Arches National Park

Arches National Park volgens reisexpert Tabitha: "Het is warm en de zon schijnt fel op de rode rotspartijen van Arches National Park. Langzaam brengt onze camper ons steeds hoger, over een schitterende weg waaraan even geen eind lijkt te komen. Tussendoor kijken we af en toe even naar beneden voor mooie uitzichten over het plaatsje Moab. Eenmaal bovenaan staan we regelmatig met open mond te kijken naar de bijzondere rode rotsbogen en andere rotsformaties, waar dit park bekend om staat".

 

Arches National Park heeft zijn naam te danken aan de gigantische hoeveelheid natuurlijke bogen die er in dit park te vinden zijn. Het mag met recht Arches National Park genoemd worden! Misschien nog wel het leukste aan dit park, is dat het voor iedereen toegankelijk is en voor ieder wat wils biedt. Met verschillende prachtige Arches naast de scenic drive door het park, de arches die na een hike van dichterbij nóg mooier zijn of misschien wil je wel het avontuur aangaan en gebruik maken van een van de primitive trails? Binnen Arches heb je de mogelijkheden, en zul je je dan ook geen moment vervelen. 

HOOGTEPUNTEN ARCHES NATIONAL PARK

Je voelt al dat je iets bijzonders mee gaat maken, wanneer je na de ingang van Arches National Park te zijn gepasseerd, direct bergop rijdt. En toch kun je je niet voorstellen wat voor prachtige natuur je wacht wanneer je verder en verder dit prachtige park inrijdt. In een park waar alleen de rit erdoorheen al zo prachtig is, met de prachtige rode rotsen en de La Sal Mountains op de achtergrond. Spring in de camper, en ga met ons mee op avontuur! 

PARK AVENUE

Direct wanneer je Arches inrijdt vallen ze al op: de Courthouse Towers. Deze hoge rots torens bieden een prachtig uitzicht. De Park Avenue Trail biedt de mogelijkheid om ze rustig van onderen te kunnen bekijken. Al snel wanneer je in het park rijdt, kom je bij de Park Avenue Viewpoint and Trailhead, waar je zowel kunt genieten va het mooie uitzicht als deze leuke wandeling starten. Iets verder kom je langs het La Sal Mountains Viewpoint, een punt om te genieten van het uitzicht op zowel Arches als de La Sal Mountains. 

BALANCED ROCK

Hij lijkt er elk moment af te rollen, maar toch houdt hij het al geruime tijd vol: de Balanced Rock. Er loopt een korte wandeling rondom deze bijzondere rots, waarbij je vanaf onderen pas goed kunt zien hoe immens groot deze is. Door de grootte is hij ook goed te bekijken vanaf de doorgaande weg, voor een uitgebreidere bezichtiging is een stop zeker aan te raden. 

THE WINDOWS

Het The Windows gedeelte van Arches biedt mogelijkheden om meerdere prachtige en bijzondere Arches bij elkaar te zien. De Double Arch is een speciale arch, die ook vanaf de parkeerplaats te bezichtigen is. Er loopt ook een korte en relatief vlakke wandeling naartoe, die zeker de moeite waard is om deze bijzondere arch van dichterbij te bekijken. De wandeling naar de North Window en South Window geven de mogelijkheid om deze twee, naast elkaar gelegen arches, van dichtbij te bekijken. Probeer ook in de North Window te gaan staan, om zo meer een gevoel te krijgen van de gigantische grootte van deze arches. 

DELICATE ARCH

De bekendste Arch, waarschijnlijk niet alleen van Arches National Park, maar van alle Verenigde Staten van Amerika: de Delicate Arch. Niet voor niks staat deze prachtige arch afgebeeld op de nummerplaten van de staat Utah. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze bekende arch te bekijken. Vanaf de parkeerplaats worden er twee uitzichtpunten aangeboden, respectievelijk 90 en 800 meter retour. De uitzichtpunten geven een beeld van de arch in de verte. Wil je deze arch echter zelf ervaren? Kies dan zeker voor de trail die er naartoe loopt. Deze wandeling is zeer populair, en niet zonder reden. Het uitzicht op de Delicate Arch met de bergen op de achtergrond is prachtig. 

FIERY FURNACE

Fiery Furnace is een doolhof van rotsen, diepe scheuren en arches. Omdat verdwalen in dit buitengewone stuk van Arches niet ongekend is, worden hier wandelingen onder leiding van een ranger aangeboden. Deze zijn vooraf online te boeken, wat ook zeker een must is. Het zijn erg populaire begeleide wandelingen, en snel volgeboekt. Het is tevens mogelijk om zelf op pad te gaan met een permit, echter raden wij aan om te kiezen voor de bijzondere begeleide wandeling, waarbij je veel informatie over de bijzondere omgeving krijgt, en zeker de weg naar de camper terugvindt.  

DEVILS GARDEN

In de uiterste punt van Arches National Park vind je Devils Garden. In dit gebied vind je vele arches bij elkaar, verbonden door verschillende wandelingen. Bij deze wandelingen kun je het jezelf zo moeilijk maken als je zelf wil. Begin aan de wandeling tot aan de Landscape Arch, waar je een prachtig uitzicht hebt op deze smalle arch met de strakblauwe lucht op de achtergrond. Was het tot nu toe nog een makkelijke wandeling, wordt het hierna wat uitdagender. Met verschillende zijpaden om een aantal extra arches te kunnen bekijken, geeft deze wandeling een prachtig beeld van Arches National Park. Ben je bij de Double O Arch en durf je een extra stukje spanning nog wel aan? Loop dan terug via de Primitive Trail. Deze vergt meer klimmen en klauteren, maar geeft weer prachtige andere uitzichten. 

ARCHES NATIONAL PARK MET DE CAMPER

Arches National Park is een prachtig uitgestrekt park, die zeer goed te bezoeken is met de camper. Rijd over de fantastische scenic drive door het park, en parkeer de camper bij de verschillende uitzichtpunten en trailheads om het park en de arches van dichtbij te bekijken. Er zijn hier voldoende mogelijkheden om de camper te parkeren. Zijn de parkeerplaatsen voor de campers vol wanneer je langsrijdt? Kom dan op een later moment terug of wacht even, door de grote doorloop in het park zal er snel weer een plekje beschikbaar zijn. 
Arches National Park ligt op een steenworp afstand van Moab, waardoor het erg leuk is om dit prachtige park te combineren met een verblijf met de camper in dit gezellige stadje. Spendeer de dag in de prachtige natuur van Arches National Park, en bezoek ’s avonds een van de vele restaurants die Moab rijk is. Het park biedt de mogelijkheid om op een camping te overnachten met de camper, mocht je graag wakker willen worden tussen alle arches en rode rotsen. 

ARCHES NATIONAL PARK TIJDENS CAMPERREIS WEST-AMERIKA

Staat Arches hoog op jouw lijstje, en wil je dit fantastische park dan ook graag opnemen in de route van jouw volgende camperreis? Travelhome biedt hiervoor ontzettend veel mogelijkheden. Door de gunstige ligging van het park, is deze zeer goed te combineren met andere bezienswaardigheden in dit gedeelte van de Verenigde Staten. Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van jouw wensen! Wil je graag meer zien van het zuid westen? Start dan jouw camperreis in Los Angeles, Las Vegas, San Francisco of Phoenix, en rijdt via prachtige plekken zoals Joshua Tree National Park, Grand Canyon National Park, Page/Antelope Canyon en Monument Valley naar de omgeving van Moab met ook Canyonlands National Park. Hierna kun je je route weer vervolgen richting het westen, door de niet te missen Nationale Parken Zion National Park, Bryce National Park en Capitol Reef National Park te bezoeken. Of wellicht spreekt juist de natuur van de Rocky Mountains in de Verenigde Staten je aan? Wat dacht je van een camperreis vanuit Denver, Salt Lake City of misschien wel Seattle? Combineer jouw camperreis door Arches National park dan met Rocky Mountain National Park, Yellowstone National Park en Grand Teton National park. De mogelijkheden zijn eindeloos, en onze ervaren reisexperts kijken graag met je mee naar dé ideale route voor jouw volgende camperreis! 

 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties