Vancouver

VANCOUVER

Vancouver is een ware metropool; te midden van de prachtige natuur in West-Canada is het de perfecte start- of eindplaats voor je camperreis. Door het gematigde klimaat is de temperatuur er vaak zeer aangenaam en nodigt de stad alle reizigers uit om op verkenning te gaan. Een stadsbezoek van ca. twee tot drie dagen is absoluut aan te raden. De stad is relatief jong en kent dus geen eeuwenoude voorgeschiedenis. De skyline is erg indrukwekkend, maar zeker ook de haven en de cruiseterminal bij de Canada Place zijn prachtig om te bewonderen. Vanaf het water of vanuit de lucht geniet je het beste van dit schitterende uitzicht.
In 2010 organiseerde Vancouver, samen met de noordelijk gelegen stad Whistler, de Olympische Winterspelen. Er zijn nog veel herkenningspunten terug te vinden.
Wanneer je graag een sportwedstrijd wenst bij te wonen: het footballteam van Vancouver, de BC Lions, speelt in het BC Place Stadium. Het ijshockeyteam, de Vancouver Canucks, speelt in de Rogers Arena.

VANCOUVER HIGHLIGHTS

Welke bezienswaardigheden mag je niet missen tijdens een bezoek aan Vancouver?

 

CANADA PLACE / FLY OVER CANADA
Een centrale plek om je bezoek aan Vancouver te starten is het Canada Place gebouw, aan de haven van de Burrard Inlet. Het gebouw diende in 1986 als het Canadese paviljoen van de Expo ’86. 
Hier kun je tegenwoordig ook een prachtige voorstelling bekijken: de Fly Over Canada. In deze spectaculaire 4D film lijkt het alsof je over Canada vliegt. Een belevenis die je altijd bij zal blijven. (Verschillende medewerkers van Travelhome hebben de show inmiddels al enkele malen opnieuw bekeken!) Vanaf het Canada Place gebouw vertrekken de cruiseschepen naar o.a. Alaska. Een geweldige ervaring om de enorme schepen de haven te zien binnen varen, of verlaten. 
Bij zonsondergang kun je op het Jack Poole Plaza plein genieten van de licht inval op de gebouwen. Wat dacht je van een hapje eten met dit prachtige uitzicht?

 

GASTOWN
Op slechts vijf minuten van Canada Place vind je de stadswijk Gastown. Een levendig stadsdeel waar je veel winkels, restaurants en hotels terug zult vinden. Op de hoek van Cambie Street en Water Street staat de bekende Steam Clock, die ieder uur stoom spuit.

 

CHINATOWN
Direct na het Gastown gedeelte ligt Chinatown. Na de steden San Francisco en New York betreft dit de grootste Chinese wijk van Noord-Amerika. In het midden van de wijk ligt de Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden. Te midden van de drukte van Chinatown biedt het een oase van rust met mooie waterpartijen en velen planten en bloemen.

 

GRANVILLE ISLAND
Ten tijden van de Expo in 1986 werd dit voormalige industriegebied nieuw leven in geblazen en tegenwoordig wordt het door velen ook wel ‘het hart van Vancouver’ genoemd. Met de watertaxi, de aquabus, bereik je het hippe eiland. Er is veel te bezichtigen en te beleven. Zo is er een van de grootste markten ter wereld te vinden, maar ook de ateliers of de brouwerij zijn een ware trekpleister. Het eiland is vooral in het weekend erg druk. Heb je de mogelijkheid, breng dan op een doordeweekse dag een bezoek aan het populaire eiland. Tijdens de zachte zomeravonden kun je hier heerlijk nagenieten van je dag, onder het genot van een heerlijke cocktail of een vers gebrouwen biertje.
Een leuke manier om de omgeving rondom het eiland te verkennen is het huren van een kano. Er zijn diverse bedrijven te vinden, waar je een kano kunt huren om zo rond False Creek te peddelen.

 

STANLEY PARK
Een van de grootste stadsparken ter wereld is in Vancouver te vinden: Stanley Park. Met haar ruim 405 hectare is een bezoek een absolute must.
Het park ligt op wandelafstand vanaf het centrum. De wandeling via de Seawall biedt niet alleen een prachtig uitzicht over de stad, maar laat tevens zien hoe een echte wereldstad toch heel intiem kan zijn. Het pad kent een lengte van 8,8 kilometer en naast wandelaars, vind je er tevens veel fietsers en skaters. 
Een grote toeristische trekpleister in het park is Brockton Point, het meest oostelijke punt van het park. Er staan verschillende hoge totempalen, versierd met authentieke Indiaanse symbolen. 
In het park ligt tevens het Vancouver Aquarium gevestigd. Een bezoek aan het aquarium is altijd interessant natuurlijk, maar mocht je een regenachtige dag treffen is het een perfecte dagbesteding. Vooral het bassin met de beloega’s en de dolfijnen trekt jaarlijks veel bezoekers.

 

NOORDELIJKE OMGEVING VANCOUVER

 

GROUSE MOUNTAIN
Ten noorden van Vancouver ligt de bijna 1200 meter hoge Grouse Mountain. Met de kabelbaan kun je naar het uitkijkpunt gaan, vanwaar je op heldere dagen een geweldig mooi uitzicht hebt over de stad. In de verte kun je de top van vulkaan Mount Baker zien stralen, alsmede de Amerikaanse staat Washington en Vancouver Island.

 

CAPILANO SUSPENSION BRIDGE
Aan de rand van het Capilano River Regional Park ligt de Capilano Suspension Bridge. Een druk bezochte attractie. De 137 meter lange hangbrug trekt jaarlijks velen bezoekers. De brug hangt over de kloof en canyon over de Capilano River. Heb je eenmaal de stap gewaagd om de imposante brug te bewandelen, tref je aan de andere kant van de canyon nog vele andere leuke (kortere) hangbruggen.

 

KAMPEREN IN DE OMGEVING VAN VANCOUVER

Wil je de stad bekijken terwijl je in de camper overnacht (bijvoorbeeld omdat het niet je begin- of eindpunt is, maar je erdoorheen komt tijdens jouw camperreis) dan kan dat natuurlijk. Er zijn campings nabij de stad, sommigen met een shuttledienst naar het centrum, anderen nabij openbaar vervoer.


BCRV – BURNABY CARIBOO RV PARK
Deze ruime camping staat bekend om haar goede service en kwaliteit. De plekken zijn niet heel groot, maar worden heel prettig va elkaar gescheiden door veel groen, waardoor iedere plek toch fijne privacy kent. De camping beschikt over diverse faciliteiten zoals een campingwinkel, een wasserette, een zwembad, een speeltuin en sanitaire voorzieningen.
Op loopafstand (kleine 15 minuten) van het SkyTrain station, vanwaar je binnen een half uurtje in het centrum van Vancouver kunt komen. Veel reizigers gebruiken deze camping voor de eerste en/of laatste nachten in Vancouver, maar ook wanneer Vancouver midden in je reis valt, kun je er zeer goed terecht.  


CAPILANO RV PARK
De locatie van deze camping is ideaal: er is een goede verbinding naar het centrum via de buslijn die op korte loopafstand van het park gelegen is. Een typische stadscamping, met kleine plekken, maar ideaal dichtbij het centrum. Dichtbij een winkelcentrum, waar bijvoorbeeld de eerste boodschappen gedaan kunnen worden.

.

VANCOUVER CAMPERVERHUURLOCATIES

De meeste camperverhuurders hebben hun depot in een buitenwijk van Vancouver, op enkele kilometers van de luchthaven. Dit kan zelfs oplopen tot bijna 90 km. Het is dus raadzaam om bij de reservering direct ook je shuttle transfer te reserveren. Wij boeken dan een door de camperverhuurder geadviseerd hotel voor je, zodat alles perfect op elkaar zal aansluiten.
Nabij Vancouver tref je tevens nog een aantal andere mogelijke ophaallocaties, zoals Bellingham en Point Roberts. In deze buitensteden zijn een aantal verhuurders gevestigd.

 

VERVOER IN VANCOUVER

Het openbaar vervoer in Vancouver bestaat uit de Canada Line, de SkyTrain, bussen en de SeaBus. Overal zijn goede verbindingen te vinden, tussen de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden. De kern van het centrum van Vancouver is tevens zeer goed te belopen, maar ook het huren van een fiets is een leuke manier om de stad verder te verkennen.
In de zomermaanden rijden er diverse toeristische bussen, die veelal via het hop-on-hop-off systeem werken. Een ideale manier om de stad te ontdekken, voor diegene die slechts kort de tijd hebben.
Vanaf de luchthaven van Vancouver kun je erg gemakkelijk de Canada Line en SkyTrain nemen, een geautomatiseerde monorail en tramverbinding die je binnen een half uur naar hartje Vancouver brengt. De kosten zijn minimaal en de verbinding is perfect. Er zijn diverse haltes, waarbij het Vancouver Waterfront Station de laatste is. Zodra je buiten het station komt zie je direct het stadsbeeld van Vancouver: de wolkenkrabbers met haar bijzondere glazen uitstraling, Canada Place en de toppen van de bergen in North Vancouver.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties