Vancouver

Ga je op camperreis door West-Canada? Hét ideale begin- of eindpunt van je reis is dan Vancouver. Haal hier je camper op en begin aan een geweldig avontuur door dit spectaculaire gebied.

BEZIENSWAARDIGHEDEN VANCOUVER

Vancouver is een grote stad met een goed bedrijfsleven, een groot centrum en een geweldig buitenleven. Samen met Calgary is het de belangrijkste gateway tot West-Canada.

Op slechts 15 minuten rijden van het centrum van Vancouver bevind je je in de natuur op Grouse Mountain. Je gaat de berg op met de kabelbaan en hebt bij het eindpunt een geweldig uitzicht over Vancouver en de Stille Oceaan. Verder zijn er verschillende wandelroutes en kun je vanaf de berg paragliden.

Middenin de natuur ligt Capilano Suspension Bridge, dit ligt op maar enkele minuten van het centrum. Hier loop je over enorme hangbruggen die de boomtoppen met elkaar verbinden en over de de grote hangbrug van 70 meter hoog en 137 meter lang.

Voor een mooi uitzicht over de stad zonder het centrum te verlaten kun je terecht bij de Harbour Centre Tower. Op de 50e verdieping van dit 177 meter hoge gebouw kijk je mooi uit over Vancouver.

Een van de topattracties van Vancouver is Stanley Park. Een park van 400 hectare groen waar je veel mooie planten en bomen en vele dieren kan zien. Ook voor gezinnen zijn er verschillende activiteiten, zoals de Miniature Train en Children's Farmyard. Het mooiste gebied om te wandelen en te fietsen is Seawall welke langs de waterkant van Vancouver loopt. Een bekend gezicht voor velen en vaak gezien op foto's en ansichtkaarten zijn de totempalen bij Brockton Point.

Verder is het de moeite waard om tijdens jouw verblijf in Vancouver het Vancouver Maritime Museum, Vancouver Aquarium, Chinese Garden en het Vancouver Art Gallery te bezoeken. Ook kun je in de omgeving walvissen spotten, ga hiervoor mee op de boot de Prince of Whales.

JOUW CAMPERREIS DOOR WEST-CANADA

Begin jouw reis in Vancouver en rijd richting Calgary. Onderweg ontdek je het prachtige gebied van West-Canada en maak je stops in bijvoorbeeld Hope en Revelstoke en natuurlijk mogen nationale parken als Banff niet worden vergeten. Je kunt er ook voor kiezen eerst Vancouver Island en Victoria te bezoeken.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties