Quebec

Het oudste gedeelte van het gezellige Quebec City, Le Vieux Québec staat sinds 1985 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je kunt er heerlijk struinen door sfeervolle kronkelende straatjes met gezellige winkeltjes, barretjes en restaurants.

BEZIENSWAARDIGHEDEN QUEBEC

Quebec City heeft ontzettend veel te bieden, alleen de sfeervolle straatjes zullen je al de adem benemen. De oude stadsmuur die Quebec omringt geeft je het gevoel alsof je in de tijd terug bent gekeerd. Het gedeelte binnen de stadsmuren staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst als één van de 'best bewaarde koloniale steden ter wereld'. Dit gedeelte zal je het gevoel geven alsof je door eeuwenoude Europeese straatjes wandelt. Ga hier gezellig winkelen of een hapje eten.

Het hotel Château Frontenac is een bekend beeld op veel foto's van de stad. Het is een gigantisch historisch gebouw en valt dus ook erg op in de skyline. Onderaan dit hotel start de brede boulevard die langs de St Lawrence River loopt.

Een ander bouwwerk waar je niet omheen kunt is het fort La Citadelle de Quebec. Je kunt er meegaan met een één uur durende begeleide tour. Op die manier kom je op veel interessante plekjes en leer je over de historie. De wisseling van de wacht ceremonie in de zomermaanden is erg leuk om mee te maken.

's Avonds kun je gezellig eten aan Old Port, de haven van oud Quebec. Het is hier erg sfeervol en bij mooi weer kun je op een van de terrasjes genieten van het zonnetje. Naast het proeven van de sfeer kun je ook de markt bij Old Port bezoeken, hier kun je allerlei lekkernijen kopen, zoals kruiden, kazen, wijnen, zeepjes en meer!

JOUW CAMPERREIS DOOR OOST-CANADA

Je kunt jouw reis beginnen in Montreal en steden Quebec en Ottawa bezoeken. Ook kun je ervoor kiezen jouw reis in Toronto te starten.

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties