Kootenay National Park

Kootenay National Park is een klein nationaal park gelegen in de Rocky Mountains en vernoemd naar de gelijknamige rivier die door het park stroomt. Het park verdient zeker een bezoek tijdens je camperreis. Het park is niet voor niets in 1984, samen met nog een paar andere parken, uitgeroepen als werelderfgoed door UNESCO.

BEZIENSWAARDIGHEDEN KOOTENAY NATIONAL PARK

Het park wordt doorkruist door de Kootenay Parkway. Deze weg volgt de Vermillion River en de Kootenay River. Langs de weg kun je op verschillende plekken stoppen om wandelingen te maken. Alle attracties, zoals het Olive Meer, de okerkleurige bronnen langs de Paint Pots Trail en de Marble Canyon, zijn vanaf de weg goed te bereiken.
Het park is zeer divers, zo rijd je het ene moment door een nauwe canyon en het andere moment breng je een bezoek aan warmwaterbronnen. Het park is het gehele jaar geopend, maar wordt het drukst bezocht van juni t/m september. Bij het bezoekerscentrum kun je meer informatie verzamelen over de diverse wandelingen die je kunt maken in het park. 

JOUW CAMPERREIS DOOR WEST-CANADA

Na je bezoek aan Kootenay National Park mag een bezoek aan Banff National Park en Jasper National Park niet missen. Kootenay National Park is perfect te combineren met  Yoho National Park.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties