Joshua Tree National Park

In het zuidoosten van California ligt het unieke Joshua Tree National Park. De naam van het park komt van de Joshua Tree die in het park groeit. Het park heeft een woestijnachtige uitstraling en geweldige rotspartijen. Het mooie aan het park is dat hier zowel kleine als grote wandelingen gemaakt kunnen worden tijdens de camperreis. Ook als je wat minder tijd hebt dan is het park alleen al ontzettend leuk om doorheen te rijden met de camper en af en toe uit te stappen. Het park is goed te rijden met een camper en heeft meer dan voldoende plekken om te overnachten met de camper. Heerlijk overnachten in de natuur na een heerlijke barbecue onder de sterrenhemel, wat wil je nog meer? 

BEZIENSWAARDIGHEDEN JOSHUA TREE NATIONAL PARK

Joshua Tree National Park is een geweldig park om met de camper doorheen te rijden. Het is namelijk een park waar verschillende uitkijkpunten zijn waar je kleine of grote wandelingen kan maken. De parkeerplaatsen zijn groot genoeg voor campers. De wandelingen zijn over het algemeen niet intensief en dus voor iedere reiziger geschikt. Naast het wandelen van verschillende hikes, is het park ook geschikt voor een mountainbike tocht of het bekijken van de Melkweg. Dit kan vooral op plekken in het park waar er weinig tot geen last is van omgevingslicht, bijvoorbeeld vanaf Jumbo Rocks camping. Ook een bezoek aan de Skull Rock wil je niet overslaan.

BLACK ROCK CANYON

Gelegen in de noodwestelijke hoek van het park, loopt er een weg naar de Black Rock Canyon met als eindbestemming de gelijknamige camping. Er is in dit gebied een mooie wandeling van twee kilometer en deze heet de Hi-View Trail. Er is bij het Visitor Center een gids beschikbaar waar je alle soorten planten kunt terugvinden. Erg interessant.

COTTONWOOD SPRING

Het is een van de best bewaarde geheimen van Joshua Tree National Park en ligt slechts op 11 kilometer van de zuidelijke ingang van het park. Dit gebied was een belangrijke waterstop voor goudzoekers en mijnwerkers die van Mekke naar mijnen in het noorden reisden. Er zijn in dit gebied restanten van een aantal goudmolens terug te vinden.

INDIAN COVE

Dit gebied is populair voor bergbeklimmers omdat er torenhoge rotsformaties te vinden zijn. Bijzonder zijn hier de Mojave-yucca’s die in dit gebied groeien. Het is een uniek stukje natuur in het park.

SKULL ROCK

Deze rots lijkt op een schedel doordat de ‘ogen’ lang geleden gevormd waren door erosie. Het is zeker een foto-momentje waard. Je kan deze rots bekijken op doorreis door het park of combineren met een trail van ongeveer 2,5 kilometer. Deze trail is ook goed te lopen vanuit de Jumbo Rocks camping.

DE MOOISTE WANDELINGEN IN JOSHUA TREE NATIONAL PARK

Met de camper rijd je makkelijk naar de verschillende uitzichtpunten. Bij deze uitzichtpunten is het vaak mogelijk om een (kleine) wandeling te maken. Via de website van de Nationale Parken Service kan vooraf gefilterd worden op makkelijke en intensieve hikes. Je kan precies terugvinden waar je camper moet parkeren. Wij hebben alvast een aantal hikes voor je uitgewerkt:

  • Hidden Valley: dit is een wandeling van ongeveer een uur en start bij de Hidden Valley picnic area. De route is een lus van ongeveer 1,6 kilometer lang door een vallei omringt door rotsen. De geruchten gaan de ronde dat ze vroeger werden gebruikt voor veedieven. 
  • Skull Rock: dit is een wandeling van ongeveer een à twee uur en start bij Skull Rock parking area of vanuit Jumbo Rocks camping. De route is een lus van 2,7 kilometer en is redelijk makkelijk. Verken stapels keien, woestijn landschap en natuurlijk de Skull Rock.
  • Mastodon Peak: dit is een wandeling van ongeveer anderhalf à tweeëneenhalf uur en start bij Cottonwood Spring parking area (bij de noordingang van het park). Het is een lus welke je meeneemt naar de top van een steile granietpiek. Het pad loopt dan rond langs een oude goudmijn. Hoogte verandering s ongeveer 115 meter.

MET DE CAMPER NAAR JOSHUA TREE NATIONAL PARK

Het park is het gehele jaar geopend. Er zijn een aantal bezienswaardigheden in het park welke wel openingstijden hanteren, deze zijn terug te vinden via de officiële website. Het is slim om vooraf aan het bezoek het visitor centrum te bezoeken. Hier ontvang je van de rangers informatie over de verschillende hikes, bezienswaardigheden en dagelijkse bijzonderheden voor tijdens je camperreis. In Joshua Tree National Park zijn weinig tot geen voorzieningen en er is vrijwel geen mobiel bereik. Om deze reden adviseren wij het niet om hier de eerste overnachting met de camper in te plannen wanneer dit de eerste camperreis is. Het park heeft eigenlijk één hoofdweg welke je van noord naar zuid brengt of andersom. Zorg er dus voor dat je alle bezienswaardigheden op chronologische volgorde gaat bekijken. Een goede voorbereiding van de camperreis door Joshua Tree is dus zeker te adviseren.

CAMPINGS IN JOSHUA TREE NATIONAL PARK

Het is te adviseren om op voorhand een camping in Joshua Tree National Park te reserveren zodat je zeker bent van een plekje. Het zijn bijzonder mooie campings omdat deze midden in de natuur liggen. Er zijn vier camping welke je op voorhand kan reserveren (afhankelijk van het seizoen), dit zijn Black Rock, Cottonwood, Jumbo Rocks en Indian Cove. Deze campings zijn het hele jaar geopend. Er zijn vier andere camping waarbij ze werken met first come – first serve principe.

HET KLIMAAT IN JOSHUA TREE NATIONAL PARK

Omdat Joshua Tree een woestijngebied is, kunnen de temperaturen hoog oplopen. Het voor- en najaar zijn het meest aangenaam om het park te bezoeken met een camper, dan zal de temperatuur ergens tussen de 20 en 30 graden liggen. In de zomer kan het overdag rond de 40 graden zijn. Het is dus goed om te weten dat het belangrijk is om voldoende water en zonnebrandcrème mee te nemen. Zorg er ook voor dat de camper vol met benzine zit en de watertank gevuld is.

BEREIKBAARHEID JOSHUA TREE MET DE CAMPER

Het park kan op drie manieren betreden worden met de camper. Dit kan via de zuidelijke ingang vanaf de l-10 en de twee noordelijke ingangen via de Highway 62. Joshua Tree is dus goed te combineren in een route van Los Angeles naar de Grand Canyon, waar je ook nog een stukje Route 66 mee kan pakken. Ook bij een begin of einde in Phoenix is dit park zeker leuk om mee te pakken. Onze ervaring is wel dat dit park indrukwekkender is aan het begin van je reis dan aan het einde van de reis vanwege de vele verschillende indrukken. Het park moet je zeker bezocht hebben als je één of meerdere keren in West-USA geweest bent. 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties