Bryce Canyon National Park

In het zuidwesten van Utah ligt het geweldig mooie park Bryce Canyon National Park. Dit park bestaat uit natuurlijk gevormde amfitheaters. De wanden daarvan bestaan uit zestig verschillende lagen zand-, kalk- en leisteen. Dit geeft een magisch beeld en is dus zeker de moeite om te bezoeken tijdens jouw camperreis. Het park biedt voor iedereen mogelijkheden. Voor minder actieve reizigers is het aan te raden om meerdere uitkijkpunten te bekijken, op deze manier kan je zeker een goede indruk opdoen van het park. Voor de wat sportievere reizigers is het leuk om op bepaalde plekken de Canyon echt in te lopen. 

BEZIENSWAARDIGHEDEN IN BRYCE CANYON NATIONAL PARK

Er zijn in Bryce Canyon National Park verschillende bezienswaardigheden die je zou moeten noteren op jouw to do lijstje. Er zijn in totaal een vijftiental uitzichtpunten waar je amfitheaters, valleien en hoodoos kunt bekijken. Wij sommen een paar parels voor je op:

RAINBOW POINT

Vanuit dit punt kijk je uit over vrijwel het hele park, van het noorden naar het zuiden. Dit is overigens ook één van de hoogstgelegen punten van Bryce Canyon. Dit punt kan je vinden aan het einde van de Rim Road. 

 

NATURAL BRIDGE

Dit is een natuurlijke brugformatie welke vanuit een uitzichtpunt te zien is. De boog werd gevormd door regenwatererosie, een proces dat nog steeds plaatsvindt. 

 

BRYCE POINT

Dit punt is zeker aan te raden om te bezoeken tijdens zonsopkomst, de toppen van hoodoos worden mooi verlicht door de hoodoos. Het Bryce Point geeft een enorm uitzicht over het Bryce Amphitheater waar je vele hoodoos kunt zien. Het is een van de populairste uitzichtpunten van Bryce Canyon en ligt net na Swamp Canyon.

 

SUNSET EN SUNRISE POINT

Dit punt is geweldig om aan het einde van de middag of ochtend te bezoeken. Deze twee punten liggen beide bij het Amfitheater, dichtbij het visitor center. Je loopt van het ene naar het andere punt in ongeveer een uur tijd. Mocht je toch van wat meer uitdaging houden dan kan je op één van deze twee punten een afdaling lopen.

 

WANDELEN IN BRYCE CANYON

Je kan makkelijke wandelingen maken welke bijvoorbeeld maar één tot twee kilometer zijn en weinig tot geen hoogteverschil hebben. Dit zijn de wandelingen die in principe iedereen kan maken, óók kinderen. Dit zijn wandelijken zoals de Mossy Cave, Sunset to Sunrise en Rim Trail. Heb jij liever wat meer uitdaging? Dan zijn er meer dan voldoende uitdagende hikes. Je kan vaak een heel eind de canyon inlopen. Ook deze wandelingen variëren van afstand, van 1,5 tot 13 kilometer. Een echte aanrader is om de Queen’s/ Navajo Combination loop te lopen. Deze is 4,6 kilometer lang en duurt ongeveer twee tot drie uur. Het is slim om deze met de klok mee te lopen! 

MET DE CAMPER NAAR BRYCE CANYON NATIONAL PARK

Bryce Canyon heeft maar één ingang, aan de noordzijde van het park. Hier kom je door de UT-12 te volgen en dan de afslag UT-63. Via de UT-63 kom je na 3 mijl bij de ingang van het park. Het park is goed te combineren tijdens de camperreis tussen bijvoorbeeld Zion National Park en Lake Powell of tussen Zion National Park en Capitol Reef National Park.

In Bryce Canyon National Park rijden shuttlebussen waarmee je jezelf makkelijk door het park kan laten vervoeren. De shuttlebussen rijden (afhankelijk van de periode) elke 10 minuten en komen langs 14 haltes. Het voordeel hiervan is dat je de camper op de camping kan laten staan. De shuttlebus stopt voor veel van de in het park gelegen campings. Het is, zeker in het hoogseizoen, niet aan te raden om met de camper naar de uitzichtpunten te rijden in het park. Het is er simpelweg te druk en de parkeerplaatsen zijn vaak vol. Veel wegen zijn overigens gesloten voor campers. 

HET KLIMAAT IN BRYCE CANYON NATIONAL PARK

Bryce Canyon National Park is een hoger gelegen gebied waardoor het weer in de winter, het voorjaar en najaar erg kan variëren. Van oktober tot mei zal het bijna iedere nacht vriezen. In mei en oktober liggen de temperaturen gemiddeld tussen de 5-10 graden Celsius. De zon kan schijnen maar er kan ook zeker nog een bui voorkomen. In de zomermaanden zullen de temperaturen wat aangenamer zijn, met een maximaal temperatuur van ongeveer 25-30 graden. Het regenseizoen is in juli/augustus met typische korte, heftige (onweers)buien. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties