Glacier National Park

Going-to-the-Sun Rd, West Glacier, MT 59936, Verenigde Staten

Bij het plannen van een camperreis door het Noordwesten van de Verenigde Staten kun je er bijna niet omheen: Glacier National Park. Dit prachtige park tegen de grens met Canada biedt voor ieder wat wils, maar staat uiteraard voornamelijk bekend om de vele gletsjers die er te vinden zijn. Ondanks dat ze helaas ook hier aan het smelten zijn, zijn er nog ongeveer 50 in het park te vinden. De grootste, Grinnell Glacier, is dan ook zeker de prachtige boottocht en wandeling naar de gletsjer waard om een glimp op te vangen van zo’n bijzonder natuurverschijnsel.

EEN BEZOEK AAN GLACIER NATIONAL PARK

Ook als je geen blik kunt werpen op een van de gletsjers (wat gelukkig vrijwel onmogelijk is!) blijft Glacier National Park een must-see. Met wildlife zoals beren en berggeiten, bergen, meren en de fantastische Going to the Sun Road die al het prachtigs met elkaar verbind, kun je je hier geen moment vervelen. Niet voor niks staat dit prachtige park voor velen hoog op je wensenlijst.

GOING TO THE SUN ROAD

Hét hoogtepunt van een bezoek aan Glacier National Park, is de rit over de Going to the Sun road. Deze prachtige route is maar een klein gedeelte van het jaar geopend door de hevige sneeuwval in deze omgeving, maar gedurende deze korte periode mag deze rit niet ontbreken bij een bezoek aan Glacier National Park. Deze route gaat van het oostelijke Saint Mary Lake naar het westelijke Lake McDonald waarbij je onderweg langs het hoogst gelegen punt op ca. 2000 meter komt. Onderweg kom je langs verschillende prachtige uitzichtpunten en wandelingen. Wanneer je met de camper deze route wenst te rijden, houdt er dan rekening mee dat dit mogelijk is met een voertuig van maximaal 21ft. Langer is niet toegestaan op deze route. Als alternatieve mogelijkheid kun je denken aan het huren van een auto, het gebruiken van de gratis shuttle bussen welke het park aanbiedt of het meegaan met een betaalde tour. 

LOGAN PASS

Het Logan Pass Visitor Center is direct ook het hoogste punt op de Going to the Sun Road, en daarmee absoluut een bezoek waard. Dit drukbezochte Visitor Center kan het beste vroeg in de ochtend of in de namiddag bezocht worden, om zo de beste kans te hebben op een parkeerplaats. Vanaf het Visitor Center starten verschillende wandelingen, waarvan de Hidden Lake Trail een absolute aanrader is. Deze relatief korte maar steile trail brengt je door prachtige natuur naar een uitzichtpunt over een fantastisch meer. Houd onderweg je ogen goed open voor de berggeiten die je tegen kunt komen! Aan de andere kant van het Visitor Center start de Highline Trail, voor de avonturiers zonder hoogtevrees. Je kunt deze trail zo lang lopen als gewenst, en onderweg genieten van de prachtige natuur en omgeving. 

MANY GLACIER

Many Glacier is een stuk van Glacier apart gelegen van de Going tot he Sun Road, maar daardoor niet minder prachtig. In deze omgeving vind je de wellicht populairste wandeling van het park: de Grinnell Glacier Trail. Deze wandeling brengt je tot aan de voet van de gletsjer, een erg bijzondere ervaring. De lange hike kan verkort worden door het boeken van een boottocht, waardoor je de wandeling zo’n 5,5 kilometer roundtrip verkort. Boek deze populaire boottocht vooraf om zeker te zijn van een plekje. Ook als je geen plekje hebt kunnen bemachtigen of de voet van de gletsjer niet haalbaar is, is deze wandeling een absolute aanrader. Met prachtige uitzichten op de meren en omliggende bergen kijk je je ogen uit. Stop ook bij het prachtig gelegen Many Glacier hotel, voor ook een prachtig uitzicht op de omgeving. Houdt rekening met voldoende tijd voor de rit naar Many Glacier, het is een verharde maar slecht onderhouden weg. 

TWO MEDICINE

Het Two Medicine gedeelte van Glacier National Park ligt een stukje ‘uit de route’, maar is daardoor niet minder prachtig. Dit rustige en wilde gedeelte van het park biedt weer een compleet andere ervaring dan de Going to the Sun Road en Many Glacier. Voor de echte wandelaars is Two Medicine bijna niet te missen, er zijn ontzettend veel prachtige mogelijkheden. Heb je voldoende tijd voor een uitgebreid bezoek aan Glacier National Park? Bekijk dan ook zeker de mogelijkheden om Two Medicine op te nemen in je bezoek. 

WATERTON LAKES NATIONAL PARK

Gelegen aan de Canadese grens, is bij een bezoek aan Glacier National Park Canada nooit ver weg. Glacier National Park deelt de parksgrenzen zelfs met het in Canada geleden Waterton Lakes National Park. Wil je tijdens je reis in het noorden van de Verenigde Staten een kleine uitstap maken naar Canada? Bekijk dan eens de mogelijkheden om een bezoek aan Glacier National Park te combineren met Waterton Lakes National Park. Niet voor niks zie je bij Logan Pass Visitor Center zowel de Amerikaanse als Canadese vlag wapperen. Houd bij een bezoek aan de Canadese zijde van dit park rekening met de grensovergang, welke veel tijd in beslag kan nemen. 

GLACIER NATIONAL PARK MET DE CAMPER

Bekijk de prachtige gletsjers, bezoek de geweldige meren, hopelijk spot je nog een beer of berggeit, een dag in Glacier National Park is nooit saai. En kan het dan beter dan deze dag afsluiten voor je camper met uitzicht op de omliggende bergen en wellicht wel een van de gletsjers? Volgens ons niet! Glacier National Park is een absolute must tijdens je camperreis door het noordwesten van de Verenigde Staten. Ben je op pad met een camper die maximaal 21 foot lang is? Dan heb je binnen Glacier National Park geen beperkingen en kun je ook met de camper de Going to the Sun Road en al het moois aan deze route bezoeken. Heb je een camper die langer is? Laat de camper dan fijn op de camping staan, en ga op pad met de gratis shuttlebussen van het park, een betaalde tour of een huurauto. De overige delen van het park zijn ook met de camper zeer goed te bereiken, houd in sommige gebieden enkel rekening met wat meer reistijd door slechter onderhouden wegen. 

GLACIER NATIONAL PARK TIJDENS JOUW CAMPERREIS

Kun je ook niet wachten om de gletsjers, bergen, meren en wildlife in Glacier National Park te gaan bezoeken? Bekijk dan samen met onze reisexperts de mogelijkheden om dit fantastische park op te nemen in jouw volgende camperreis. Ondanks dat het park wat verder afgelegen is van de overige nationale parken, is het de rit absoluut meer dan waard. Combineer jouw camperreis in Noord West Amerika vanuit Seattle, Salt Lake City of Denver en de prachtige parken North Cascades National Park, Yellowstone National Park en Grand Teton National Park met Glacier National Park. Wellicht maak je een geweldige camperreis door het westen van Canada, en wil je naast het prachtige Jasper National Park en Banff National Park ook een stukje Amerika bekijken? Ook dan is het mogelijk om Glacier National Park op te nemen in de route voor jouw volgende camperreis. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden, die wij graag met je bespreken voor jouw volgende camperreis.

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties