Denver

Denver is een populaire stad om een camperreis te starten of eindigen, de ‘Mile High City’ ligt aan de voet van de Rocky Mountains. De luchthaven van Denver is een bijzondere locatie om op te vliegen. Heb je het geluk om in het vliegtuig aan het raam te zitten? Probeer bij aankomst in Denver de luchthaven alvast te spotten. Het opvallende puntige dak van het luchthavengebouw staat symbool voor de besneeuwde toppen van de Rocky Mountains. Een bijzondere eerste kennismaking met deze stad!

BEZIENSWAARDIGHEDEN DENVER

Denver wordt gezien als de toegangspoort tot de Rocky Mountains. Buiten de ligging ten opzichte van de prachtige natuur in de omgeving, is ook een bezoek aan de stad zelf de moeite waard. Start of eindig je je camperreis in deze stad? Plan dan zeker een bezoek aan de stad, je zult je hier absoluut niet vervelen!

MILE HIGH CITY

Denver staat ook wel bekend als de ‘Mile High City’. De stad ligt namelijk precies één mijl boven de zeespiegel. Het exacte punt waar de stad een mijl boven de zee ligt, vind je bij het State Capitol gebouw. Op een van de traptreden staat aangegeven waar je precies een mijl boven de zeespiegel bent.

CAPITOL HILL

Deze bijzondere wijk in het centrum van Denver, is een niet te missen bezienswaardigheid tijdens je bezoek aan de stad. Je vindt hier het Colorado State Capitol gebouw. Voor het gebouw ben je exact op één mijl boven de zeespiegel, in het gebouw kun je een gratis tour doen door deze bijzondere locatie voor de staat Colorado. In deze wijk vind je tevens het huis van Molly Brown, een bijzondere en een van de bekendste overlevenden van de Titanic. In dit kleine museum leer je meer over haar leven, waar haar verhaal aan boord van de Titanic natuurlijk ook aan bod komt. In deze wijk vind je ook de ‘Denver Mint’, een van de locaties in de Verenigde Staten waar de dollar munten worden geproduceerd. Ook hier kun je deelnemen aan een gratis tour, en zo een kijkje nemen bij deze bijzondere fabriek. 

16th STREET MALL

Dé winkelstraat van Denver, is de autovrije 16th Street Mall. Ben je op zoek naar leuke winkels, een fijn restaurant of een gezellige bar? Je vindt het aan deze straat. De MallRide, gratis shuttle bussen, rijdt elke paar minuten, en zorgt ervoor dat je makkelijk over deze lange straat kunt reizen. Maar ook te voet is het leuk om hierover te wandelen, langs de verschillende straatartiesten en terrasjes. 

COORS FIELD

In Denver zijn ze grote fan van de Amerikaanse sporten. Wat dacht je van den Denver Nuggets (basketbal) en den Denver Broncos (American Football)? Ook de Colorado Rockies zijn een belangrijk team, en spelen de honkbalwedstrijden in het bekende Coors Field. Dit stadion ligt gunstig ten opzichte van Downtown Denver, dus mocht je de kans hebben, bezoek dan zeker een wedstrijd! 

DE VELE BIERBROUWERIJEN

Denver en bier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, wat bij een bezoek snel duidelijk wordt gezien de vele brouwerijen in de stad. Word je hier ook enthousiast van? Kijk dan eens naar de Denver Beer Trail, verschillende wandelingen langs bekende brouwerijen door een aantal van de wijken van Denver. De bekendste is waarschijnlijk de Coors Brewery, waar het mogelijk tour van 30 minuten te doen om het brouwen en uiteraard proeven van het bier mee te maken. 

BOTANICAL GARDEN

Ben je net als onze collega Loes op een warme dag in Denver, en wil je even ontsnappen aan het drukke centrum van de stad? De Denver Botanic Gardens zijn dan een absolute aanrader. Een prachtige, grote tuin, waar je je met gemak een paar uur kunt vermaken. 

RED ROCKS PARK & AMPHITHEATRE

Misschien wel een van de meest bijzondere amfitheaters, het Red Rocks Park & Amphitheatre net buiten Denver. In de prachtige rode rotsen is een amfitheater gebouwd, waar de grootste namen optredens gegeven hebben met het uitzicht op Denver op de achtergrond. Ook als je geen concert bezoekt, is het meer dan de moeite waard om het amfitheater te gaan bekijken. Overdag, wanneer er in de avond geen concert is, is het theater toegankelijk. Kijk rond en vermaak je tussen de locals, die het theater graag gebruik om te sporten. 

STATE PARKS ROND DENVER

Met zoveel te doen in het centrum van de stad, en de Rocky Mountains op een steenworp afstand, zou je bijna vergeten om wat langer in de omgeving van de stad te blijven. Rondom de stad zijn verschillende state parks te vinden, die een leuke toevoeging kunnen zijn tijdens je verblijf aan de stad of gedurende je camperreis. Roxborough State Park biedt zeer bijzondere rotsformaties op ongeveer 40 kilometer afstand van het centrum van Denver. Cherry Creek State Park ligt op nog geen 20 kilometer van de 16th Street Mall, maar kan bijna niet meer verschillen van het bruisende downtown. Hier vind je prachtige fiets- en wandel trails, een groot meer om te varen en de mogelijkheden om te paard het park te ontdekken. 

MET EEN CAMPER IN DENVER

Een bezoek aan Denver kun je bijna niet overslaan tijdens een camperreis door of naar de Rocky Mountains. Ben je op zoek naar de ideale locatie om een camperreis naar de Rocky Mountains in de Verenigde Staten te starten? Met zijn ideale locatie, is Denver een perfecte locatie om door te reizen naar Rocky Mountain National Park, Grand Teton National Park en wat dacht je van Yellowstone National Park? Heb je Denver als start en/of eindpunt gekozen voor je camperreis? Wij kijken graag met je naar de mogelijkheden om voor het ophalen van de camper, of wellicht juist na het inleveren van de camper een bezoek te brengen aan deze bijzondere stad. 
Kom je juist tijdens je camperreis langs of door Denver? Ook dan is het mogelijk om de stad te bezoeken. Verblijf met de camper op een van de campings rondom het centrum van de stad, en reis met een Uber of taxi naar het centrum. We raden niet aan om met de camper het centrum in te reizen, gezien de smalle straten en beperkte parkeermogelijkheden. 

CAMPER HUREN DENVER

Wil je je camperreis graag starten of eindigen in Denver? Uiteraard kunnen wij hiervoor mogelijkheden aanbieden! Als dé gateway naar de Rocky Mountains zal het je niet verbazen dat Travelhome een groot aanbod aan camperverhuurders heeft in deze stad. Ben je op zoek naar een compacte camper voor twee personen, of wellicht wil je met het hele gezin dit prachtige stuk van de Verenigde Staten vanuit de camper bekijken? Vind je het belangrijk dat je op pad kunt met een jonge camper met luxere faciliteiten en een premium service vanuit de verhuurder? Of is juist de prijs van de camper doorslaggevend en is de leeftijd van de camper minder belangrijk? Wellicht je weer andere wensen voor jouw camperreis? Er is ook vanuit Denver veel mogelijk, en wij kijken graag mee om uit al onze mogelijkheden dé camper voor jouw reis te zoeken. 
De locaties van de camperverhuurders rondom Denver verschillen enorm. Sommige verhuurders zijn op korte afstand van de luchthaven en het centrum te vinden, terwijl je voor andere camperverhuurders juist een stukje zult moeten reizen. Alle verhuurders zijn goed te bereiken per taxi of Uber. En het belangrijkste: hierna kun je op pad om te gaan genieten van een bijzondere reis met de camper! Wellicht reis je direct naar het noorden, en duik je de Rocky’s in door een bezoek aan Rocky Mountain National Park, Grand Teton National Park en Yellowstone National Park. Wil je via een paar andere prachtige plekken naartoe rijden? Kijk dan eens naar een bezoek aan Dinosaur National Monument, Flaming Gorge Natioanl Recreation Area of het bijzondere Craters of the Moon National Monument. Brengt je camperreis je richting het zuidwesten om af te sluiten in bijvoorbeeld Las Vegas of San Francisco? Sla het prachtige Black Canyon of the Gunnison National Park en Colorado National Monument niet over om daarna vanuit Moab de nabijgelegen Canyonlands National Park en Arches National Park te gaan bezoeken. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties