Portland

Keep Portland weird! Dé slogan van de stad Portland, waarmee je een duidelijke eerste indruk kunt krijgen van deze flamboyante stad. Deze bijzondere maar vooral bijzonder excentrieke stad heeft een plekje gestolen in het hart van onze ervaren reisexperts die deze geweldige stad hebben mogen bezoeken. Kom je tijdens jouw camperreis in de omgeving van Portland, of wil je graag hier jouw camperreis starten? Sla een bezoek aan de stad dan ook zeker niet over! 

BEZIENSWAARDIGHEDEN PORTLAND

Denk je aan Portland, dan denk je aan rozen, food trucks, donuts uit een roze doos en boeken. Heel veel boeken. De Wie is de Mol kijkers onder ons zullen deze stad direct herkennen, na het seizoen waarbij de kandidaten door de straten van deze geweldige stad reden, is Portland op het lijstje van velen met een aantal plaatsen gestegen. En dat is niet voor niks. Deze te gekke stad biedt voor ieder wat wils, en is een bezoekje dan ook meer dan waard. 

FOOD TRUCKS PORTLAND

Door het gigantische aantal welke er in de stad te vinden is, kun je er eigenlijk niet omheen. De foodtrucks. In Portland zijn er gigantisch veel te vinden, en dit aantal groeit met de dag. Met zoveel mogelijkheden zit er altijd wel iets voor je bij. 

SATURDAY MARKET IN PORTLAND

Ben je in het weekend in Portland? Neem dan zeker een kijkje bij de Saturday Market. Ondanks dat de naam doet geloven dat deze alleen op zaterdag geopend is, kun je deze markt ook op zondag bezoeken. Gelegen aan het water in downtown Portland, een geweldige locatie en een leuke markt om rond te struinen. 

WASHINGTON PARK

Een bezoekje aan het Washington Park in Portland kun je bijna niet overslaan. Dit gigantische park ligt op korte afstand van Downtown Portland, en biedt veel verschillende mogelijkheden. Wat dacht je van de Oregon Zoo of de Japanese Garden? Volgens ons is de International Rose Test Garden een echte must om te bezoeken. De naam zegt het al: in deze prachtige grote tuin worden vele verschillende rozen getest. Niet voor niks heeft Portland de bijnaam ‘City of Roses’. Als je hier rondloopt, snap je direct waarom. 

POWELL’S CITY OF BOOKS

Dé boekenwinkel van de wereld vind je in Portland. Kun je het je voorstellen, een boekenwinkel waar een plattegrond echt nodig is om de weg te vinden? Powell’s City of Books in Portland is de grootste boekenwinkel in de wereld. Met naar schatting 1,5 miljoen boeken, is het niet zo gek dat het wat lastig navigeren is. Neem zelf een kijkje, en probeer net dat éne boek te vinden als souvenirtje. 

PORTLAND'S VOODOO DOUGHNUT

Als je door Portland loopt, zijn ze niet te missen. De grote roze dozen waar velen mee rond lopen, gevuld met verschillende heerlijke donuts van Voodoo Doughnut. Probeer een van de bijzondere smaken die ze in de winkel aanbieden, zoals een donut met ahorn siroop en bacon of de Voodoo Doll donut. Onze reisexpert Loes heeft er een uur voor in de rij gestaan, maar dat waren de donuts meer dan waard. 

BIERBROUWERIJEN IN PORTLAND

Dat Portland en bier met elkaar verbonden zijn, valt wel op als je door de stad loopt en de vele bierbrouwerijen ziet. Word je hier enthousiast van? Dan zul je je in Portland zeker niet vervelen. 

FIETSEN DOOR PORTLAND

Portland is een ontzettend fietsvriendelijke stad. Met kilometers aan fietspaden en routes, kom je op de fiets door het centrum en langs alle bezienswaardigheden van de stad. Je kunt zelf fietsen huren en de stad op eigen houtje ontdekken, of met een gids een fietstour maken langs de mooiste plekjes van Portland. Wil je een fietstocht graag combineren met een bezoekje aan de vele brouwerijen van de stad? Kies dan voor een bier tour. Wil je juist op de fiets graag de stad uit? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om een fietstour langs de Columbia River Gorge te doen.

DE WINKELS IN PORTLAND

Ben je met lege koffers naar Portland gereisd, en wil je deze gevuld weer mee terug nemen? Dat moet in Portland zeker gaan lukken! Het leukste: in de staat Oregon betaal je geen tax. Zo wordt het shoppen in Portland nóg leuker. 

COLUMBIA RIVER GORGE

De Columbia River Gorge is een prachtig stuk natuur, in het verlengde van de stad Portland. Binnen 50 kilometer reis je vanuit het bruisende centrum van de stad Portland naar de bekende Multnomah Falls aan de Columbia River Gorge. De Columbia River Gorge is hét walhalla voor de waterval liefhebbers. In verband met de beperkte mogelijkheden om de camper te parkeren, kun je ook eens kijken naar de mogelijkheden om vanuit Portland een tour te doen, bijvoorbeeld op de fiets.

MET EEN CAMPER NAAR PORTLAND

Kom je tijdens jouw camperreis langs of in de buurt van de stad Portland? Probeer dan zeker een bezoekje aan deze stad te plannen in de route. Deze unieke stad is het bezoek zeker waard. Reis je bijvoorbeeld vanuit Seattle of misschien zelfs Vancouver in Canada naar het zuiden? Wellicht reis je erna door naar Grand Teton National Park en Yellowstone National Park. Portland ligt perfect op de route, en is een mooie afwisseling met alle prachtige natuur die je zult bezoeken. 
Portland biedt een aantal campings rondom de stad, waar je met de camper kunt overnachten. Wij raden naar aanleiding van onze persoonlijke ervaringen, niet aan om met de camper de stad in te rijden. In verband met de smalle straten en het vele eenrichtingsverkeer, kun je de camper beter op de camping laten staan. Wij maken zelf graag gebruik van een taxi of Uber om naar het centrum te reizen. Vanaf een aantal campings is het tevens mogelijk om met het openbaar vervoer naar het centrum te reizen. In het centrum van Portland zijn de meeste bezienswaardigheden op loopafstand, extra leuk om wandelend nog een beter beeld van de stad te krijgen. Ook biedt de Max Light Rail mogelijkheden om binnen het centrum snel en makkelijk te reizen.

CAMPER HUREN IN PORTLAND

Wil je je camperreis graag starten en/of eindigen in Portland? Ook deze mogelijkheid kan Travelhome je aanbieden. Portland is een kleinere locatie voor de camperverhuurders, echter worden er alsnog een aantal verschillende campertypes aangeboden. Ben je op zoek naar een grote camper voor je hele gezin om een camperreis te gaan maken vanuit Portland? Of wil je diezelfde ruimte graag gebruiken om met twee personen te gaan reizen in een camper? Wellicht zoek je juist een compacter campertype voor twee personen, of heb je de voorkeur voor een vast bed achterin? Ook in Portland kunnen we deze mogelijkheden voor de huur van een camper aanbieden. Wil je graag uitgebreidere mogelijkheden dan er in Portland aangeboden kan worden? We kijken graag met je naar de campers die verhuurd worden vanuit Seattle, op nog geen 200 kilometer afstand van Portland. 

 

De verhuurder in Portland ligt op korte afstand van de luchthaven. Of je er voor kiest om alleen een eerste nacht bij de luchthaven te overnachten, of juist een uitgebreid bezoek aan de stad te plannen, de afstand tot de verhuurder is kort waarna je zo op pad bent met de camper! Blijf je in de staat Oregon en ga je Mount Hood, de prachtige kust van Oregon, de omgeving van Bend en Crater Lake National Park bezoeken? Wellicht wil je naar het noorden reizen, om een bezoek te brengen aan Olympic National Park of Seattle. Ook staan de verhuurders het toe om de grens met Canada over te gaan, waar de geweldige stad Vancouver en de prachtige natuur van Vancouver Island, Jasper National Park en Banff National Park op je wachten. Vanuit Portland is het allemaal mogelijk, en onze ervaren reisexperts helpen je graag verder met het plannen van jouw droomreis met de camper! 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties