Watkins Glen State Park

In de Finger Lakes Area in de staat New York liggen diverse staatsparken, de bekendste daarvan is Watkins Glen State Park. Het stadje Watkins Glen ligt aan de zuidzijde van Seneca Lake, op ongeveer 4 uur rijden ten noordoosten van de stad New York of 2½ uur rijden ten zuidwesten van de Niagara Falls. Het park ligt in een 60 meter diepe kloof die tijdens de ijstijd door een gletsjer in de rotsen is uitgeslepen. Op de bodem van de kloof stroomt Glen Creek, over een afstand van 3 kilometer gaat het water hier 120 meter naar beneden via een reeks van 19 watervallen en stroomversnellingen. Het park heeft drie ingangen: de Main Entrance, de Upper Entrance en de South Entrance.

BEZIENSWAARDIGHEDEN WATKINS GLEN STATE PARK

De wandelpaden in de kloof zijn dagelijks geopend van midden mei tot begin november. De datum waarop de paden worden geopend varieert elk jaar, dit is namelijk afhankelijk van de hoeveelheid schade die tijdens de wintermaanden door weersomstandigheden is ontstaan.
De beste periodes om Watkins Glen State Park te bezoeken zijn de lente en de herfst. Tijdens de lente omdat er dan meer water stroomt, en tijdens de herfst vanwege de mooie kleuren van de bomen. Tijdens de zomermaanden kan het bedrukkend warm zijn in de kloof.

Bij de South Entrance bevindt zich een camping met ruim 300 plaatsen en ruime voorzieningen. Bij de hoofdingang zijn er toiletten en een giftshop, en bij de Upper Entrance vind je een snackbar, een speeltuin, een picknickplaats en toiletten. In de plaats Watkins Glen zijn meerdere motels, hotels en restaurants gevestigd.

JOUW CAMPERREIS DOOR NOORDOOST-AMERIKA

In de buurt van Watkins Glen State Park vind je de Finger Lakes en zoals net vernoemd ook de Niagara Falls.
De Finger Lakes is een elftal meren die vanwegen hun langwerpige vorm op vingers lijken. Het is een populaire bestemming voor zowel buitenlanders als Amerikanen. Het gebied is tevens geliefd vanwegen de wijnstreek om de meren heen.
De Niagara Falls zijn spectaculaire watervallen die gelegen zijn op de grens van de Verenigde Staten en Canada.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties