Los Angeles

Los Angeles volgens reisexpert Chantal:

Óf je vindt deze stad helemaal het einde óf je vindt er niet zoveel aan. Voor mij geldt het eerste! De glitter en glamour van Hollywood, Beverly Hills en Bel Air, de zachte zeebries in de populaire en kleurrijke strandwijken Venice Beach en Santa Monica, Los Angeles heeft echt iets bijzonders. Je bent in de hoofdstad van de entertainment business en je zult er dan ook veel herkennen van series en films. Verwacht alleen níet dat deze stad lijkt op een Europese stad, met één centrum van waaruit je lopend alles kunt bekijken. Er zijn echter veel leuke stadsdelen die het bekijken waard zijn. Ze zijn met elkaar verbonden door brede (vaak erg drukke) snelwegen.

Omdat Los Angeles zo uitgestrekt is én het openbaar vervoer in deze stad je niet op alle plekken brengt, is het erg fijn om eigen vervoer te hebben als je de stad graag wilt bekijken. Dat kan je camper (al) zijn, maar je kunt ook een auto (bij)huren, als je liever wat wendbaarder bent op de drukke wegen en gemakkelijker wilt kunnen parkeren. Deze kun je, als je je camper al hebt opgehaald, vaak gewoon naast je camper op de camping parkeren. 

BEZIENSWAARDIGHEDEN LOS ANGELES

HOLLYWOOD, BEVERLY HILLS EN BEL AIR

Denk ik aan Los Angeles dan denk ik meteen aan Hollywood. Dit is dé plek waar het om draait in de filmindustrie. De plek van de glitter en glamour en van wereldberoemde filmsterren. Wandel een stukje over de Walk of Fame, naar het Chinese Theatre. Op het plein voor de entree hebben veel filmsterren hun handen en voeten in het gips gedrukt. Het gaat van Marilyn Monroe tot aan de cast van Harry Potter, dus voor alle leeftijden leuk om te zien! 
Rondom de Walk of Fame vind je veel grote winkelketens en kun je dus prima shoppen. Ook zijn er veel souvenirwinkels, zoals het een super toeristische trekpleister natuurlijk betaamt. Op bijna elke hoek van de straat kun je een 'Map of the Stars' kopen met de adressen van bekende sterren die in L.A. en omgeving wonen of gewoond hebben. Je kunt er met je camper zelf naartoe rijden, maar je kunt ook meegaan met een tour. Veel meer dan hoge hekken zul je vaak niet zien, maar het gaat om het idee!
Universal Studio’s, ook in Hollywood, is voor mij een van de leukste pretparken waar ik ben geweest. De bekendste attractie is zonder twijfel de ‘World-Famous Movie Tour’. In een soort treintje rijd je over filmsets en krijg je verschillende special effects te zien.

In Beverly Hills en Bel Air vind je mooie grote huizen aan gemanicuurde straten met rijen en rijen palmbomen. Alleen al rondrijden in deze wijken is een beleving. Wil je even rondwandelen? Dan is Rodeo Drive leuk om overheen te wandelen. In deze dure winkelstraat doen de sterren hun kledinginkopen. Ook vind je er restaurantjes, hippe koffiezaken en wijnbars. Sommige met kleine terrasjes ervoor, zodat je lekker buiten kunt zitten.

STRANDEN VAN LOS ANGELES

De strandwijken Venice Beach en Santa Monica Beach liggen naast elkaar en zijn dan ook prima te combineren. Ik raad je aan om Venice Beach overdag te bezoeken, in de avond is het hier niet overal veilig. Geniet van de zon op de brede stranden en koel even af in het zeewater, of eet een ijsje op de kleurrijke boulevard. Vermaak je in de avond in het aangrenzende Santa Monica. Op de beroemde Santa Monica Pier zijn verschillende restaurants waar je heerlijk kunt eten met uitzicht op de boulevard. Een aanrader!

KAMPEREN IN JE CAMPER IN LOS ANGELES

Verspreid over deze gigantische stad liggen een aantal prima stadscampings. Één van mijn favoriete campings ligt direct aan de zee. De kampeerplekken zijn niet groot, maar zet je een paar stappen vanaf de camper dan sta je op het brede zandstrand. Een perfecte plek om na een dagje in de drukke stad even uit te waaien en lekker tot rust te komen. Verder zijn er (KOA) campings die wat meer landinwaarts liggen.

CAMPER HUREN LOS ANGELES

Los Angeles is één van de meest populaire plekken om een camper te huren als je een rondreis maakt door West-Amerika. Vrijwel alle camperverhuurders waarmee Travelhome samenwerkt hebben dan ook een locatie in Los Angeles. Deze locaties liggen verspreid over de stad. Sommige camperverhuurders bieden een ophaal/wegbrengservice aan van en naar de luchthaven of (luchthaven)hotels. Heeft de camperverhuurder van jouw keuze deze service niet dan neem je een taxi of een Uber naar de verhuurlocatie. Houd er rekening mee dat, zoals je eerder al hebt kunnen lezen, deze stad enorm groot is en er vaak file is op de snelwegen. Reken daarom ruim de tijd voor de rit van en naar de camperverhuurder.

Door het grote aanbod campers zijn er veel mogelijkheden. Wil je een kleinere camper voor twee personen? Of wil je liever wat meer ruimte en kies je voor een grote camper met slide-out(s)?In ons online offertesysteem bereken je zelf gemakkelijk en snel een prijs voor jouw camperhuur in Amerika. Heb je wat meer hulp nodig bij jouw keuze? Laat het ons dan weten. Onze reisexperts kennen de camperverhuurders én hun campertypes allemaal door uitgebreide eigen reiservaring. Daardoor kunnen we je perfect adviseren over welke camper het beste past bij jouw reiswensen.

JOUW CAMPERREIS DOOR WEST-AMERIKA

Wil je een camper huren in West-Amerika? Dan is Los Angeles een ideaal start- of vertrekpunt voor jouw camperreis. Vanuit LA kun je een prachtige reis maken door nationale parken als Grand Canyon N.P. en Bryce N.P. Ook steden als Las Vegas en San Francisco zijn zeker de moeite waard!  

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties