Sequoia & Kings Canyon National Park

In Sequoia National Park, ook wel ‘A Land of Giants’ genoemd, staan enorme rotspartijen en ’s werelds grootste bomen. De trekpleister van dit park is natuurlijk de General Sherman Tree. Dit is de grootste boom, gemeten in de volume. Volgens reisexpert Melanie is dit één van de mooiste plekken van zuidwest Amerika. Het is bijzonder om te zien hoe immens groot de bomen in dit park zijn. 

BEZOEK SEQUOIA TIJDENS JE CAMPERREIS

Het is zeker de moeite om Sequoia National Park te bezoeken tijdens de camperreis. Het is een leuke stop tussen Yosemite en Las Vegas en één overnachting kan voldoende zijn. Mocht je bijvoorbeeld weinig tijd hebben om Sequoia National Park te bezoeken dan kan je ook enkel de General Sherman Tree bezoeken. Dit neemt vanaf het visitor center ongeveer 1,5 uur enkele reis in beslag met de camper. Mocht je meer tijd hebben dan is het zeker leuk om een (extra) overnachting in te plannen in het park om een aantal mooie wandelingen te maken. Dit kan dan op één van de vele campgrounds. Er is geen vergunning nodig voor de wandelingen maar het is wel belangrijk om een kaart te kopen bij het visitor centrum. Sequoia heeft namelijk honderden verharde en onverharde looppaden.


GENERAL SHERMAN TREE
Het bezoeken van de General Sherman Tree is goed te doen. Het is een pad van ongeveer 800 meter naar beneden, naar de boom toe. Onderweg kom je voldoende plekken tegen waar je even kunt uitrusten en genieten van de prachtige natuur. De General Sherman Tree is 83 meter lang en heeft een diameter van 11 meter aan de basis. Het is bijna lastig om deze boom te waarderen omdat de bomen rondom de General Sherman bijna allemaal zo hoog zijn. Toch is het zeker de moeite waard en mag het zeker niet ontbreken tijdens jouw camperreis.


THE BIG TREES TRAIL
Dit is een wandelroute van ongeveer 3,2 kilometer welke Round Meadow omcirkelt. Je kunt vanuit het Giant Forest Museum het geasfalteerde pad volgen. Het is een fijn pad om te lopen en langs de route zijn verschillende borden te vinden met informatie over de bomen. 


MORO ROCK
Om op de top van deze berg te komen, volg je een trap die bijna een kilometer naar de top stijgt. Een spectaculair uitzicht op de Great Western Divide en de westelijke helft van het park. 


Tokopah Falls
Het pad naar Tokopah Falls begint net voorbij de Marble Fork Bridge in Lodgepole Campground. Het is een eenvoudige wandeling van ongeveer 2,7 km enkele reis. Deze route brengt je naar indrukwekkende granieten kliffen en de waterval van Tokopah Canyon. De Tokopah Falls is bijna 400 meter hoog en is het meest indrukwekkend in de vroege zomer.

BEREIKBAARHEID MET DE CAMPER

Vanuit de grote steden Los Angeles, Las Vegas en San Francisco is een mooie route te rijden waarin je een bezoek brengt aan Sequoia National Park. Met de camper is er maar één ingang mogelijk naar Sequoia National Park. De noordingang, via hwy 198 heeft namelijk teveel kronkelingen. Met de camper reis je dus via Fresno naar Sequoia National Park (via hwy 180). Deze entree heet de Big Bump Entrance. Mocht je het park liever niet met de camper betreden dan kan je van mei tot begin september een betaalde shuttle nemen vanuit Visalia.

MET DE CAMPER DOOR SEQUOIA

De wegen in Sequoia National Park zijn in principe prima voor het rijden met de camper. Toch raden wij aan om in de zomerperiode gebruik te maken van de gratis shuttle services. Dit vanwege de drukte in het park. Om gebruik te maken van de shuttle service moet je wel voor een deel het park inrijden en op een grote parkeerplaats parkeren. Vooral de parkeerplaats bij de General Sherman is niet bijzonder groot en staat in de zomer dus snel vol (helemaal voor campers). Reisexpert Melanie heeft Sequoia National Park in oktober bezocht en dit ging prima met de camper, ook tot aan de General Sherman Tree.

CAMPGROUNDS IN SEQUOIA NATIONAL PARK

In Sequoia National Park zijn geen hookups aanwezig. Het is zeker aan te raden om vooraf te reserveren als je in het park zou willen overnachten. Het is echter niet mogelijk om op alle campgrounds vooraf een reservering te plaatsen. Er zijn ook campgrounds die werken met het first-come, first-serve principe. Mocht je hier gebruik van willen maken dan adviseren wij om in de ochtend op de campground aanwezig te zijn om je plekje te bemachtigen. 

KLIMAAT SEQUOIA

De temperaturen in het park kunnen flink uiteenlopen vanwege de grote hoogteverschillen in het park. In het hoger gelegen gebied zal het in de zomer maximaal 25 graden zijn, waar het in het lager gelegen gebied maximaal 35 graden zal zijn. Mei en oktober zijn wat aangenamer, dan ligt de temperatuur gemiddeld zo rond de 25 graden in het lager gelegen gebied.

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties