Zion National Park

Zion National Park volgens reisexpert Simone: "Sommige parken maken zo’n diepe indruk dat je alleen voor dát park nog wel eens terug zou willen keren. Zion National Park is zo’n park. De indrukwekkende torenhoge rode rotswanden, de met groen omgeven Virgin River, idyllische watervallen en geweldige vergezichten maken het een hele bijzondere plek.
Je camper kun je parkeren bij het Visitor Center of misschien kampeer je wel in het park en laat je je camper op de camping staan. De gratis shuttlebussen zijn een perfecte manier om het park te verkennen. Ze rijden om de paar minuten van ’s ochtends tot ’s avonds. Je stapt op en af wanneer je wilt om verschillende delen van het park te verkennen.

Op warme dagen vind ik het fijn om even te gaan liggen op het grote grasveld van de Zion Lodge en de schitterende omgeving rustig op me te laten inwerken. Onder het genot van een ijsje is dat natuurlijk nog leuker!

DE MOOISTE WANDELINGEN IN ZION NATIONAL PARK 

Door te wandelen beleef je het park pas écht. En wat je niveau ook is, er zijn voor iedereen prachtige wandelingen te maken. In het Visitor Center helpen ze je graag een keuze te maken. Een van de wandelingen die ik zelf geweldig vond is de Emerald Pools trail. Deze wandeling is opgedeeld in drie stukken. Deels over verharde paden en over rotspaden loop je door groene natuur en langs de kenmerkende rode rotsen steeds hoger naar de Lower, Middel en Upper Pools. Onderweg kom je natuurlijk de waterpoelen tegen, zie je watervalletjes en geniet je van mooie uitzichtpunten.
Volg voor een bijzondere wandeling eerst de Virgin River over de groene ‘Riverside Walk, tot je uitkomt bij ‘the Narrows’. Hier loop je in een kloof met steile rotswanden door het water. Wat een ervaring! Je kunt waterschoenen en een wandelstok huren vlakbij het Visitor Center aan de kant van Springdale.
Ben je een ervaren wandelaar en schrik je niet terug van een pittige klim? Dan is Observation Point óf de wandeling 'Angels Landing' een absolute aanrader. Deze wandelingen brengen je allebei naar een overweldigend en iconisch uitzichtpunt. Wel zou ik je willen aanraden om, vooral in het hoogseizoen, vroeg te beginnen met deze wandelingen vanwege de hitte en de felle zon later op de dag.

Ik heb zelf in een camper gekampeerd op twee verschillende campings in Zion National Park. Een van mijn fijnste herinneringen hier? Na een heerlijke dag wandelen keerde ik terug naar de camper om buiten in mijn campingstoeltje aan de kant van de rivier mijn voeten te laten afkoelen in het frisse water van de Virgin River. Omringd door de overweldigende rotspartijen, die in oranje, dieprood en paars kleurden tijdens de ondergaande zon. Hier kom je echt even helemaal tot rust.

MET JE CAMPER ZION NATIONAL PARK BEZOEKEN

Zion National Park is een erg populaire plek onder camperreizigers. Er zijn dan ook veel campings waar je met je camper kunt staan. Het drukstbezochte gedeelte van het park is het zuidelijke deel bij Springdale. Kom je vanuit Las Vegas dan zul je hier ook het park binnen rijden. Parkeer je camper bij het Visitor Center (of natuurlijk op een van de campings in dit gedeelte van het park, als je daar een plekje hebt kunnen bemachtigen) en loop naar de gratis shuttlebussen die je over de Zion Canyon Scenic Drive vervoeren. Je mag deze weg niet met je camper óf auto rijden. Het bussysteem werkt perfect. Stap uit bij de stops waar jij graag wilt wandelen of rond wilt kijken en doe dat lekker in je eigen tempo. Iedere paar minuten stopt er weer een bus die je verder brent óf weer terug richting het Visitor Center en de campings.

Rijd je daarna oostelijk richting Bryce Canyon National Park (of kom je vanaf deze kant) dan kom je normaal gesproken door het park over State Route 9. Een rit waarbij achter iedere bocht nieuwe overdonderende uitzichten schuilen. Rijd je deze weg in een camper dan heb je een tunnel pass nodig. Aan de slagbomen bij binnenkomst in het park zal een ranger je vragen of je deze nodig hebt en kun je er een aanschaffen voor een paar dollar. Nader je de betreffende tunnel dan zal een van de parkmedewerkers het verkeer stil leggen. De weg is in deze tunnel zo smal dat andere auto's je camper niet kunnen passeren. Is de tunnel vrij van verkeer dan mag je met de camper over het midden van de weg doorrijden.

Langs de State Route 9 tussen Springdale en de Mt Carmel Junction kun je regelmatig langs de weg stoppen om foto's te maken en alle mooie uitzichten in je op te nemen. 

Je boodschappen kun je doen in Springdale, ten zuiden van het park, of bijvoorbeeld in Kanab, ten oosten van het park. Het is echter verstandig om al eerder een voorraadje in te slaan, want in de kleine supermarkten in deze twee plaatsen zijn boodschappen heel erg prijzig.

CAMPINGS ZION NATIONAL PARK

Kamperen in dit park is een van de hoogtepunten je camperreis door West-Amerika. In het nationale park zelf kun je met je camper staan op twee campings, de South Campground (waarvoor je niet kunt reserveren) en de Watchman Campground (waarvoor je vrijwel altijd ruim vooraf móet reserveren). Deze campings liggen praktisch naast elkaar. Het verschil is dat er bij de Watchman Campground een aansluiting is op elektriciteit en bij de South Campground is dat er niet. Een voordeel van deze campings is absoluut de magisch mooie locatie in het park en ten opzichte van de shuttleservice, maar ook de lekker ruime plekken en het feit dat overnachten hier bijna niets kost!
Hoor jij niet tot een van de gelukkigen die een plekje heeft kunnen bemachtigen op een van de campings in het park? Geen paniek! Er zijn veel andere campings waar je naar uit kunt wijken, zowel aan de zuidkant als aan de oostkant van het park. We adviseren je graag over de opties, want met z'n allen hebben we bij Travelhome vrijwel elke camping in de buurt van Zion National Park gezien! 

HOE PAST ZION NATIONAL PARK IN JOUW ROUTE DOOR WEST-AMERIKA?

Dit park staat op de bucketlist van bijna iedere reiziger in West-USA. Maak je een camperreis vanuit San FranciscoLos Angeles of Las Vegas dan zul je het waarschijnlijk ook in jouw route hebben opgenomen. De meeste reizigers bezoeken Zion National Park op hun route tussen Bryce Canyon National Park en Las Vegas. Onderweg tussen Zion en Las Vegas kun je een mooie stop maken in Valley Of Fire. We adviseren je om minimaal één dag (maar liever meer) te reserveren voor dit verpletterend mooie park, je zult er absoluut geen spijt van krijgen. 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties