Sequoia & Kings Canyon National Park

Kings Canyon en Sequoia National Park staan bekend om haar enorme bomen. Een ideale camping om deze twee parken te bezoeken is vanaf de Azalea Campground. Deze camping heeft een fantastische ligging, dicht bij de General Grant Tree, het ‘kleine’ equivalent van de General Sherman Tree. Dat bomen groot kunnen zijn is een bekend gegeven, maar op het moment dat je door de omgevallen boom bij The General Grant Tree loop, besef je het pas echt, wat zijn de bomen in dit gebied enorm!

KINGS CANYON

Tijdens je bezoek aan Kings Canyon mag een een trip naar Cedar Grove, in de vallei van Kings Canyon, zeker niet ontbreken. Via de 180 daal je via een schitterende route af naar Cedar Grove, onderweg heb je de mogelijkheid om bij verschillende viewpoints te stoppen om van het weidse uitzicht te genieten. Op de terugweg kun je via het Oostenrijks-ogende Hume Lake in de richting van Sequoia National Park rijden.

SEQUOIA NATIONAL PARK

Sequoia National Park is hét huzarenstukje van dit gebied. Via de 198, Generals Highway, rijd je tussen de schitterende Sequoia bomen door met natuurlijk maar een doel, het zien van de allergrootste boom op aarde: de General Sherman Tree. Met een diameter zo groot als een 25ft camper, kun je letterlijk niet om deze boom heen.
Op een steenworp afstand van de General Sherman Tree tref je het Giant Forest Museum, vanuit hier kun je schitterende wandelingen maken langs een van de ‘meadows’. Ik heb me in het visitor center laten vertellen dat de kans op het zien van beren in dit gebied, het grootst is in de buurt van deze ‘meadows’. Helaas zie ik er geen tijdens mijn wandeling.
Vanuit het Giant Forest Museum vertrekt ook de bus naar Moro Rock, deze enorme rots toornt zo’n 75 meter boven de omgeving uit. Na een intensieve klim kom je aan op de top. Wauw, wat een fantastisch uitzicht, het groen in de nabije omgeving, met de witte sneeuwtoppen in de verte, een schitterend contrast!

JOUW CAMPERREIS DOOR WEST-AMERIKA

Sequoia National Park wordt vaak bezocht komende vanuit de richting Las Vegas of Yosemite. Dit park is ideaal mee te nemen in een reis West-USA vanuit bijvoorbeeld San Francisco, Los Angeles of Las Vegas. Bekijk ook de ultieme reis door Zuidwest-Amerika voor een complete routesuggestie.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties