Canyonlands National Park

Denk je aan Moab, dan denk je aan Canyonlands National Park. Dit nabijgelegen nationale park biedt prachtige natuur met de mooiste uitzichten. Een bezoek meer dan de moeite waard tijdens een camperreis door het zuidwesten van de Verenigde Staten, of juist om te combineren met een bezoek aan de Rocky Mountains van de Verenigde Staten. Canyonlands is een zeer uitgestrekt park, waarvan het Island in the Sky gedeelte het beste bereikbaar en daardoor het meest bekende is. Met een ligging nabij Moab, is dit gedeelte zeer geliefd bij het publiek. En niet voor niks is het zo bekend en geliefd: het is een prachtig deel van het park met veel mogelijkheden. 

HIGHLIGHTS CANYONLANDS NATIONAL PARK

Vanuit Moab is het prachtige Island in the Sky gedeelte van Canyonlands goed bereikbaar. Op 50 kilometer afstand sta je bij het Island in the Sky Visitor Center. Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden in dit deel van het park? Sla het visitor center dan zeker niet over! Vanaf hier loopt de prachtige route verder door het park, en brengt deze je langs verschillende niet te missen bezienswaardigheden. Stop zoveel mogelijk en krijg zo het beste beeld van Canyonlands! 

GRAND VIEW POINT OVERLOOK

Het verst gelegen uitzichtpunt, is volgens ons ook direct de mooiste, de Grand View Point Overlook. Hier zie je hét uitzicht over Canyonlands National Park, en snap je direct waarom dit park groot favoriet is bij vele Amerikanen en toeristen. Vanaf het View Point loopt een korte trail van 1 mijl naar een tweede uitzichtpunt. Absoluut de moeite waard, met prachtige uitzichten langs de trail. Ervaar zelf waarom dit punt voor velen het hoogtepunt is van een bezoek aan Canyonlands!  

MESA ARCH

De Mesa Arch is de bekendste arch in Canyonlands, en niet voor niks. Het is slechts een korte wandeling van ongeveer een halve mijl tot deze prachtige arch. Het uitzicht door de arch is fenomenaal, en geeft een prachtig uitzicht over Canyonlands. De Mesa Arch is erg bekend om de prachtige zonsopkomst, die achter de arch te zien is. Vooral fotografen zijn hier groot fan van, en zijn hier al vroeg te vinden om een goed plekje te bemachtigen. De Mesa Arch is gedurende de hele dag echter de moeite waard om te bezoeken. 

GREEN RIVER OVERLOOK

Een prachtig uitzichtpunt, en ook weer zo anders dan het Grand View Point Overlook: de Green River Overlook. In tegenstelling tot de Grand View, zie je hier de rivier lopen door de canyon. Dit geeft weer een heel ander beeld van dit prachtige deel van Canyonlands, en daardoor heel bijzonder om te stoppen.

UPHEAVAL DOME

Dat Canyonlands vele verschillende gezichten heeft, zie je goed als je de Upheaval Dome bezoekt. Deze indrukwekkende krater is goed te bekijken door de korte of lange hikes die hier mogelijk zijn. Hoe de krater precies is ontstaan is niet bekend, maar dat het prachtig is wordt duidelijk als je bij een van deze uitzichtpunten staat!  

OFF-ROAD TRAILS

Canyonlands is dé bestemming voor de avontuurlijke toerist die de omliggende natuur vanuit een Jeep of 4X4 wil ontdekken. In het nabijgelegen Moab zijn vele mogelijkheden voor het huren van een Jeep of 4X4 die zelf bestuurd kan worden, of om mee te gaan met een gids die je de avontuurlijkste paden en mooiste plekjes laat zien. In Canyonlands start een van de meest spectaculaire en bekende off-road trails: de Shafer Trail. Ook wanneer je zelf niet van plan bent deze avontuurlijke weg te gaan rijden, is het een aanrader om te stoppen bij de Shafer Canyon Overlook, en je te verbazen over de route die hier de canyon in gaat. 

THE NEEDLES

Canyonlands is een zeer uitgestrekt park, en heeft buiten het Island in the Sky gedeelte nog meer te bieden. Dit minder bekende deel van het park ligt een stuk verder van Moab, na 120 kilometer rijden ben je bij het Needles Visitor Center. Dit deel van het park geeft je dan ook een heel andere beleving dan het Island in the Sky gedeelte. Langs de route vind je verschillende stops die de moeite waard zijn, maar The Needles is vooral de moeite waard als je (langere) wandelingen wil gaan maken. Wil je alleen een indruk krijgen van The Needles en vind je het niet erg hier een stukje voor te rijden? Dan is de Needles Overlook aan de U.S. 191 een leuke mogelijkheid. 

CANYONLANDS NATIONAL PARK MET DE CAMPER

Verblijf je in Moab en wil je naast Arches National Park ook graag Canyonlands National Park bezoeken met de camper? Dit is zeker mogelijk! Het Island in the Sky gedeelte van Canyonlands is erg goed bereikbaar met de camper. De wegen door het park zijn goed begaanbaar met de camper en ook is het geen enkel probleem de camper te parkeren bij de verschillende uitzichtpunten en wandelingen. 
Voor een bezoek aan Canyonlands National Park, raden wij naar aanleiding van onze eigen ervaring aan om met de camper te overnachtingen op een camping in Moab. Dit leuke stadje biedt vele mogelijkheden, en wat is er nou heerlijker om na een prachtige dag in de natuur de camper te kunnen parkeren op de camping en te voet naar een van de leuke restaurants in de omgeving te kunnen gaan? Ook als je een dag op pad wil met een off-road voertuig, biedt Moab voldoende mogelijkheden. De camper kan dan een dagje op de camping blijven staan, zodat je daar geen omkijken naar hebt. 

CANYONLANDS NATIONAL PARK TIJDENS EEN CAMPERREIS

Wil je een bezoek aan Canyonlands National Park tijdens jouw volgende camperreis niet overslaan? Wij kijken graag met je naar de mogelijkheden om deze prachtige plek om te nemen in de route van jouw camperreis! Met grote steden als San Francisco, Los Angeles, Las Vegas, Phoenix, Salt Lake City en Denver relatief in de buurt, zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om de jullie perfecte camperreis samen te stellen! Onze reisexperts kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Ben je op zoek naar de perfecte combinatie tussen natuur en steden tijdens jouw camperreis? Of wil je juist de camper ophalen in een stad en de vakantie alleen in de prachtige natuur besteden? Het zal je niet verbazen dat Travelhome ontzettend veel mogelijkheden aanbiedt met het campertype van jouw keuze. Wil je met twee personen een heerlijk ruime camper van alle gemakken voorzien? Of zoek je juist een kleiner campertype waarbij de prijs de doorslag geeft? Misschien wil je als gezin wel in een kleinere camper reizen omdat je toch vooral buiten leeft? Of vinden jullie het juist wel belangrijk dat de camper voldoende ruimte heeft? Wij kijken de mogelijkheden graag voor je na. 
Canyonlands National Park geeft met zijn ideale ligging ontzettend veel mogelijkheden om het te combineren met andere steden en prachtige natuur in de Verenigde Staten. Wat dacht je van een camperreis vanuit Denver, gecombineerd met Rocky Mountain National Park, Yellowstone National Park en Grand Teton National Park? Of misschien wel vanuit een van de steden in het westen (Los Angeles, Las Vegas, San Francisco of Phoenix) gecombineerd met Zion National Park, Bryce National Park, Grand Canyon National Park en Monument Valley? Onze ervaren reisexperts helpen je graag verder met de beste route voor jouw volgende camperreis! 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties