Grand Canyon National Park

Als een van de zeven wereldwonderen en het bekendste nationale park in de Verenigde Staten, zal Grand Canyon National Park geen onbekend park zijn. Ga je voor de eerste keer naar de Amerika, of wellicht heb je al verschillende reizen naar dit prachtige land mogen maken? De Grand Canyon is een van de plekken die je tijdens je volgende reis absoluut niet wil missen. Deze gigantische canyon moet je zelf ervaren om de pracht en de charme te begrijpen. 

DE MOOISTE UITZICHTPUNTEN EN WANDELINGEN BIJ DE GRAND CANYON

Als je voor het eerst aan de rand van de Grand Canyon staat, kún je het eigenlijk niet bevatten. De canyon is 450 kilometer lang en op sommige plekken wel 29 kilometer breed. En dat ligt allemaal aan jouw voeten, wanneer je aan de rand van deze spectaculaire canyon staat. De delen van de Grand Canyon die te bezoeken zijn geven dan ook maar een kleine indruk, maar wel een zeer indrukwekkende die je niet snel zult vergeten. 

SOUTH RIM GRAND CANYON

De South Rim is het meest toegankelijke deel van de Grand Canyon, en daardoor ook het meest toeristische gedeelte. Maar dat is niet zonder reden. Aan de South Rim heb je prachtige uitzichten in de Grand Canyon, en deze zijn zeer goed bereikbaar. Reis je met de camper naar de Grand Canyon? Kijk dan zeker naar de mogelijkheden voor de South Rim. Grand Canyon Village biedt hier vele mogelijkheden. Overnacht hier met de camper op een camping, eet een hapje in een van de restaurants en maak gebruik van de shuttlebussen. De shuttlebussen rijden routes die zijn aangegeven in verschillende kleuren. Het ideale van dit systeem is dat je de camper kunt laten staan, en hiermee naar de verschillende uitzichtpunten kunt reizen. Ook kom je langs een deel van de South Rim, waar je met een eigen voertuig niet mag komen. Een leuke mogelijkheid is om de shuttlebus te combineren met je eigen wandelschoenen. Stap uit en loop een stuk van de Rim Trail langs de canyon om te genieten van de overweldigende uitzichten. Ben je weer even uitgewandeld? Stap bij de volgende halte weer op de shuttlebus, en reis op die manier weer verder.   

WANDELINGEN GRAND CANYON

De South Rim biedt twee bekende wandelingen aan, waarmee je uiteindelijk naar de bodem van de Canyon kunt wandelen, de Bright Angel Trail en de South Kaibab Trail. Een hele bijzondere ervaring om naar de bodem te lopen, al zij hiervoor zeker minimaal twee dagen nodig, met een overnachting op de bodem. Wil je wel graag wat meer het gevoel krijgen hoe het is om in de canyon te zijn? Kies er dan voor om bij een van beide trails een stukje te gaan wandelen. De Bright Angel trail ligt redelijk beschut, waardoor deze (afhankelijk van het tijdstip) vaak de voorkeur heeft bij de wandelaars. Als je redelijk fit bent, kun je bijvoorbeeld wandelen tot de 3 Mile Resthouse. Weer terug boven ben je dan zo’n 10 kilometer onderweg geweest. De South Kaibab Trail is een stukje steiler, maar heeft weer hele andere uitzichten. Deze trail ligt minder beschut, en geeft daardoor weidsere uitzichten. Tot aan het Ooh Aah Point ben je roundtrip ca. 6 kilometer onderweg, tot aan Cedar Ridge is het ca. 10 kilometer. 

DESERT VIEW DRIVE GRAND CANYON

De Desert View Drive is de route langs de canyon wanneer je bijvoorbeeld van of naar Page/Lake Powell of Monument Valley reist. Een prachtige start van je bezoek aan de Grand Canyon, of wellicht juist een geweldige afsluiting van je bezoek aan dit wereldwonder. Deze route van ca. 40 kilometer geeft je de mogelijkheid om te stoppen bij verschillende uitzichtpunten, en je te vergapen aan de pracht van de canyon vanuit verschillende hoeken. Volgens onze reisexperts is een stop bij Desert View een absolute must. Niet alleen heb je hier een bijzondere uitkijktoren, het uitzicht op de Colorado River die hier in de canyon stroomt maakt het absoluut uniek. 

ZONSOPKOMST- EN ONDERGANG
Volgens onze reisexperts een must bij een bezoek aan de Grand Canyon. Sta wat vroeger op of blijf wat langer bij de rim, en bekijk de canyon tijdens zonsopkomst of zonsondergang. De al zo schitterende canyon verandert met de minuut. Door de geweldige kleuren van de zon tijdens de opkomst of ondergang krijg je weer een heel ander beeld van de canyon dan gedurende de dag. 

HELIKOPTERTOUR GRAND CANYON

Misschien wel dé excursie in de Verenigde Staten, een helikopter tour over de Grand Canyon. Krijg je misschien bij de uitzichten over de canyon vanaf de rim de grootsheid en bijzonderheid van de canyon nog niet goed mee, krijg je dit vanuit een helikopter des te meer. Vlieg over de canyon heen om dit machtige wereldwonder van bovenaf te bekijken. Deze vluchten worden aangeboden vanuit zowel Grand Canyon Village aan de South Rim als vanuit de nabijgelegen stad Las Vegas. Kom je bij de South Rim? Boek de tour dan zeker vanaf hier! Je vliegt direct boven de canyon, waardoor je hier de meeste tijd spendeert om te genieten van de uitzichten. Er zijn verschillende vluchten mogelijk, waarbij ook de mogelijkheid wordt aangeboden om te landen op de bodem van de canyon. Of wat dacht je van een combinatie met een boottocht over de Colorado rivier? 

NORTH RIM GRAND CANYON

De North Rim wordt veel minder bezocht dan de zeer populaire South Rim. Ondanks dat de North Rim hemelsbreed slechts zo’n 16 kilometer van de South Rim ligt, ben je toch ca. 350 kilometer onderweg om naar de noordzijde te rijden. De North Rim ligt afgelegener en voor de meeste toeristen niet op de route. Toch biedt ook deze kant van de Grand Canyon bijzonder mooie uitzichten. Ook heb je de mogelijkheid om een wandeling door de Grand Canyon te starten aan de ene zijde van de Grand Canyon, en aan de andere kant te eindigen. Hiervoor worden door verschillende organisaties wandelaarsbussen aangeboden, om zo geen problemen te hebben terug te komen naar de camper. Ook deze wandeling is een twee-daagse wandeling, waarbij een overnachting op de bodem van de canyon noodzakelijk is. 

WEST RIM GRAND CANYON

De West Rim is het gedeelte van de Grand Canyon welke het dichtstbij Las Vegas ligt. Hierdoor kan het een leuke mogelijkheid om in een dagtrip op deze relatief korte afstand (ca. 200 kilometer enkele reis) de West Rim te bezoeken. Heb je echter de tijd en ben je op reis met de camper? Dan raden onze reisexperts aan om absoluut een bezoek aan de South Rim te plannen tijdens de route. Ondanks dat de West Rim ook enkele uitzichtpunten en een Skywalk aanbiedt, is het uitzicht bijna niet te vergelijken met de uitzichten bij de South Rim. Voor de echte avonturiers is de Skywalk een geweldige gelegenheid om een kijkje in de canyon te nemen. Op de Skywalk mag je zelf geen foto’s maken, dit wordt door de organisatie ter plaatse gedaan en de foto’s kunnen tegen betaling van hen overgenomen worden. 

GRAND CANYON MET DE CAMPER

Het echte vakantiegevoel, een fantastische dag in en rondom een van de mooiste parken van de Verenigde Staten afsluiten voor de camper, in de prachtige natuur met de wetenschap dat een van de wereldwonderen op loopafstand bereikbaar is. Het is mogelijk bij de South Rim van Grand Canyon National Park. Voor velen een van de hoogtepunten van de camperreis. Rijd met de camper langs de verschillende uitzichtpunten en verblijf op een van de campings nabij de Canyon. Bij de uitzichtpunten zijn voldoende mogelijkheden om de camper te parkeren. Tevens heb je de mogelijkheid om de camper op de camping te laten staan, en met de shuttlebussen het park verder te bezoeken. 

GRAND CANYON TIJDENS JE CAMPERREIS

Staat de Grand Canyon ook heel hoog op jouw verlanglijstje, en wil je dit fantastische wereldwonder dan ook graag opnemen in de route van jouw volgende camperreis? Travelhome biedt hiervoor ontzettend veel mogelijkheden. Door de gunstige ligging van het park, is deze zeer goed te combineren met andere bezienswaardigheden tijdens jouw camperreis in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Op nog geen 500 kilometer afstand, heeft Las Vegas een ideale ligging ten opzichte van de Grand Canyon. Maar ook Phoenix, Los Angeles, San Francisco en San Diego bieden vele mogelijkheden om een camperreis te starten en/of eindigen. Combineer de Grand Canyon tijdens je camperreis met de andere prachtige parken in het zuidwesten. Vervolg je camperreis en rijd verder naar de omgeving van Page/Lake Powell, Bryce Canyon National Park of Zion National Park. Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden om dé route voor jouw ideale camperreis samen te stellen, onze reisexperts kijken graag met je mee! 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties