North Antrim Coast

De prachtige en ruige kust van Noord-Ierland is een echte hartendief. Er zijn prachtige kustlijnen met steile kliffen en basaltzuilen, diepgroene en uitgestrekte weilanden en veel culturele bezienswaardigheden, zoals ruïnes en de oudste distilleerderij ter wereld! Het gebied is erg bekend geworden sinds het heeft gediend als filmlocatie van de serie Game of Thrones. De échte fans kunnen zelfs een hele Game of Thrones route door Noord-Ierland volgen! Het fijne van dit gebied is dat alles op korte afstand van elkaar ligt en je dus optimaal van de omgeving kunt genieten. Genoeg redenen dus om hier even lekker een paar dagen te vertoeven. 

DUNLUCE CASTLE

De ruïnes van Dunluce Castle behoorde in de 17e eeuw tot de MacDonnells familie. Een rijke familie waardoor het kasteel vol stond met Perzische tapijten, zijde stoffen en zilver. De burcht is rond 1640 hals over kop verlaten door de echtgenote van Randal MacDonnell toen een deel van de keuken met bedienden en al in zee stortte. Vanuit de voormalige keukenvleugel heb je een fantastisch uitzicht over de witte krijtrotsen en het zandstrand van Portrush. Er is nu niet veel meer over van de burcht, maar met dit verhaal erachter en het prachtige uitzicht op de oceaan, heeft deze Ruïne wel iets heel speciaals. 

OLD BUSHMILLS DISTILLERY

De whisky liefhebber kan zijn hartje ook in Noord-Ierland ophalen. Een bezoek aan Old Bushmills Distillery is er zeker een voor op de bucketlist. Deze whiskydistilleerderij is de oudste ter wereld en is gebouwd in 1608. Bij deze distilleerderij is het mogelijk om een rondleiding te ondernemen door de werkende fabriek waarbij je enorm veel leert over de oude technieken van het maken van Whisky. Whiskyproeverijen zijn hier ook mogelijk en super gezellig.

GIANT’S CAUSEWAY

Op 10 minuten rijden van de Old Bushmills Distillery, vind je de Giant’s Causeway, een oogverblindend mooi landschap met meer dan 40.000 basaltzuilen. De oceaan botst hier ruig tegen de rotsen aan de kust en je kunt hier meerdere wandelingen maken, zoals ‘Gian’s Boot’ en ‘Organ’. Vooral de zonsondergangen bij de baai aan de oostkant zijn hier prachtig. Het is een gebied met een bijzondere geschiedenis. De Ierse reus Finn MacCool legde een pad aan naar Schotland, zodat zijn aardsrivaal, de reus Benandonner hem kon bereiken. Benandonner schreeuwde namelijk vanuit Schotland dat hij korte metten zou maken met Finn, maar Benandonner kon niet zwemmen. Uiteindelijk is het pad verwoest door de reus en bleef de Giant’s Causeway er van over. Natuurlijk is er ook nog een of ander legende dat het gebied zou zijn ontstaan uit meerdere vulkaanuitbarstingen, maar hé, wie gelooft dat nou?

CARRICK-A-REDE

De Carrick-a-Rede touwbrug is ligt op slechts 20 minuten rijden van de Giant’s Causeway. Deze touwbrug bungelt zo’n 30 meter boven de Atlantische oceaan en werd voor bijna 4 eeuwen lang gebruikt door vissers. Ze stonden vroeger op de brug te vissen naar de zalmen die onder ze door zwommen naar de zee. Je hebt bij en op de brug een prachtig uitzicht op de blauwe zee in de baai en op de ruige kustlijnen met zijn steile kliffen. De brug is niet in de winter te bezoeken en wordt rond november weggehaald en rond maart weer opgehangen.

BALLINTOY

De haven Ballintoy is voor de Game of Thrones fans een must visit. Waan je hier even bij de haven van de Iron Islands en ontdek het kleine vissersdorpje. Het is een paradijs voor fotografen, want ook bij slecht weer is de vormgeving van de haven prachtig om te zien. Er zijn veel wilde dieren in deze omgeving, waaronder veel vogelsoorten en dolfijnen. Maak vanuit het dorpje een prachtige wandeling langs de ruige kustlijn en verbaas je over de schoonheid van Noord-Ierland!

DARK HEDGES

We rijden verder in het gebied en komen dan bij een van de meest bekende wegen ter wereld; de Dark Hedges. Deze weg, ook wel Bregagh Road genoemd, is prachtig overkoepeld door 200 jaar oude Beukenbomen en ligt op slechts 15 minuten afstand van Ballintoy. De bomen zijn lang geleden gepland door de Stuart familie om indruk te maken op bezoekers en dat doen ze honderden jaren later nog steeds. De weg komt uit bij Gracehill House, het huis van de familie Stuart. Ook deze locatie is gebruikt in de Game of Thrones series als de bekende Kingsroad. Tip; ga zo vroeg mogelijk op de dag hier heen. Het is een drukke bezienswaardigheid en je maakt de mooiste foto’s van de weg als er nog niemand is.
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties