een heleboel activiteiten te ondernemen zijn. Zo is er een bowlingbaan te vinden, het stadion van het ijshockey team Belfast Giants, een concertzaal, bioscoop en veel restaurantjes en bars. Voor kinderen is het super leuk om naar het W5 centrum te gaan (whowhatwherewhenwhy). Het is een wetenschappelijk centrum waarbij kinderen spelenderwijs heel veel dingen kunnen ontdekken en kunnen klimmen en klauteren in de ‘Spacebase’.

CRUMLIN ROAD GAOL

Ben je al bij Alcatraz geweest in San Francisco en wil je de spanning van het bezoeken van een gevangenis nóg eens beleven of wil je een vergelijkbare ervaring mee maken maar dan dichter bij huis? Dan is het zeker aan te raden om een self-guided tour te doen in de bekendste gevangenis van Ierland; het Crumlin Road Goal. Hier hebben meer dan 25.000 gevangenen gezeten in een periode van 150 jaar. Neem een kijkje in het dagelijks leven van een gevangene en bezoek de cellen en andere kamers.  Ze zeggen dat deze gevangenis een van de spookachtigste plekken is van Belfast. Vandaar dat je er ook voor kunt kiezen om een paranormale tour te doen, maar er zijn ook leuke kindvriendelijke rondleidingen!
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties