Bezienswaardigheden - Noordwest-Amerika

Ontdek je met

Chantal

Simone

Moniek

Filters

Soort bezienswaardigheid
Nationaal monumentenNatuurparkenSteden
Filters toepassen
Pagina 1 van 1
Treed in de voetsporen van dinosaurussen tijdens jouw bezoek aan het Dinosaur National Monument. In de Exhibit Hall kun je 1500 fossielen bekijken die nog steeds in het gesteente zitten. Wandel door het gebied met bergen, rivieren en diepe canyons, ga river raften of rijd met jouw camper over een van de mooie routes door het park. BEZIENSWAARDIGHEDEN DINOSAUR NATIONAL MONUMENT In dit nationaal park heb je verschillende bezienswaardighede waaronder: Quarry Exhibit Hall, hier vind je de wereldberoemde Carnegie Dinosaur Quarry, de Tour of the Tilted Rocks een groeve waar 1.500 dinosaurusbotten en fossielen te zien zijn en Harpers Corner Road. In het gedeelte van Harpers Corner Road (langs de grens van Utah en Colorado) vind je geen fossielen, maar bergen en riviercanyons, Gates of Lodore: In het uiterste noordelijke puntje van het park ligt een afgelegen gebied (alleen te bereiken via een onverharde weg) waar de Green River zich een weg door de vallei Browns Park baant. JOUW CAMPERREIS DOOR NOORDWEST-AMERIKA Je gaat een camper huren en wilt na jouw bezoek aan Dinosaur National Monument graag door naar een andere bestemming. Tijdens jouw rondreis door Noordwest-Amerika per camper kunt je 2 richtingen op, de richting van Salt Lake City en de richting van de stad Denver . Beide steden zijn erg leuk om te bezoeken. Vanuit een van deze steden kun je ook jouw reis goed voortzetten naar het wereldberoemde Yellowstone National Park . Yellowstone National Park is een absolute must see tijdens jouw reis per huurcamper! Je gaat een camper huren en wilt overnachten op Green River Campground? Dit is een goedkope maar goede camping voor jouw rondreis Amerika per camper. De camping is geopend van begin april tot begin oktober. Er zijn onder andere facilitaire voorzieningen, picknick tafels, een vuurkorf met rooster om te bbq'en aanwezig op de camping. Houd er wel rekening mee dat dit een National Park Campground is, en je dus minder luxe kunt verwachten dan op een particuliere camping. Zo zal deze camping niet beschikken over wifi, een zwembad of full hook aansluiting. Let op! Het is vaak niet toegestaan in de rivier te zwemmen, de rivier heeft namelijk een zeer sterke en gevaarlijke stroming.
Lees verder...
Great Basis National park is een mooi park in het oosten van Nevada, een Amerikaanse staat. Great Basin is een vertaling voor Grote bekken. Dit komt door de aanwezigheid van de Pinus Longaeva. Dit is een boomsoort die 5000 jaar oude kunnen worden. BEZIENSWAARDIGHEDEN GREAT BASIS NATIONAL PARK Je hebt de afslag genomen naar Great Basin National Park, maar wat kun je allemaal verwachten in het park? In het park komen maarliefst 73 zoogdieren voor. Zo leven hier Poema's, de rode lynx en de grootoorkitvos. Verder vind je hier 238 vogelsoorten, zo leven hier de arend en de havik. In het park bevinden zich enkele dingen die de moeite waard zijn om te bezoeken zo kun je een bezoek brengen aan het zeldzame dennenbos Bristlecone Trees. Ook is een bezoek aan de grootste natuurlijke uit kalksteen gevormde boog in de Amerika de moeite waard. Verder vind je hier ook een uniek mooie druipsteengrot. Ook deze is een bezoekje waard, kijk vantevoren wel even goed of de grot geopend is. JE CAMPERREIS DOOR NOORDWEST-AMERIKA Hoe kun je het beste rijden met de huurcamper richting het Great Basin National Park? Vanuit het noorden, oosten of westen raden we je aan via de State Highway 6 te rijden. Vanuit het zuiden kun je het beste via de Utah State Highway 21 rijden. Je rijdt met de huurcamper in ongeveer 4 en een half uur vanuit Salt Lake City naar Great Basin National Park. Rijd je vanuit Las Vegas ? Dan is dit ongeveer 290 mijl. Dit staat gelijk aan 6 uur.
Lees verder...
Olympic National Park volgens reisexpert Simone: "Mysterieuze stranden met flarden van mist en een dichtbegroeid oeroud regenwoud, dát is Olympic National Park. Als we vanuit Seattle bij dit park aankomen sta ik versteld van de grootte van dit park. Het is enorm uitgestrekt en er zijn verschillende delen die je kunt bezoeken, die ook weer redelijk ver uit elkaar liggen. Trek zeker 2 dagen uit om het park te bezoeken want er is zoveel te zien! De meest populaire gedeeltes zijn de stranden en het Hoh Rainforest. Hier kun je met een camper gemakkelijk komen. KAMPEREN MET UITZICHT OVER DE ZEE Vanuit Seattle kun je via Port Angeles en Forks naar het park rijden. Op naar het strand. Rialto Beach is een bezoekje meer dan waard. Hier liggen veel boomstammen op het strand en door de dichte mist is het een bijzondere en mysterieuze plek. Zo zijn er nog veel meer schitterende stranden hier, waar je veelal prima met een camper kunt komen. Aan het eind van de middag check je in op de Kalaloch Campground. Met een beetje geluk heb je hier een plekje met uitzicht op de zee. Je kunt vanaf de camping naar beneden lopen voor een strandwandeling. IN JE CAMPER OVERNACHTEN IN HET REGENWOUD Het regenwoud is de voornaamste reden waarom dit park op je bucketlist moet staan. Het Hoh Rainforest is het bekendste gedeelte. Je kunt de camping hier niet reserveren, dus na de overnachting bij het strand kun je het beste vroeg vertrekken naar de Hoh Rainforest Campground. We rijden dieper en dieper het regenwoud in en achter het camperraam geniet ik van de uitzichten over dichtbegroeide groene bossen met mossige takken en stammen. “Campground Full” staat er als we na een prachtige rit aankomen bij de camping. Dat zal toch niet? Als we toch maar even een kijkje nemen zien we dat er al veel plekken weer vrij zijn. We kiezen een schitterende plek uit tussen mossige bomen, waar we ’s avonds het kampvuur aansteken en marshmallows roosteren boven het vuur. De ‘Hall of the Mosses’ trail is hier absoluut een aanrader. De wandeling is vrij makkelijk en je krijgt een goede indruk van het oeroude regenwoud. JOUW CAMPERREIS DOOR NOORDWEST-AMERIKA Seattle ligt slechts op een paar uur rijden vanaf Olympic National Park. Je kan na het bezoeken van deze stad je camperreis hier starten."
Lees verder...
Seattle volgens reisexpert Chantal: "In de skyline van de stad valt de Space Needle direct op. Mensen met hoogtevrees, waaronder helaas ook ik, moeten dat echt trotseren. Het uitzicht vanaf het uitkijkplatform is op heldere dagen namelijk fantastisch. Een gedeelte van de vloer is van glas, dus dat is even slikken misschien, maar wat een uitzicht! Met een beetje geluk zie je naast de hele stad ook de besneeuwde toppen van Mount Rainier op de achtergrond. Ik had hoge verwachtingen van het Museum of Pop, aan de voet van de Space Needle. Het is een indrukwekkend gebouw met bizarre vormen, kleuren en materiaalgebruik. Binnen kunnen muziekliefhebbers hun hart ophalen. Er zijn tentoonstellingen van verschillende bands en muziekstromingen en je kunt er zelf muziek (leren) maken in de professionele muziekstudio’s. SEATTLE DOWNTOWN Tussen de Space Needle en downtown Seattle loopt een Monorail. Een begrip in de stad en dus erg leuk om hier een ritje mee te maken. Je stapt uit bij Westlake Center Mall, een groot winkelcentrum in downtown Seattle. Houd je van shoppen? Reserveer dan een paar uurtjes voor deze buurt. Op loopafstand ligt de wereldberoemde Pike Place Market. Bekijk de vele kraampjes met kleding, souvenirs en etenswaren. In een van de restaurants aan het water geniet je hier van heerlijke verse vis. Met een beetje geluk kun je buiten in de zon zitten. Genieten! Echte koffieliefhebbers kunnen de allereerste Starbucks ter wereld natuurlijk niet overslaan. Er staat vrijwel altijd een grote rij buiten, dus je moet toegewijd zijn en de tijd hebben! Ikzelf heb genoegen genomen met een blik op de buitenklant van de koffiezaak. Pioneer Square is een gezellige buurt om rond te wandelen. Er zijn veel bijzondere boetiekjes, gezellige kleinschalige restaurants en prachtige oude gebouwen. VOOR DE ÉCHTE REISFANATEN NET BUITEN SEATTLE Ben je, net als ik, een gepassioneerd reiziger en vind je alles wat met vliegen te maken heeft interessant? Dan is het Museum of Flight, net buiten Seattle, de place to be! Je kunt hier mee met een tour door delen van de Boeing fabriek. Je ziet hier ‘live’ hoe de vliegtuigen worden gemaakt en wat er allemaal bij dat proces komt kijken. Erg interessant, vond ik. Vanuit Seattle kun je verder rijden naar Olympic National Park ."
Lees verder...
Pagina 1 van 1