Moab

Moab, dé uitvalsbasis voor een bezoek aan de prachtige nationale parken Canyonlands en Arches. Maar buiten deze nationale parken, heeft dit gezellige maar toeristische stadje en haar omgeving nog veel meer te bieden. Vooral de actieve natuurliefhebbers kunnen hier met gemak meerdere dagen vullen. Maar ook als je op zoek bent naar een rustigere invulling van je reis, dan biedt Moab voldoende mogelijkheden. Na inmiddels drie bezoeken tijdens verschillende camperreizen, vertelt onze ervaren reisexpert Loes Borgers-Kappen graag meer over haar tips en to do’s! 

WAT DOEN IN EN OM MOAB

Moab wordt ieder jaar door meer en meer toeristen ontdekt. Was het in eerste instantie nog een slaperig stadje, is de U.S. Highway 191 die dwars door het stadje loopt, inmiddels een druk begaande weg met vele mogelijkheden. De restaurants, winkeltjes, barretjes en nog belangrijker: campings zijn hier in overvloed aanwezig. Het leuke en bijzondere aan Moab is dat veel op loopafstand is. Verblijf op een van de campings aan de doorgaande weg, en je bent op loopafstand van de verschillende winkels en restaurants. Een aangename afwisseling van het auto-minded Verenigde Staten dat je tot dan toe hebt beleefd tijdens je camperreis. 

ARCHES & CANYONLANDS NATIONAL PARK

Twee zeer bijzondere nationale parken, op korte afstand gelegen van Moab: Arches National Park en Canyonlands National Park. Tijdens een bezoek aan Moab mogen deze parken zeker niet ontbreken. Moab is de perfecte uitvalsbasis. Met op respectievelijk 10 kilometer en 50 kilometer afstand, vind je niet snel zulke prachtige natuur nabij zo’n leuk en bruisend stadje. 

DEAD HORSE POINT STATE PARK

Kort voor de ingang van Canyonlands National Park, ligt het kleine maar bijzondere Dead Horse Point State Park. Dead Horse Point State Park staat vooral bekend om het schitterende uitzicht over de lager gelegen Colorado River. De rivier loopt hier met een grote bocht door de rotsen, wat een prachtig uitzicht oplevert. Dit bekende uitzichtpunt heet de ‘Dead Horse Point Overlook’. Dead Horse Point State Park is een leuk park om te bezoeken met de camper, onderweg naar het Island in The Sky gedeelte van Canyonlands National Park

CORONA ARCH

Op nog geen 25 kilometer afstand van Moab vind je de wandeling naar een bijzondere arch: de Corona Arch. De trail naar deze arch start aan de 279, een prachtige route langs de Colorado River. Bij de trailhead is voldoende parkeergelegenheid voor een camper, vanuit waar je de wandeling van ca. 2,5 kilometer enkele reis start. Een leuke wandeling met enkele trappen waarbij je de hulp van kettingen hebt, brengt je bij een van de mooiste arches in de omgeving. Naast het welbekende Arches National Park, lijkt de Corona Arch nog niet bekend bij het grote publiek. Loop ook zeker naar de ‘achterzijde’ van de arch, voor een prachtig uitzicht door de arch op de bijzondere omgeving. 

SCENIC BYWAY UT-128

Kom je uit Denver of een van de mooie parken in de omgeving, en rijd je naar Moab? Ga dan zeker de snelweg af om via de Scenic Byway Highway 128 het laatste stuk naar Moab te rijden. Deze prachtige route brengt je langs de Colorado River met fantastische uitzichten op zowel de rivier als de omliggende rotsen. Hier liggen ook verschillende prachtige campings, waar je met de camper kunt overnachten. Reis je met een camper van maximaal 22 foot? Bezoek dan de Fisher Towers, een bijzondere plek langs de scenic byway. Kort voor Moab kom je bij de Grandstaff Canyon Trail (voorheen Negro Bill Canyon trail). Een gave trail, waarbij je door een canyon loopt en meerdere malen de rivier oversteekt. Uiteindelijk wordt je beloond met uitzicht op de bijzondere Morning Glory Bridge. 

OFF-ROAD RIJDEN BIJ MOAB

Wanneer je met de camper Moab inrijdt, of door de hoofdstraat van dit bijzondere stadje loopt, ontkom je er niet aan. De jeeps en 4x4’s worden op elke straathoek te huur aangeboden. De omgeving van Moab leent zicht dan ook perfect voor een dagje off-road rijden en de verschillende trails te ontdekken. Wil je graag zelf op pad, huur dan een van de voertuigen die aangeboden worden. Wil je toch graag de omgeving op deze manier verkennen, maar niet zelf rijden? Er zijn ook verschillende tourmogelijkheden, waarbij je bij een gids instapt en je door deze bijzondere omgeving kunt laten rijden. Onze favoriete off-road trails zijn de Gemini Bridges Trail, de Schäfer Trail en de Long Canyon Trail. 

COLORADO RIVER BIJ MOAB

De Colorado River biedt vele mogelijkheden om vanuit Moab een avontuurlijke dag op deze rivier te beleven. Er is voor ieder wat wils! Ben je op zoek naar een rustige rafting trip, of wil je juist graag de wilde rivier op? Of wat dacht je van een diner cruise bij zonsondergang of wil je zelf aan de slag op een SUP (stand up paddleboard)? Het is allemaal mogelijk. 

LA SAL MOUNTAINS

Nabij Moab vind je de prachtige La Sal Mountains, waarop je vanuit het stadje en de nabije omgeving prachtig uitzicht hebt. De bergen zijn niet alleen prachtig om van een afstandje te bewonderen, de bijzondere La Sal Mountain Loop Road Scenic Byway biedt de mogelijkheid om de omgeving van dichtbij te bekijken. Met onderweg prachtige uitzichtpunten rijd je hier door een compleet andere omgeving dan in Canyonlands National Park en Arches National Park. Mocht je deze mooie route met de camper willen rijden, houdt er dan rekening mee dat deze niet toegankelijk is voor grotere campers.

MET EEN CAMPER IN MOAB

Wanneer je een camperreis gaat maken vanuit Denver, Las Vegas of Salt Lake City, kan een bezoek aan Moab niet missen in de reis. Deze prachtige omgeving is een absolute must. Moab is een zeer camper vriendelijk stadje. Het stadje is zeer goed toegankelijk met de camper, het is geen enkel probleem om met de camper in of door Moab te rijden. Langs de hoofdweg liggen verschillende campings, die ook mogelijkheden bieden om met de camper te verblijven. Zit je liever wat buiten het drukste stuk van Moab? Of verblijf je liever op de camping, waarbij je op loopafstand van de verschillende restaurants en winkels verblijft? In Moab is het mogelijk.  
Vrijwel alle bezienswaardigheden in en om rondom Moab, zijn te bereiken met de camper. De Nationale Parken bieden goede faciliteiten voor een bezoek met de camper, en ook bij de overige bezienswaardigheden is voldoende parkeergelegenheid om de camper kwijt te kunnen. Het is dan ook geen enkel probleem om in en rondom Moab prettig met de camper op pad te gaan, om zo te genieten van alle nieuwe indrukken. En wat is er nou fijner dan terugkomen van een mooie hike en een koud drankje uit je eigen koelkast te kunnen  pakken? 

CAMPER HUREN MOAB

Het is niet mogelijk om een camper te huren in Moab, gelukkig zijn er meer dan voldoende grotere steden in de omgeving waar het wel mogelijk is een camper te huren, en vanuit waar je door kunt rijden naar Moab. Wil je graag een bezoek aan de Nationale Parken van het zuidwesten van de Verenigde Staten zoals Yosemite, Sequoia en Kings Canyon, Zion, Bryce en de Grand Canyon combineren met Moab? De grote steden San Francisco, Los Angeles en Las Vegas zijn dan perfecte locaties om een camperreis te starten en eindigen. Gaat je voorkeur uit naar een camperreis door het noordwestelijke deel van de Verenigde Staten met parken zoals Glacier, Yellowstone en Grand Teton? Kijk dan eens naar een reis vanuit Seattle. Ook Denver biedt mogelijkheden om een camperreis te starten en Moab te combineren met een reis met de camper langs Rocky Mountain National Park en de prachtige staat Colorado. 
Ben je benieuwd welke mogelijkheden voor een camperreis het beste aansluiten op jouw wensen? Onze reisexperts kijken graag met je mee! De verschillende steden en routemogelijkheden bieden ook weer verschillende mogelijkheden met betrekking tot de campertypes. Ben je op zoek naar een compact campertype voor twee personen, of wil je juist graag een vast bed achterin de camper? Wellicht ben je met twee personen, maar zoek je toch naar een camper met meer ruimte? Of wil je diezelfde camper gebruiken om met je gezin een prachtige reis te gaan maken? Wij kijken graag naar de mogelijkheden. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties