3.30.0.5@P-CD06 (210107 0849)

Arches National Park

Arches National Park volgens reisexpert Simone: "Het is warm en de zon schijnt fel op de rode rotspartijen van Arches National Park. Langzaam brengt onze camper ons steeds hoger, over een schitterende weg waaraan even geen eind lijkt te komen. Tussendoor kijken we af en toe even naar beneden voor mooie uitzichten over het plaatsje Moab. Eenmaal bovenaan staan we regelmatig met open mond te kijken naar de bijzondere rode rotsbogen en andere rotsformaties, waar dit park bekend om staat.

WANDELEN TIJDENS JE CAMPERREIS DOOR ARCHES

Onder leiding van een ervaren ranger lopen we door het Fiery Furnace gebied. Echte wandelpaden ontbreken hier en we lopen over rotsen en door kloven. Onderweg wijst ze ons op bijzondere rotsen, planten en aanwezigheid van dieren. Ze legt ook uit hoe de rotsbogen van dit park zijn ontstaan. Af en toe springen we over een smalle kloof en klimmen we een stukje omhoog of klauteren we een stukje naar beneden. Het gebied is nog nooit in kaart gebracht en we moeten dus volledig vertrouwen op onze Ranger. We voelen ons echte avonturiers, omdat we op plekken komen waar maar weinig mensen komen.
Deze groepswandeling van ongeveer 3,5 uur wordt georganiseerd vanuit het Visitors Center. Het is erg verstandig om ruim van tevoren via internet te reserveren, om verzekerd te zijn van een plek in de kleine groep.

De meest herkenbare boog, Arches National Park, zul je meteen herkennen van de Utah nummerborden. Dit is hét symbool van Utah. De wandeling naar deze boog is vrij pittig, maar voor ervaren wandelaars zeker een aanrader. Over een houten hangbrug steek je een riviertje over en je vervolgt je weg door een rotsachtig gebied, met behoorlijk steile stukken. Het laatste gedeelte van de wandeling is over een smalle richel, met als beloning het onvergetelijke zicht op de Arch. Zie je deze wandeling niet zitten? Dan is er een korte wandeling naar een viewpoint, waarbij je hem van een afstandje kunt bewonderen!

In Arches National Park kun je, zoals je al gelezen hebt, erg goed wandelen. Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden, dus zou ik je aanraden tijdens je bezoek even te informeren bij het Visitors Center (deze is direct bij de entree van het park) welke wandelingen goed passen bij de wensen van jouw reisgezelschap.

OVERNACHTEN CAMPER IN/BIJ ARCHES NATIONAL PARK

In het park zelf is een prachtige (en ook populaire) camping, die je ruim van tevoren moet boeken. Is deze camping volgeboekt? Niet gevreesd, want in Moab zijn erg veel alternatieven! Zo is er bijvoorbeeld een camping op loopafstand van het gezellige centrum, zodat je in de avond ook eens lekker door de winkeltjes kunt struinen en misschien eens uit eten kunt gaan of samen een drankje kunt drinken op een van de terrasjes.

JOUW CAMPERREIS DOOR WEST-AMERIKA

Wil je je camperreis beginnen vlakbij Arches? Je kunt de camper ophalen in bijvoorbeeld  Salt Lake City, Denver, Albuquerque of Las Vegas. Nadat je Arches bezocht hebt kun je je reis vervolgen naar bijvoorbeeld het westen van Amerika. Hier zie je onder andere de overweldigende Grand Canyon of je gaat op de koffie bij de sterren in Los Angeles!"

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties