Rocky Mountain National Park

De Rocky Mountains in de Verenigde Staten beslaan een groot deel van het noordwesten van het land, met als een van de hoogtepunten het Rocky Mountain National Park. Dit prachtige en uitgestrekte park met de bergketens, meren, wildlife én de bekende Trail Ridge Road biedt voor ieder wat wils! Rijd over de prachtige Trail Ridge Road en bezoek de uitzichtpunten, of trek de wandelschoenen aan en maak de meest fantastische wandelingen door de bergen. In Rocky Mountain National Park kan het allemaal! 

BEZIENSWAARDIGHEDEN ROCKY MOUNTAIN NATIONAL PARK

Dat Rocky Mountain National Park een populaire bestemming is zal je na een bezoek niet verbazen; de prachtige natuur komt je hier na elke bocht weer tegemoet. Dat de inwoners van Colorado trots zijn op deze parel van een park is dan ook niet gek. Met zijn ideale ligging ten opzichte van de stad Denver, is het niet alleen een ideale bestemming met de camper, maar ook voor de ‘locals’ een graag geziene bestemming. 

TRAIL RIDGE ROAD

De ‘Highway to the Sky’, wordt de Trail Ridge Road ook wel genoemd. En dat is niet zonder reden; rijdend over de deze route op 3300 meter hoogte, ben je echt ‘on top of the world’. De Trail Ridge Road start aan het westen van het park bij het Grand Lake, en brengt je in 77 kilometer naar het oosten van het park. Mocht je bij het idee van het rijden over de hoogstgelegen geasfalteerde weg in Amerika alleen al de zenuwen krijgen; dan is het aan te raden de route met de camper van het oosten naar het westen te rijden. Zo rijd je in ieder geval niet langs de afgrond. 

ALPINE VISITOR CENTER

Het hoogst gelegen visitor center van alle nationale parken ligt aan de Trail Ridge Road: het Alpine Visitor Center. Vanaf de Alpine Visitor Center start een korte trail naar een waanzinnig uitzichtpunt: de Alpine Ridge Trail. Sla deze zeker niet over, maar doe rustig aan! Op deze hoogte en met het grote hoogteverschil welke je op korte afstand moet overbruggen, kan deze wandeling zeer inspannend zijn. 

CONTINENTAL DIVIDE

De ‘Continental Divide’ loopt van Alaska helemaal door naar Mexico, en gaat dwars door Rocky Mountain National Park. Deze bergketen fungeert als waterscheiding; aan de oostzijde komt al het water uit de rivieren terecht in de Atlantische Oceaan, aan de westzijde in de Grote Oceaan. Ook de Continental Divide Trail loopt door Rocky Mountain National Park; een trail van 5000 kilometer tussen Canada en Mexico. Het bewijs van de Continental Divide kom je tegen op de Trail Ridge Road. Een bijzondere plek.

ESTES PARK

Estes Park is een sfeervol plaatsje aan de oostzijde van Rocky Mountain National Park, en hiermee ook de toegangspoort tot het park aan deze zijde. Naast verschillende winkels en restaurants, heb je hier de mogelijkheid om avontuurlijke excursies te boeken of wildlife te spotten. Ook vind je hier de Estes Park Aerial Tramway. Niet alleen een leuk ritje, maar ook een prachtig uitzicht vanaf de top. 

BEAR LAKE

Bear Lake is het populairste gedeelte van Rocky Mountain National Park en wordt door vele toeristen elk jaar bezocht. Er zijn in dit gedeelte van het park veel wandelmogelijkheden. Een van deze mogelijkheden is de korte en relatief makkelijke wandeling rondom het meer zelf. Vooral het uitzicht vanaf de overkant van het meer (gezien vanaf het startpunt van de wandeling) is adembenemend mooi! Wil je graag een langere wandeling maken? Dan is de trail naar Emerald Lake een aanrader! 

ROCKY MOUNTAIN NATIONAL PARK MET DE CAMPER

Rocky Mountain National Park is niet te missen tijdens je camperreis door de Rocky Mountains in de Verenigde Staten. Het is per camper heel goed mogelijk om dit prachtige park te bezoeken. Parkeer de camper bij een van de vele parkeerplaatsen, en stap over op de shuttle bussen om het Oostelijke deel van het park te bezoeken. Of rijd met de camper over de waanzinnige Trail Ridge Road, en bekijk de verschillende prachtige uitzichtpunten. Er zijn voldoende mogelijkheden om de camper te parkeren. Wil je het hoogst gelegen bezoekerscentrum van alle Nationale Parken langs de Trail Ridge Road ook bezoeken met de camper, maar zijn de parkeerplaatsen vol? Wacht dan even of kom later terug, door de grote doorloop in het park zal er vast snel weer een plekje beschikbaar zijn voor de camper. 

Denver, de toegangspoort tot de Rocky Mountains, ligt op korte afstand en is daardoor de perfecte locatie om de camper op te halen. Door de grote hoogte waarop zowel Denver als Rocky Mountain National Park liggen, is het aan te raden de eerste dagen rustig aan te doen om zo aan de hoogte te kunnen wennen. Overweeg een stadsbezoek aan Denver voor je de camper op gaat halen. Pik je de camper direct na aankomst (en de eerste verplichte hotelovernachting) op? De reis per camper is ideaal om de eerste dagen heerlijk te kunnen acclimatiseren. 
In Rocky Mountain National Park liggen verschillende prachtige campings, om met de camper te verblijven tijdens je bezoek aan dit park. Ben je op zoek naar meer faciliteiten tijdens je verblijf? Bekijk dan de mogelijkheden om met de camper in Estes Park te overnachten. 

ROCKY MOUNTAIN NATIONAL PARK TIJDENS DE CAMPERREIS

Is Rocky Mountain National Park voor jou ook een must tijdens je volgende camperreis? Wij kijken graag met je mee naar de mogelijkheden! Door de gunstige ligging van dit park, is deze goed te combineren met andere bezienswaardigheden aan de westkant van de Verenigde Staten. Wat dacht je van een camperreis door de prachtige staat Colorado? Kies dan bijvoorbeeld voor een rondreis Denver, waarbij je tijdens je camperreis onder andere ook Aspen, Colorado National Monument, Durango, Black Canyon of the Gunnisson, Curecanti National Recreation Area en Colorado Springs kunt bezoeken. Ook is een camperreis langs Rocky Mountain National Park goed te combineren met de Nationale Parken en steden in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Zet met de camper koers richting de omgeving van Moab, waar je Canyonlands National Park en Arches National Park kunt bezoeken. Ga je hierna met de camper wat meer richting het zuiden? Plan dan de route langs Monument Valley, Page/Antelope Canyon en Grand Canyon National Park. Lever de camper in Las Vegas in, of rijd door langs Joshua Tree National Park naar Los Angeles. Kies je toch voor de wat meer noordelijk gelegen route? Bezoek dan Capitol Reef National Park, Bryce Canyon National Park, Zion National Park en Vally of Fire State Park. Lever ook na deze prachtige parken de camper in Las Vegas in, of rijd via Sequoia National Park en Kings Canyon National Park door naar San Francisco. Rocky Mountain National Park is ook perfect te combineren met een camperreis naar het noordwesten van de Verenigde Staten. Wat dacht je van een bezoek aan Dinosaur National Monument, Flaming Gorge, Grand Teton National Park, Yellowstone National Park, Glacier National Park en North Cascades National Park, om de camper uiteindelijk in te leveren in Seattle?

De mogelijkheden zijn eindeloos! Onze ervaren reisexperts kijken dan ook graag met je mee naar dé perfecte route voor jouw volgende camperreis! 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties