Finger Lakes

Een elftal meren in Amerika (Otisco Lake, Skaneateles Lake, Owasco Lake, Cayuga Lake, Seneca Lake, Keuka Lake, Canandaigua Lake, Honeoye Lake, Canadice Lake, Hemlock Lake en Conesus Lake), worden ook wel de Finger Lakes genoemd. Vanwege hun langwerpige vorm die erg goed te zien is vanuit de lucht, deden de meren kaartmakers aan vingers denken. Zo ontstond de naam Finger Lakes. De meren stammen uit de ijstijd en hebben hun vorm te danken aan onder andere gletsjers. Een prachtig gebied die je tijdens jouw camperreis echt niet mag missen!

BEZIENSWAARDIGHEDEN FINGER LAKES

De Finger Lakes zijn een populaire (vakantie)bestemming voor zowel buitenlanders als Amerikanen. Afgezien van de meren, is dit gebied tevens geliefd vanwege de wijnstreek om de meren heen. Geniet van de mooie omgeving bij een van de wijngaarden, er zijn verschillende wine trails die er gevolgd kunnen worden in dit gebied, maar de regio biedt ook een glas museum wat erg leuk is voor het hele gezin.

Naast wijn biedt de Finger Lakes regio ook prachtige natuur, de Finger Lakes staan bekend om zijn natuurschoon en mooie watervallen en beekjes. Bezoek het bekende Watkins Glen State Park dit gebied is erg populair om de fotogenieke omgeving. Vergeet jouw goede wandelschoenen niet want, hoewel dit gebied erg begaanbaar is, is het af en toe vereist om verschillende rotsen 'trapjes' te beklimmen en goede wandelschoenen komen hierbij goed van pas!

Mocht je tijdens jouw camperreis met je kinderen zijn, dan is het leuk om met jouw huur camper naar het National Museum of Play at the Strong te gaan. Dit is een interactief speelgoed museum waar kinderen helemaal uit de voeten kunnen! De filosofie van het museum is dat spelen essentieel is voor leren en persoonlijke ontwikkeling, dit zie je in het museum ook erg goed terug.

JOUW CAMPERREIS DOOR NOORDOOST-AMERIKA

In de Finger Lakes Area liggen diverse staatsparken, de bekendste daarvan is Watkins Glen State Park. Een andere erg bekende is Letchworth State Park, ook wel bekend als de "Grand Canyon van het Oosten".

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties