Portugal

Ontdek je met

Susanne

Inge

Helmi

Travelhome | Camper huren Portugal

EEN CAMPERREIS DOOR PORTUGAL

Een geweldige bestemming om met de camper te gaan ontdekken vind je in het zonnige zuiden van Europa. Portugal, het meest zuidwestelijke land van Europa, is een land van prachtige contrasten en vol diversiteit. Je vindt er tijdens de camperreis veel cultuur, mooie zandstranden, bergen, een rijke geschiedenis, een schitterende kustlijn, heerlijke verse maaltijden in de lokale restaurantjes en leuke authentieke dorpjes. Kortom, een land dat voor iedereen onbeperkt veel te bieden heeft, wanneer je met de camper op pad bent. 

 

BESTE REISTIJD PORTUGAL CAMPERHUUR

Portugal is ontzettend veelzijdig en beschikt over een heerlijk klimaat; of je nu in de zomer of winter op pad gaat met de camper, het is een ideaal land om het gehele jaar door op je eigen tempo te ontdekken.

Door de ligging aan de Atlantische Oceaan ademt alles in Portugal de mediterraanse sfeer uit.
Wist je dat Portugal formeel gezien geen meditteraans land is, doordat het niet aan de Middelandse Zee ligt? Maar door de vele overeenkomstige eigenschappen zul je het zeker wel als dusdanig ervaren en heerlijk kunnen genieten tijdens de rondreis door Portugal.

De temperatuur in de zomermaanden, van ca. begin juni tot en met september, kan flink oplopen. Het kan er in deze periode dan ook erg heet zijn, zelfs in het noorden, waar het vaak wat koeler is.


MET EEN CAMPER DOOR PORTUGAL TREKKEN

De wegen door Portugal zijn vrijwel overal goed. Slingerend met de camper door prachtige bergwegen in het noorden en het binnenland, of over de goed aangelegde moderne wegen door afwisselende landschappen. Het rijden met een camper is in Portugal erg goed te doen en gegarandeerd een succes. Niet voor niets is Portugal erg geliefd en een populaire bestemming onder de camperaars. Voor langere tijd op een zelfde plek genieten van de omgeving of juist rondtrekken met de camper? Alles is hier mogelijk.

Met de huurcamper langs de prachtige kustlijn rijden, aan de rand van een wijngaard overnachten of een kasteel bezoeken in een authentiek grensdorpje… met de huurcamper vindt je gegarandeerd een heerlijk tevreden en content gevoel. Genietend van de ondergaande zon met de avondbries door je haar, dat is pas echt optimaal genieten van de vrijheid, vanuit de camper en maakt bovendien van Portugal een ideale camperbestemming.

 

CAMPINGS EN OVERNACHTINGSPLAATSEN IN PORTUGAL

Er zijn veel campings te vinden in Portugal; variërend van ruimer opgezette campingplaatsen met faciliteiten tot kleine knusse overnachtingsplaatsen in een lokaal park. Er is een breed aanbod in verschillende overnachtingsplaatsen.

Het zogenaamde wild kamperen is voor veel reizigers perfect aan Portugal; vrijwel overal mag overnacht worden m.u.v. de nationale parken. Van uniek gelegen plekjes in de bossen tot een fabelachtige plek met uitzicht op de oceaan. Op deze, meestal gratis plekken, zijn zelden faciliteiten, maar de meeste huurcampers zijn zelfvoorzienend en bovendien zal het geweldige uitzicht vaak alles goedmaken.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een overnachting vlakbij Cabo Espichel, vlakbij een verlaten klooster of uitzicht op zee bij Cascais, vlakbij het Fortalezzo do Quìncho? Er zijn zo ontelbaar veel verborgen juweeltjes te vinden waar de camper gratis geparkeerd kan worden.

Natuurlijk zijn er ook heel veel officiële betaalde camperplaatsen te vinden, veelal juist wel voorzien van de meest uitlopende voorzieningen en beheerd door de zeer gastvrije Portugese bevolking.

Het is goed om te bekijken waar je voorkeur naar uit zal gaan. Wat is er belangrijk tijdens je camperreis? Heeft de locatie de prioriteit? Of is het juist belangrijk dat een camping beschikt over prima sanitair en een zwembad bijvoorbeeld? Via verschillende websites kun je veel informatie vinden over het kamperen in Portugal.

 

CAMPER HUREN IN PORTUGAL

We werken samen met gerenommeerde camperverhuurders, met locaties in Faro, Lissabon en Porto. Via Travelhome huur je de camper bij bijvoorbeeld McRent of Hertz Campers. De campers zijn van alle gemakken voorzien en variëren in grootte van campers voor 2 personen, Jeeps met rooftop tenten tot ruime campers voor 6 personen. Er is voor ieder wat wils. Wil jij een camper huren in Portugal en door dit prachtig mooie land trekken? Dan helpen wij je graag verder!

Reisexpert Susanne vertelt:

"Al rijdend door het prachtige Portugal genoot ik continu van de geweldige vergezichten; grillige kustlijnen, helderblauwe zeeën, een robuust achterland, idyllische witte huisjes in knusse bergdorpen, maar ook veel historie in kastelen en kerken. Niets is fijner dan een mooie zonnige dag afsluiten in een heerlijk pittoresk authentiek Portugees restaurantje of terwijl je de zon ziet ondergaan vanaf je perfect rustig gelegen camperplaats!"

Camperreis op maat

Laat onze reisexperts een camperreis op maat voor je samenstellen!
Je ontvangt binnen enkele dagen vrijblijvend een uitgebreide offerte.
Travelhome op de vakantiebeurs!