Waterton Lakes National Park

Waterton Lakes volgens reisexpert Maike: "Waterton Lakes National Park heeft mij verrast tijdens mijn camperreis door West-Canada. Het park loopt tot de grens van Amerika en loopt daar over in Glacier National Park. Aan wildlife in het park is zeker geen gebrek. Onderweg kom ik elanden, dikhoornschapen en beren tegen. Kans om beren te spotten is er dus zeker. Tijdens een rit richting Cameron Lake kom ik tijdens mijn reis tot twee keer toe een beer tegen die midden op de weg lopen. Bijzondere momenten!

HOOGTEPUNTEN VAN WATERTON LAKES

Waterton Lakes bestaat uit twee delen die door een smal kanaal met elkaar verbonden zijn. Deze delen heten Lower Waterton Lakes en Upper Waterton Lakes. Op de Waterton Lakes kun je verschillende watersporten beoefenen zoals waterskiën, kanoën en vissen. Naast Lower Waterton Lakes en Upper Waterton Lakes zijn er nog vele bezienswaardigheden in het nationale park.  Een daarvan is Red Rock Canyon. Je kunt een wandeling maken rondom deze kloof met rode en groene rotsen maar je kunt er ook in zwemmen.
Een andere must see in Waterton Lakes is Cameron Lake. De weg van Waterton Village naar Cameron Lake is al prachtig met adembenemende uitzichten. Daarnaast kom je langs het monument Oil City welke de eerste oliebron van West-Canada kenmerkt. Ga heerlijk picknicken aan de oever van Cameron Lake of verken het meer door een wandeling rondom te maken.
Op ongeveer vijf minuten lopen vanaf Waterton Village liggen de Cameron Falls. Deze waterval stroomt langs een van de oudste rotsen van de Canada en is de moeite om te bezoeken.
Wanneer je richting Waterton Village rijdt, zie je aan de linkerkant The Prince of Wales Hotel. Dit hotel is een bekend kenmerk van het nationaal park en heeft een sprookjesachtige uitstraling.

WANDELINGEN IN WATERTON LAKES

Nationaal park Waterton Lakes is ideaal voor de fanatieke wandelaars onder ons. In dit park zijn verschillende prachtige wandelingen te maken. Een makkelijke, korte wandeling kun je maken rondom Red Rock Canyon. Hier doe je ongeveer 20 minuten over en loop je langs de gehele canyon. Wil je nog verder wandelen? Dan kun je aan het einde van de canyon de bossen in wandelen richting Blakiston Falls. Hier heb je een fraai uitzicht over Blakiston Creek en Blakiston Falls.
Ben je een ervaren wandelaar en wil je een lange wandeling maken? Kies dan voor de Crypt Lake Trail. Deze 17 kilometerlange wandeling is uitdagend maar ook belonend en doe je ongeveer 6 tot 8 uur over. De trail begint met een korte boottocht naar Crypt Landing waarna je onderweg langs watervallen en door een tunnel maar ook langs een steile klif  wandelt. Uiteindelijk kom je uit bij Crypt Lake, een uitdagende wandeling maar het eindpunt is zeer zeker de moeite waard. 

KAMPEREN IN WATERTON LAKES

Een van de mooiste campings waar ik ooit heb overnacht ligt in Waterton Lakes. De camping heet Townsite Campground en ligt direct aan Upper Waterton Lake. Deze camping beschikt over basisfaciliteiten zoals een toiletten en douches maar meer heb je ook niet nodig want het dorpje Waterton Village ligt binnen handbereik. Wanneer wij na een bezoek aan het dorpje terug lopen naar de camping zien we heel veel hertjes staan. Zelfs naast onze camper staat een hertje. Heerlijk om te zien dat we midden in de natuur zitten, dit vergeet je soms een beetje!"

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties