Halifax

Halifax in Nova Scotia is een prachtige, maritieme stad. Een bezoek aan Pier 21 mag niet ontbreken, hier leer je alles over de Europese immigranten die Canada vooral na de oorlog ontving. Een wandeling langs de boardwalk is in zomer maanden ideaal. Vanuit Halifax kun je andere prachtige plaatsen in Nova Scotia makkelijk bereiken tijdens jouw camperreis, zoals het idyllische Peggy’s Cove, een vissersdorpje met prachtige vuurtoren, en nog een Unesco site: Lunenburg en Mahone Bay, oude vissersdorpjes uit de geschiedenis. Reis langs deze idyllische dorpjes en proef de gezellige sfeer van Nova Scotia.

BEZIENSWAARDIGHEDEN HALIFAX

Halifax is een stad die veel historie en geschiedenis te bieden heeft. In een van de musea kun je meer leren over de geschiedenis van Canada, met name met betrekking tot de oorlog. Reis je met kinderen? Dan kun je het Discovery Centre bezoeken. Dit is een leuk museum voor kinderen van 2 tot 14 jaar. Het museum is erg interactief en leerzaam tegelijk.

Wil je liever genieten van de natuur? Ga dan naar de Halifax Public Gardens. Hier kun je prachtig wandelen door de natuur, in het centrum van de stad. Het park heeft vele bijzondere bloemen en is op een zonnige dag zeker de moeite waard om te bekijken.

Je kunt ook een boot huren bij Halifax Waterfront Boardwalk. Vanaf het water heb je prachtig uitzicht op Halifax. Je kunt uiteraard ook over de Boardwalk lopen, genieten van de waterkant en eten bij een van de gezellige restaurants. Neem daarna een lekker drankje in een van de cafés in de buurt.

JOUW CAMPERREIS DOOR OOST-CANADA

Halifax is een mooi begin- of eindpunt van jouw reis door Oost-Canada. Ondek eerst de bijzondere plekken die Nova Scotia te bieden heeft. Hierna kun je verder reizen naar New Brunswick en diens hoofdstad Fredericton bezoeken.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties