Prince Edward Island

Prince Edward Island is een eiland in het oosten van Canada en hoort bij de Maritime provincies. Deze provincies bestaan uit drie verschillende (schier)eilanden, namelijk Nova Scotia, Prince Edward Island en New Brunswick. Het eiland staat bekend om zijn bijzondere en aparte natuurgebieden. Je kunt hier prachtige wandelingen en foto's maken.

BEZIENSWAARDIGHEDEN PRINCE EDWARD ISLAND

Tijdens je camperreis kun je veel prachtige nationale parken bezoeken op Prince Edward Island. Bezoek bijvoorbeeld Cavendish Beach, een prachtig strand met een aparte rood/oranje gloed. Bekijk de rode rotsformaties en ga op zoek naar zeesterren. Het is een aanrader om dit strand te bewandelen in de namiddag richting de avond, de zonsondergang laat de rode gloed van de rotsen en het strand prachtig uitkomen.

Ook het Prince Edward Island National Park is de moeite waard, bewandel hier de eindeloze duinen, diepe bossen, uitgestrekte graslandschappen en prachtige kustlijnen. Het park bezet een deel van het noorden van het eiland, met name de kustlijn.

Zin in een dagje strand? Bezoek dan Basin Head Provincial Park. Bij mooi weer komen veel lokale vakantiegangers en toeristen hier een dagje vertoeven aan zee. Geniet van het zeebriesje en ga lekker in de zon liggen. Eet 's middags een ijsje of ga lunchen bij een van de strandtentjes.  

Je kunt ook de hoofdstad van Prince Edward Island, Charlottetown, bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld de Confederation Centre of the Arts en bezoek een voorstelling. Jaarlijks worden hier verschillende voorstellingen gegeven door de lokale acteurs en actrices. Je kunt hier ook de kunstgalerij bezoeken. Bezoek ook de St. Dunstan's Basilica, deze oude basiliek is zowel van buiten als van binnen prachtig.

JOUW CAMPERREIS DOOR OOST-CANADA

Begin je reis in Halifax en ontdek de prachtige plekjes van Nova Scotia. Hierna kun je via Prince Edward Island naar New Brunswick reizen. Een prachtige omgeving met veel bezienswaardigheden!

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties