Dinosaur National Monument

11625 E 1500 S, Jensen, UT 84035, Verenigde Staten

Treed in de voetsporen van de dinosaurussen, miljoenen jaren geleden. In Dinosaur National Monument vind je een heel bijzonder stukje geschiedenis. Nadat een groot deel van de dinosaurussen in dit gebied stierven, spoelden ze met rivierwater mee, waardoor archeologen op een relatief klein stuk, een gigantische hoeveelheid fossielen vonden. En die worden hier tentoongesteld! Duik mee terug in de tijd van Jurassic Park, terwijl je ook nog kunt genieten van de spectaculair mooie natuur in de omgeving.

HOOGTEPUNTEN DINOSAUR NATIONAL MONUMENT

Wanneer je over Highway 40 richting Dinosaur National Monument rijdt, kun je je nog niet voorstellen in wat voor andere wereld je gaat belanden als je een afslag neemt. Zowel het Canyon gedeelte als het Quarry gedeelte van Dinosaur National Monument zijn elk op een eigen manier bijzonder en absoluut een bezoek waard. Reis terug naar de tijd van de dinosaurussen of bezoek de spectaculaire omgeving en natuur, in Dinosaur National Monument kun je je geen moment vervelen! 

HARPERS CORNER ROAD

Vanaf het Canyon Visitor Center rijd je over deze prachtige weg steeds verder Dinosaur National Monument in. Onderweg kom je langs de meest bijzondere rotsformaties en stop je bij de mooiste uitzichtpunten. Stap uit de camper en vergaap je aan de spectaculaire omgeving.  

HARPERS CORNER

Aan het einde van de Harpers Corner Road kom je uit bij Harpers Corner, vanuit waar de Harpers Corner Trail start. Een wandeling van ca. 5 kilometer roundtrip, waarbij de uitzichten alleen maar mooier en mooier worden. Aan het einde van de trail kijk je uit over de prachtige Green River en Whirlpool Canyon. Een absolute aanrader! 

RUPLE POINT TRAIL

Ben je toe aan wat meer uitdaging en een bijzonder uitzicht op de Green River door de Split Mountain Canyon? Dan is de Ruple Point Trail een niet te missen hike. Met zo’n 15 kilometer roundtrip brengt deze hike meer uitdaging en rust op de trail. 

QUARRY EXHIBIT HALL

Hét hoogtepunt voor de fans van Jurrasic Park en fossielen. Hier vind je een gigantische wand vol met dinosaurus botten van miljoenen jaren geleden. Je parkeert de camper bij het Visitor Center en gaat met een shuttle bus door naar de exhibit hall. Hier vind je veel extra informatie en staan de rangers klaar om al je vragen te beantwoorden. Een heel bijzondere plek met veel geschiedenis.  

FOSSIL DISCOVERY TRAIL

Vanaf de Quarry Exhibit Hall kun je met de shuttle bus terug naar het Visitor Center, al kun je ook kiezen voor de wat avontuurlijkere mogelijkheid. Je wandelt terug over de Fossil Discovery Trail, waar je onderweg de kans krijgt om zelf de fossielen te spotten. Deze one-way wandeling van 2 kilometer biedt de leuke mogelijkheid om nog meer van dit geweldige park te ontdekken. 

DINOSAUR NATIONAL MONUMENT MET DE CAMPER

Dinosaur National Monument biedt met zowel een oost- en westzijde genoeg mogelijkheden om een heerlijke dag te spenderen. Rijd over de Harpers Corner Road en parkeer de camper bij de verschillende uitzichtpunten en trailheads om van de prachtige omgeving te genieten. Ook het Quarry Visitor Center biedt voldoende mogelijkheden om de camper te parkeren en de bijzondere fossielen te bekijken. Door het kleinschalige karakter van het park zullen er voldoende plekken zijn om de camper te parkeren. Kom je toch in het drukke hoogseizoen? Zorg dan dat je op tijd op pad gaat of kom op een later moment terug om de camper alsnog kwijt te kunnen. 

 

Dinosaur National Monument biedt een geweldige camping om met de camper te overnachten. Met verschillende dorpjes in de buurt is een alternatieve camping of winkel nooit ver weg. Zorg voor genoeg boodschappen in de camper en overnacht met de camper in dit fantastische park. 

DINOSAUR NATIONAL MONUMENT TIJDENS CAMPERREIS

Ben je altijd al geïnteresseerd geweest in de tijd van Jurrasic Park en schuilt er een echte archeoloog in je? Dan is het zeker een aanrader om Dinosaur National Monument op te nemen in de route van jouw volgende camperreis! Travelhome biedt ontzettend veel mogelijkheden om dit prachtige park te bezoeken. Het park is ideaal te combineren met een camperreis door de Rocky Mountains van de Verenigde Staten. Start jouw camperreis in Denver of Salt Lake City om naar het noorden te gaan? Dinosaur National Monument kan perfect gecombineerd worden met een bezoek aan Flaming Gorge, Craters of the Moon National Monument, Grand Teton National Park en Yellowstone National Park. Kom je vanuit Denver via Rocky Mountain National Park? Of misschien kom je vanuit Las Vegas en heb je het prachtige Zion National Park, Bryce National Park, Capitol Reef National Park en de fantastische omgeving van Moab bezocht? Sla Dinosaur National Monument dan niet over! Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om dé ideale route voor jouw volgende camperreis samen te stellen. Onze reisexperts kijken graag me je mee naar de mogelijkheden!

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties