Sequoia & Kings Canyon National Park

In Sequoia National Park, ook wel 'A Land of Giants' genoemd, staan enorme rotspartijen en 's werelds grootste bomen. De trekpleister van dit park is natuurlijk de General Sherman Tree. Dit is de grootste boom, gemeten in volume. Volgens reisexpert Danielle is dit één van de mooiste plekken van Zuidwest-Amerika. Het is bijzonder om te zien hoe immens groot de bomen in dit park zijn.

BEZOEK SEQUOIA TIJDENS JE CAMPERREIS

Het is zeker de moeite waard om Sequoia National Park te bezoeken tijdens je camperreis. Het is een leuke stop tussen Yosemite en Las Vegas, en één overnachting kan voldoende zijn. Mocht je bijvoorbeeld weinig tijd hebben om Sequoia National Park te bezoeken, dan kun je ook alleen de General Sherman Tree bezoeken. Dit kost ongeveer 1,5 uur enkele reis met de camper vanaf het visitor center. Als je meer tijd hebt, is het zeker de moeite waard om een (extra) overnachting in het park te plannen en een aantal mooie wandelingen te maken. Dit kan op een van de vele campgrounds. Er is geen vergunning nodig voor de wandelingen, maar het is wel belangrijk om een kaart te kopen bij het visitor center, aangezien Sequoia honderden verharde en onverharde wandelpaden heeft.

GENERAL SHERMAN TREE

Het bezoeken van de General Sherman Tree is goed te doen. Het is een pad van ongeveer 800 meter naar beneden, naar de boom toe. Onderweg kom je voldoende plekken tegen waar je even kunt uitrusten en genieten van de prachtige natuur. De General Sherman Tree is 83 meter lang en heeft een diameter van 11 meter aan de basis. Het is bijna lastig om deze boom te waarderen omdat de bomen rondom de General Sherman bijna allemaal zo hoog zijn. Toch is het zeker de moeite waard en mag het zeker niet ontbreken tijdens jouw camperreis.

THE BIG TREES TRAIL

Dit is een wandelroute van ongeveer 3,2 kilometer die Round Meadow omcirkelt. Je kunt vanuit het Giant Forest Museum het geasfalteerde pad volgen. Het is een fijn pad om te lopen en langs de route zijn verschillende borden te vinden met informatie over de bomen.

MORO ROCK

Om op de top van deze berg te komen, volg je een trap die bijna een kilometer naar de top stijgt. Vanaf daar heb je een spectaculair uitzicht op de Great Western Divide en de westelijke helft van het park.

TOKOPAH FALLS

Het pad naar Tokopah Falls begint net voorbij de Marble Fork Bridge in Lodgepole Campground. Het is een eenvoudige wandeling van ongeveer 2,7 km enkele reis. Deze route brengt je naar indrukwekkende granieten kliffen en de waterval van Tokopah Canyon. De Tokopah Falls is bijna 400 meter hoog en is het meest indrukwekkend in de vroege zomer.

BEREIKBAARHEID MET DE CAMPER

Vanuit de grote steden Los Angeles, Las Vegas en San Francisco is er een mooie route te rijden waarbij je een bezoek brengt aan Sequoia National Park. Met de camper is er slechts één ingang mogelijk naar Sequoia National Park. De noordingang via Highway 198 heeft namelijk te veel kronkelingen. Met de camper reis je dus via Fresno naar Sequoia National Park (via Highway 180). Deze ingang staat bekend als de Big Bump Entrance. Mocht je het park liever niet met de camper betreden, dan kun je van mei tot begin september een betaalde shuttle nemen vanuit Visalia.

MET DE CAMPER DOOR SEQUOIA

De wegen in Sequoia National Park zijn over het algemeen prima begaanbaar met de camper. Toch raden wij aan om in de zomerperiode gebruik te maken van de gratis shuttleservices vanwege de drukte in het park. Om gebruik te maken van de shuttleservice moet je wel een deel van het park inrijden en op een grote parkeerplaats parkeren. Vooral de parkeerplaats bij de General Sherman is niet bijzonder groot en raakt in de zomer snel vol, vooral voor campers.

CAMPGROUNDS IN SEQUOIA NATIONAL PARK

In Sequoia National Park zijn geen hookups beschikbaar op de campgrounds. Het is zeker aan te raden om vooraf te reserveren als je in het park wilt overnachten. Het is echter niet mogelijk om op alle campgrounds van tevoren een reservering te plaatsen. Sommige campgrounds werken op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Als je hiervan gebruik wilt maken, raden we aan om 's ochtends vroeg op de campground aanwezig te zijn om een plekje te bemachtigen.

KLIMAAT VAN SEQUOIA

De temperaturen in het park kunnen sterk variëren vanwege de grote hoogteverschillen. In de zomer zal het in hoger gelegen gebieden maximaal 25 graden zijn, terwijl het in lager gelegen gebieden maximaal 35 graden kan worden. Mei en oktober zijn aangenamere maanden, met gemiddelde temperaturen van rond de 25 graden in de lagere gebieden.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties