Nova Scotia

Vuurtorens ruige kustijnenen, vissersdorpjes met gekleurde houten huisjes, havens met vissersbootjes en weinig toeristen. Dat is Nova Scotia! Het is een provincie in Oost-Canada met als hoofdstad Halifax. Het wordt voor het grootste deel omringd door de Atlantische Oceaan, waardoor men vaak meent dat Nova Scotia een eiland is.

BEZIENSWAARDIGHEDEN NOVA SCOTIA

Bezoek tijdens jouw reis naar Nova Scotia de hoofdstad Halifax. Ga mee met een historische tour, maak een boottocht door de haven of wandel door het immense stadspark Public Gardens.

Wil je echt de ongerepte natuur van Nova Scotia ontdekken? Bezoek dan Truro! De omgeving biedt verschillende prachtige parken waar je eindeloos kunt wandelen. Bezoek bijvoorbeeld Victoria Park, met zijn prachtige trails, watervallen, landschappen en overschot aan wildlife kun je hier ongetwijfeld prachtige wandelingen maken en fantastische foto's maken!

Burnt Coat Lighthouse biedt een zeer divers landschap met bijzondere rotsformaties, trek waterdichte schoenen aan want het kan hier drassig, glad en zanderig zijn. Bezoek in dit park de vuurtoren, wandel langs de kust of ga picknicken in de natuur. Kortom, genoeg te ondernemen!

In de historische vissersplaats Lunenburg zie je de prachtige gekleurde houten huizen die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. 

Nova Scotia is de perfecte plek om walvissen te spotten. Er gaan vanuit verschillende plaatsen tours waaraan je deel kunt nemen om deze bijzondere dieren te spotten.

JOUW CAMPERREIS DOOR OOST-CANADA

Uiteraard zijn er nog veel meer plaatsen te bezoeken in Nova Scotia, bezoek bijvoorbeeld ook Dartmouth, Peggy's Cove of de Bay of Fundy. Nova Scotia is zeer divers en biedt leuke reismogelijkheden. Vanuit hier kun je ook doorreizen naar New Brunswick, Quebec en Montreal en geniet je onderweg van al het moois wat Oost-Canada te bieden heeft.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties